Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου: Ο Χατζηδάκης επέλεξε να γελοιοποιηθεί – Ανοίγει διάπλατα το δρόμο στην απλήρωτη εργασία

Αχτσιόγλου: Ο Χατζηδάκης επέλεξε να γελοιοποιηθεί – Ανοίγει διάπλατα το δρόμο στην απλήρωτη εργασία
Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση υπερεργασίας

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση της υπερεργασίας έχει ξεσπάσει, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου να εξαπολύει τα πυρά της κατά του υπουργού Εργασίας Κ. Χατζηδάκη.
«Ο κ. Χατζηδάκης με τη σημερινή ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει ότι καταργεί τη δήλωση της υπερεργασίας, που ο εργοδότης υποχρεούτο να κάνει πριν την πραγματοποίησή της.
Μια ρύθμιση που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των εργαζομένων από την απλήρωτη δουλειά.
Όπως γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους οι εργαζόμενοι, χρόνος εργασίας που δεν δηλώνεται εκ των προτέρων δεν ελέγχεται και δεν πληρώνεται.
Θα αρκούσαν τρεις λέξεις «Ναι, το καταργούμε», από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας, οι οποίες θα έσωζαν τη νεοφιλελεύθερη τιμή του κ. Χατζηδάκη.
Ωστόσο επέλεξε να γελοιοποιηθεί με λεκτικούς και νοηματικούς ακροβατισμούς.
Δικό του θέμα.
Η πραγματικότητα είναι μία, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάνει ένα ακόμη δώρο στην εργοδοτική παραβατικότητα, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στην απλήρωτη εργασία.
Ο οδοστρωτήρας τους δουλεύει υπερωρίες» αναφέρει σε ανακοίνωση της η κα.Αχτσιόγλου.

Υπ.Εργασίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει τα όρια της γελοιότητας

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση από το υπουργείο Εργασίας ως απάντηση στα όσα είχε αναφέρει χθες Τετάρτη 17/11 η κα.Αχτσιόγλου, η οποία είχε αναφέρει πως «σαν τον κλέφτη και χωρίς ίχνος ντροπής, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, ο υπουργός Εργασίας - με ένα απογευματινό δελτίο Τύπου με άσχετο τίτλο - καταργεί την υποχρέωση των εργοδοτών να δηλώνουν την υπερεργασία των εργαζομένων τους».
Στην ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι αγγίζει τα όρια της γελοιότητας.
«Οι δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες τεχνικές ρυθμίσεις στο θέμα της δήλωσης της υπερεργασίας στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα καταγγέλλει τον ίδιο του τον εαυτό.
Διότι αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι η επαναφορά ενός συστήματος για τη δήλωση της υπερεργασίας που ίσχυε στα μισά χρόνια από όσα κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ!
Τι θέλει λοιπόν να μας πει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης;
Ότι τότε με την ανοχή του δεν δηλωνόταν η υπερεργασία;
Με τη νέα Υπουργική Απόφαση δεν καταργήθηκε η δήλωση της υπερεργασίας ούτε, φυσικά, οι σχετικές προσαυξήσεις, αλλά η προαναγγελία της
Όπως συμβαίνει και με το νόμιμο ωράριο με το οποίο πάντοτε εξισωνόταν νομικά.
Καταργήθηκε δηλαδή μια γραφειοκρατική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία χωρίς να προστατεύει τον εργαζόμενο στην πραγματικότητα πρόσθετε γραφειοκρατικό βάρος στη διαδικασία της δήλωσης.
Το γνωρίζουν άλλωστε όλοι οι λογιστές.
Όπως και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι η ψηφιακή κάρτα η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή σε λίγους μήνες με απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι η καλύτερη εγγύηση για την τήρηση του ωραρίου τους και το σεβασμό των δικαιωμάτων τους.
Οι εργαζόμενοι δεν προστατεύονται με ανόητες δηλώσεις μιας παραζαλισμένης αντιπολίτευσης.
Προστατεύονται μόνο με μέτρα που επιβάλουν τάξη και δικαιοσύνη στην αγορά εργασίας» αναφέρει στην ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης