Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μιχαηλίδου για κακοποίηση 16χρονης: Δεν γίνεται ανεκτή καμίας μορφής κακοποίηση

Μιχαηλίδου για κακοποίηση 16χρονης: Δεν γίνεται ανεκτή καμίας μορφής κακοποίηση
Μια 16χρονη στο  Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων έπεσε θύμα σωματικής κακοποίησης από εργαζόμενο

«Καμίας μορφής κακοποίηση δεν γίνεται και δεν θα γίνεται ανεκτή. Αντιδρούμε άμεσα», αναφέρει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή «απαράδεκτο περιστατικό σωματικής κακοποίησης, με θύμα 16χρονη μαθήτρια», στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων στην Πάτρα, που είδε το φως της δημοσιότητας.
«Μετά από επικοινωνία που είχαμε με την Διοίκηση του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων στην Πάτρα, η Διοίκηση την ίδια κιόλας μέρα συγκάλεσε Διοικητικό Συμβούλιο, έθεσε σε αναστολή τον εργαζόμενο που κτύπησε το νεαρό κορίτσι και ενημέρωσε την εισαγγελία ώστε να εκκινήσει τη προβλεπόμενη διαδικασία» σημειώνει η κα Μιχαηλίδου και ξεκαθαρίζει πως «κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε κάθε παιδί να ζει σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον».

Το περιστατικό

Θύμα σωματικής κακοποίησης από εργαζόμενο του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων στην Πάτρα έπεσε μια 16χρονη.
Του συμβάντος επιλήφθηκε άμεσα η διοίκηση του ιδρύματος, λαμβάνοντας τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία του παιδιού που δέχτηκε από τον εργαζόμενο χτυπήματα στα πόδια και στο πρόσωπο.
Όλα ξεκίνησαν όταν η τρόφιμη του Κέντρου ζήτησε να φάει κάτι άλλο (ένα αβγό) και τότε, όπως αναφέρει το pelop.gr, ο εργαζόμενος δεν περιορίστηκε στην έντονη λεκτική αντιπαράθεση που είχε με τη φιλοξενούμενη στη δομή, αλλά προχώρησε και σε χτυπήματα στα πόδια και στο πρόσωπο.
Η 16χρονη ακολουθούσε μία θεραπεία με σιδεράκια στα δόντια της και έτσι, με το χτύπημα και την πίεση που δέχτηκε στην περιοχή του σαγονιού και της στοματικής κοιλότητας, προκλήθηκε ο τραυματισμός και ροή αίματος.
Το περιστατικό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Ν. Σταθακόπουλο, αντιλήφθηκαν έγκαιρα οι επιμελήτριες που είχαν βάρδια εκείνη την ώρα στο ίδρυμα , παρενέβησαν και απομάκρυναν την 16χρονη από τον εργαζόμενο.
Ο κ. Σταθακόπουλος ανέφερε ότι συγκάλεσε έκτακτο ΔΣ και ομόφωνα αποφασίστηκε η εφαρμογή όλων όσων προβλέπει ο νόμος, ενώ έγινε καταγγελία για το περιστατικό στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα και κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για τη σύλληψη του εργαζομένου, τον οποίο οι αστυνομικές αρχές δεν κατάφεραν να εντοπίσουν επειδή είχε κρυφτεί.
Έτσι, συντάχτηκε δικογραφία και εστάλη στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.
Επιπλέον, το ΔΣ του Ιδρύματος προχώρησε στην εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει ο υπηρεσιακός κώδικας και έτσι, ο εργαζόμενος έχει τεθεί σε αργία ενός μηνός, ενώ παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου θα πρέπει να κοινοποιήσει την απόφασή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης