Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος: Η μείωση των ανισοτήτων είναι αυτή που δημιουργεί αναπτυξιακή πολιτική

Τσακαλώτος: Η μείωση των ανισοτήτων είναι αυτή που δημιουργεί αναπτυξιακή πολιτική
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σκληρή κριτική στο μοντέλο της κυβέρνησης για την οικονομία
Σχετικά Άρθρα
Το μοντέλο της κυβέρνησης που πιστεύει πως η αύξηση της παραγωγικότητας θα επιφέρει και αύξηση στους μισθούς, είναι όλο λάθος, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη συζήτηση του Απολογισμού και του Ισολογισμού του 2019.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στα Πρακτικά ένα διάγραμμα, υποστηρίζοντας πως από την εποχή του νεοφιλελευθερισμού υπάρχει μια ρήξη της σχέσης παραγωγικότητας-μισθών και πλέον δεν ισχύει ότι όταν αυξάνεται η παραγωγικότητα αυξάνονται και οι μισθοί όπως πιστεύει η κυβέρνηση. Το μοντέλο σας, είπε, «βασίζεται όλο σε ένα λάθος» και «δεν ισχύει πια στον δυτικό κόσμο».
Σχολιάζοντας την Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εργασίας για την κατάργηση για τις προαναγγελίες των υπερωριών, ανέφερε ότι ο κ. Χατζηδάκης όχι μόνο έφερε το νομοσχέδιο για την ευελιξία στην αγορά εργασίας, αλλά τώρα θέλει και οι υπερωρίες να μην ελέγχονται με ό,τι σημαίνει αυτό για τους εργαζόμενους και το εθνικό εισόδημα.
Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2019 που κατήρτισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως ήταν ο πρώτος που μείωσε τη λιτότητα, ενώ ο δημοσιονομικός χώρος δεν χρησιμοποιήθηκε μόνο για μειώσεις φόρων, αλλά και για την στήριξη του κοινωνικού κράτους, σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που σήμερα ξοδεύει λεφτά -όντως- όπως όλες οι χώρες, αλλά δεν χτίζει το κοινωνικό κράτος.
Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε πως το μεγάλο ερώτημα της εποχής μας είναι οι ανισότητες όλων των ειδών και στο εισόδημα και στον πλούτο και στην πρόσβαση στα κοινωνικά και πολιτιστικά αγαθά.
Χρειάζεται, είπε, μια άλλη αριστερή, προοδευτική, δημοκρατική κυβέρνηση που στην αναπτυξιακή της πολιτική θα έχει ως βάση την μείωση των ανισοτήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης