Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση λέει «όχι» σε ειδικούς για νέα μέτρα - Στο τραπέζι μόνο το κλιμακωτό ωράριο στο Δημόσιο

Η κυβέρνηση λέει «όχι» σε ειδικούς για νέα μέτρα - Στο τραπέζι μόνο το κλιμακωτό ωράριο στο Δημόσιο

Το Μέγαρο Μαξίμου απορρίπτει το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων

Σχετικά Άρθρα

«Όχι» στην αυστηροποίηση των μέτρων για τον κορωνοϊό λέει το Μέγαρο Μαξίμου απορρίπτοντας -κατ' αυτόν τον τρόπο- τις εκκλήσεις των ειδικών, οι οποίοι βλέπουν την πίεση στο Σύστημα Υγείας να εντείνεται με γεωμετρική πρόοδο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (15/11/2021) στο Μέγαρο Μαξίμου με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, η κυβέρνηση εμφανίστηκε αρνητική ως προς τη λήψη νέων μέτρων. Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, επί του παρόντος το μόνο μέτρο που εξετάζεται είναι αυτό του κλιμακωτού ωραρίου στο Δημόσιο και τίποτα άλλο. Δηλαδή, οι υπάλληλοι να προσέρχονται στις 8, στις 9 και στις 10 το πρωί, με στόχο να αποσυμφορηθούν με αυτό τον τρόπο και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Κατά συνέπεια, η κυβέρνηση απορρίπτει τις εισηγήσεις ειδικών για νέα μέτρα, όπως περισσότερα τεστ, χρήση της μάσκας παντού και από όλους, ή ακόμα και χρήση διπλής μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η είσοδος των ανεμβολίαστων με rapid test στα σούπερ μάρκετ, αλλά και η επιστροφή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, η κυβέρνηση απορρίπτει -επί του παρόντος τουλάχιστον- την υποχρεωτικότητα της γ' δόσης σε άτομα άνω των 65 ετών.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιτροπή των ειδικών επιμένει για τη λήψη νέων σκληρότερων μέτρων, όμως προς το παρόν η κυβέρνηση αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο.

Το ενδεχόμενο για lockdown σε ανεμβολίαστους

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η συζήτηση για lockdown στους ανεμβολίαστους έχει ανοίξει. Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, έκανε λόγο για μια «ιδέα που θα εξέταζα», ενώ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε νέα μέτρα θα αφορούν τους ανεμβολίαστους, καθώς εκείνοι είναι που πιέζουν το Σύστημα Υγείας.
Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, υποστήριξε πως είναι πιθανό να απαιτούνται περισσότερα τεστ για να κινηθούν και παρέπεμψε στις εισηγήσεις της επιτροπής των Ειδικών που συνεδριάζουν την Τετάρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης