Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Οι δημοσκοπήσεις έβαλαν… φωτιά στους υποψηφίους - Ο «περίεργος» ρόλος Αλιβιζάτου και το κρίσιμο debate

ΚΙΝΑΛ: Οι δημοσκοπήσεις έβαλαν… φωτιά στους υποψηφίους - Ο «περίεργος» ρόλος Αλιβιζάτου και το κρίσιμο debate
Να θυμίσουμε ότι ο Ν.Αλιβιζάτος ανέφερε σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής, ότι η υποψηφιότητα του Παπανδρέου είναι καιροσκοπική
Σχετικά Άρθρα

Η παρέμβαση του καθηγητή Ν.Αλιβιζάτου σχετικά με την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, περισσότερο συμπάθεια προς τη μεριά του πρώην πρωθυπουργού προσέδωσε παρά κακό του έκανε, θα πουν στενοί συνεργάτες του Γ.Παπανδρέου.
Μερικοί ενθυμούνται πόσο είχε στοχοποιηθεί ο Παπανδρέου το 2007 και κατάφερε και ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά.
Να θυμίσουμε ότι ο Ν.Αλιβιζάτος ανέφερε σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής, ότι η υποψηφιότητα του Παπανδρέου είναι καιροσκοπική και ιδιοτελής και ευχήθηκε για το καλό της Κεντροαριστεράς να μην εκλεγεί.

Ο «περίεργος» ρόλος του Νίκου Αλεβιζάτου και ο… Βενιζέλος

Το συγκρότημα της Καθημερινής εδώ και πολύ καιρό έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα σχετικά με την ανάγκη της κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ-ΚΙΝΑΛ. Επίσης, είναι ένα μέσο που έχει πολύ στενή σχέση με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και παίζει τις θέσεις του.
Ως εκ τούτου, θα μπορούσε να πει κανείς ότι η παρέμβαση Αλιβιζάτου είναι μία κίνηση έκφρασης και του Β.Βενιζέλου και αυτών που πρεσβεύουν την συνεργασία της ΝΔ με το κεντρώο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Ο Νίκος Αλιβιζάτος δεν είναι τυχαίο πρόσωπο.
Το 2017 είχε παίξει το ρόλο συντονιστή και εγγυητή των διαδικασιών για ανάδειξη του νέου προέδρου που είχε βγει τότε η Φώφη Γεννηματά.
Ο κ. Αλιβιζάτος κατηγορήθηκε τότε ότι είχε καταστρέψει το αρχείο με το μητρώο όσων είχαν ψηφίσει τότε, γύρω στους 200.000 που συμμετείχαν το 2017 και έτσι δεν μπορούσαν να ενημερωθούν για τις δράσεις της Φώφης που είχε μόλις αναλάβει το κόμμα. Τώρα, όμως, υπάρχει θέληση να κρατηθούν τα στοιχεία όσων προσέλθουν ώστε να ενημερώνονται για τις δράσεις της νέας ηγεσίας.

Το ζήτημα της συμμετοχής είναι θέμα όλων των υποψηφίων

Από εκεί και πέρα, όμως, στελέχη που πρόσκεινται στον Γιώργο Παπανδρέου φοβούνται ότι θα έχουμε μαζική συμμετοχή ψηφοφόρων από άλλα κόμμα και ιδιαίτερα από τη Νέα Δημοκρατία. Δεν θα υπάρχει περιορισμός στο ποιος θα μπορεί να εγγραφεί μέλος στο ΚΙΝΑΛ για να ψηφίσει.
Επίσης, δεν μπορεί να διασταυρωθεί εάν είναι μέλος άλλου κόμματος. Η πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis έδειξε ότι όσο μεγαλώνει η πίτα της συμμετοχής από ψηφοφόρους πέρα από το ΚΙΝΑΛ, θα κερδίζουν οι Λοβέρδος-Ανδρουλάκης, ενώ στο στενό πυρήνα του ΚΙΝΑΛ κυριαρχεί ο Γ. Παπανδρέου.
Άρα, για να έχουμε αμφίρροπη αναμέτρηση θα πρέπει όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι πρόεδροι να πείσουν ότι το ΚΙΝΑΛ είναι μία αξιόπιστη και εναλλακτική πρόταση.
Οι δημοσκοπήσεις που έχουν βγει δίνουν γενικά ντέρμπι και το μόνο ευχάριστο είναι ότι υπάρχει άνοδος των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ, ως στοιχείο που μπορεί να ενισχύσει την συμμετοχή του κόσμου.

Πώς θα κινηθούν οργανωτικά τα φαβορί Παπανδρέου-Ανδρουλάκης-Λοβέρδος;

Πολύ μεγάλο ρόλο, θα παίξει και ή οργανωτική ικανότητα του κάθε υποψήφιου. Ο Γ. Παπανδρέου διαθέτει ικανή ομάδα σε όλη τη επικράτεια από πρώην βουλευτές και κομματικούς. Ω
στόσο, πρόσφατα έγιναν κάποιες μεταγραφές στο στρατόπεδο Ανδρουλάκη που μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα. Εκτός από τον Πάρι Κουκουλόπουλο, έχει μπει στο κύκλο υποστηρικτών και ο Χρήστος Πρωτόπαππας.
Εκεί βρίσκονται και οι Κώστας Σκανδαλίδης ενώ ακούγεται ότι διάκειται θετικά για το πρόσωπό του και ο Κώστας Λαλιώτης, παρόλο που δημοσίως έχει δηλώσει αμέτοχος.
Ο Γιώργος Παπανδρέου προτιμά τις περιοδείες από τις συγκρούσεις
Από την άλλη, ο Ανδρέας Λοβέρδος οργανωτικά θα δώσει τη μάχη με 85 πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Έχει κάνει ήδη πολλές περιοδείες.
Ωστόσο, πολλά θα κριθούν και από τα debate.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, θεωρεί ότι το debate δεν θα του προσδώσει δύναμη και επιρροή καθώς δεν θέλει να κοντραριστεί με κανέναν συνυποψήφιό του.
Και από την άλλη, επειδή μπήκε τελευταίος στη μάχη θα κοιτάξει να κάνει όσες περισσότερες περιοδείες μπορεί για να καλύψει το χαμένο χρόνο.

Πότε θα γίνει το debate για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ;

Οι εκπρόσωποι των 5 υποψήφιων αρχηγών του ΚΙΝΑΛ συμφώνησαν στη τηλεδιάσκεψη που είχαν με την ηγεσία της ΕΡΤ, σε ένα ντιμπέιτ στις 29 Νοεμβρίου, στις 22:00, και άλλο ένα μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου.
Το debate θα γίνει στα πρότυπα του 2017, ενώ στην τηλεδιάσκεψη με το team του Κωνσταντίνου Ζούλα, δεν μετείχε εκπρόσωπος του Γιώργου Παπανδρέου.
Την Τετάρτη θα γίνει νέα τηλεδιάσκεψη ώστε να οριστικοποιηθούν οι θεματικές ενότητες και ποιοι δημοσιογράφοι θα συμμετάσχουν, ενώ εντός της ημέρας, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων αναμένεται να στείλουν, ο καθένας ξεχωριστά, νέα επιστολή, στην ΕΔΕΚΑΠ για να την ενημερώσουν.
Τέλος, σημειώνεται ότι εκτός από την ΕΡΤ, έχουν αιτηθεί να φιλοξενήσουν τους υποψηφίους για ένα debate και ιδιωτικά κανάλια (MEGA-ACTION24).

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης