Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διάγγελμα Μητσοτάκη για την πανδημία (18/11) - Νέα έκκληση για εμβολιασμό και τήρηση μέτρων - Νέο καμπανάκι για ανεμβολίαστους

Διάγγελμα Μητσοτάκη για την πανδημία (18/11) - Νέα έκκληση για εμβολιασμό και τήρηση μέτρων - Νέο καμπανάκι για ανεμβολίαστους
Από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύεται ότι η πίεση προς του ανεμβολίαστους θα συνεχιστεί και την περίοδο των Χριστουγέννων, οπότε και δεν θα τους επιτρέπεται η πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους
Σχετικά Άρθρα
Νέα έκκληση για εμβολιασμό και τήρηση των μέτρων ενόψει των Χριστουγέννων θα απευθύνει αύριο Πέμπτη (18/11/2021) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με νέο τηλεοπτικό του μήνυμα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο διάγγελμα του, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει νέα έκκληση για εμβολιασμό και τήρηση των μέτρων ενόψει των Χριστουγέννων, χτυπώντας νέο «καμπανάκι» για τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι θα συνεχίσουν να μην έχουν πρόσβαση στους κλειστούς χώρους.
Με την πανδημία να ασκεί ασφυκτική πίεση στο Σύστημα Υγείας -με αποτέλεσμα η επίταξη των υπηρεσιών των γιατρών να είναι μονόδρομος- η κυβέρνηση έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στην αύξηση των εμβολιασμών. Κι αυτό γιατί το ενδεχόμενο νέου lockdown έχει αποκλειστεί με δεδομένο ότι η οικονομία δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος. Ήδη τα πρώτα μηνύματα από τα εμβολιαστικά κέντρα είναι ενθαρρυντικά, καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν κλειστεί 192.000 ραντεβού, ενώ χιλιάδες είναι τα ραντεβού που έχουν κλειστεί και για τη χορήγηση της γ' δόσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στην προσπάθεια που καταβάλλεται για τον περιορισμό της πανδημίας, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα και υπογραμμίζοντας ότι οι απαγορεύσεις θα συνεχίσουν να ισχύουν για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Το σενάριο για την γ' δόση

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συζητείται το σενάριο να μειωθεί το χρονικό διάστημα που είχε τεθεί ως ελάχιστο μεταξύ της δεύτερης δόσης και της αναμνηστικής, δηλαδή οι έξι μήνες στους πέντε, ώστε να θωρακίζονται νωρίτερα ομάδες πληθυσμού που το έχουν ανάγκη.
Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται η απόφαση που ανακοίνωσε ο αρμόδιος για την εμβολιαστική εκστρατεία γενικός γραμματέας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ότι από την Παρασκευή (19/11/2021) θα ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της αναμνηστικής δόσης δύο εβδομάδες πριν τη συμπλήρωση του εξαμήνου από τη δεύτερη δόση. Έτσι θα κερδίζεται πολύτιμος χρόνος και με τον έγκαιρο προγραμματισμό το ραντεβού για την τρίτη δόση θα κλείνεται ακριβώς στους έξι μήνες και όχι αργότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης