Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γαϊτάνης (ΝΔ): Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η κυβέρνηση κατέθεσε προϋπολογισμό χωρίς νέους φόρους

Γαϊτάνης (ΝΔ): Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η κυβέρνηση κατέθεσε προϋπολογισμό χωρίς νέους φόρους
«Με το εμβόλιο ο κορωνοϊός μετατρέπεται σε μια απλή ίωση και αυτό τελικά είναι το ζητούμενο», τόνισε ο Τ. Γαϊτάνης

O προϋπολογισμός του 2022 είναι ο τρίτος συνεχόμενος προϋπολογισμός της κυβέρνησης που δεν περιέχει κανένα νέο φόρο, ενώ αντίθετα έχουν γίνεις μειώσεις φόρων αυτά τα χρόνια, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ1 ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.
Πρόσθεσε ότι τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως η οικονομία κινείται στη σωστή κατεύθυνση, και έφερε ως παράδειγμα την αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών για το πρώτο εξάμηνο του 2021, την μείωση της ανεργίας και την ίδρυση χιλιάδων νέων επιχειρήσεων.
Ακόμη, για την κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση για φαινόμενα ακρίβειας, επισήμανε ότι οι αυξήσεις που παρατηρούνται δεν οφείλονται σε εσωτερικές πολιτικές, αλλά στο γεγονός ότι η ενεργειακή κρίση είναι παγκόσμιο φαινόμενο.
«Για το λόγο αυτό, περίπου 650 εκατ. ευρώ, έχει ρίξει στη μάχη για να στηρίξει τα νοικοκυριά η ελληνική κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Περί πανδημίας και εμβολιασμών

Για την διαχείριση της πανδημίας ο κ. Γαϊτάνης υποστήριξε ότι το σύστημα υγείας έχει ενισχυθεί τόσο σε κλίνες ΜΕΘ, όσο και σε μόνιμο και επικουρικό υγειονομικό προσωπικό, επιτάχθηκαν ιατροί στην Βόρεια Ελλάδα, ενώ ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν ενταχθεί στο σύστημα.
Για το ζήτημα του εμβολιασμού υπογράμμισε ότι είναι επιστημονικό ζήτημα.
«Εμβολιαζόμαστε όχι επειδή το λέμε εμείς οι πολιτικοί. Εμβολιαζόμαστε γιατί αυτό συστήνει η επιστήμη», σημείωσε και έφερε ως παράδειγμα την Δανία και την Πορτογαλία που ο ρυθμός εμβολιασμού βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο από τη χώρα μας και τελικά ο αριθμός των διασωληνομένων και κατά συνέπεια των θανάτων είναι πολύ λιγότερος.
«Με το εμβόλιο ο κορωνοϊός μετατρέπεται σε μια απλή ίωση και αυτό τελικά είναι το ζητούμενο», κατέληξε ο κ. Γαϊτάνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης