Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργαντάς: Το 50% έχει κλείσει ραντεβού ή έχει κάνει την γ’ δόση του εμβολίου

Γεωργαντάς: Το 50% έχει κλείσει ραντεβού ή έχει κάνει την γ’ δόση του εμβολίου
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν προγραμματιστεί 300.000 ραντεβού για α' δόση
Σχετικά Άρθρα

Το 50% των πολιτών που εμπίπτουν στο προβλεπόμενο πλαίσιο για την χορήγηση της τρίτης δόσης είτε έχει κλείσει ραντεβού είτε την έχει κάνει υποστήριξε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γ. Γεωργαντάς, ο οποίος υποστήριξε ότι μετά το χθεσινό τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη υπάρχει έντονη κινητικότητα για εμβολιασμούς.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Γεωργαντάς είπε πως η συμμετοχή του κόσμου είτε για την πρώτη είτε για την τρίτη δόση είναι αποτέλεσμα όχι μόνο των μέτρων, αλλά και της συνειδητοποίησης του κόσμου ότι το εμβόλιο είναι η μόνη λύση.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι 20.000 πολίτες χθες Πέμπτη 18/11 και συνολικά 300.000 τις τελευταίες 14 ημέρες προγραμμάτισαν το ραντεβού τους για την πρώτη δόση, ενώ πρόσθεσε ότι σε 6-7 μέρες θα περάσουμε τα 7 εκατ. εμβολιασμένους με την πρώτη δόση.
Ειδικά για την τρίτη δόση, χθες κλείστηκαν 70.000 νέα ραντεβού.
«Υπάρχει μια πολύ έντονη κινητικότητα από αυτούς που είναι δικαιούχοι της τρίτης δόσης.
Μέχρι σήμερα πάνω από το 50% έχει είτε εμβολιαστεί είτε έχει σπεύσει να κλείσει το ραντεβού του», τόνισε ο κ. Γεωργαντάς, ο οποίος υποστήριξε πως από σήμερα το βράδυ ανοίγει η πλατφόρμα για όσους έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την τρίτη δόση, όμως από τους 6 μήνες και μετά.
«Αυτό το κάναμε για να κερδίσουμε το 15νθημερο και να γίνει ένας συντομότερος προγραμματισμός του εμβολιασμού», επισήμανε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Σχετικά με τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στο επτάμηνο για τους άνω των 60 ετών που τίθεται σε εφαρμογή από τις 13 Δεκεμβρίου, ο κ.Γεωργαντάς δήλωσε ότι «δίνεται ο χρόνος που απαιτείται σε όσους έχουν συμπληρώσει το εξάμηνο και τον έναν μήνα επιπλέον για να κάνουν την τρίτη δόση, γιατί η επιστήμη έδειξε ότι πραγματικά ασθενεί η θωράκιση.
Το εφάρμοσαν κι άλλες χώρες, το κάνουμε κι εμείς κι έτσι μετά το 7μηνο δε θα ισχύει το πιστοποιητικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης