Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης: Δεν αποκλείεται αυστηροποίηση μέτρων για ανεμβολίαστους - Εξετάζεται η υποχρεωτικότητας της γ' δόσης

Πλεύρης: Δεν αποκλείεται αυστηροποίηση μέτρων για ανεμβολίαστους -  Εξετάζεται η υποχρεωτικότητας της γ' δόσης

Ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε ότι εάν δεν καλυφθούν τα κενά, η επιστράτευση των γιατρών θα γίνει εντός της εβδομάδας

Σχετικά Άρθρα
Στο τραπέζι παραμένει η αυστηροποίηση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους τη στιγμή που το δ' κύμα κορωνοϊού σημειώνει σημαντική έξαρση ασκώντας μεγάλη πίεση στο Σύστημα Υγείας.
«Φαίνεται να έχουν μια σταθερότητα τα κρούσματα, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Φαίνεται ότι συγκρατείται η διασπορά αλλά αυτό μπορεί να είναι παροδικό, θα δούμε την κατάσταση σήμερα και αύριο και μετά θα μιλήσουμε για νέα μέτρα με τους ειδικούς», δήλωσε στο OPEN ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και ξεκαθάρισε ότι εάν αποφασιστούν νέα μέτρα αυτά θα αφορούν μόνον στους ανεμβολίαστους».
«Και οι κλίνες ΜΕΘ και η συντριπτική πλειοψηφία των θανάτων είναι συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί» επεσήμανε ο κ Πλέυρης και τόνισε ότι τα όποια νέα μέτρα θα είναι «προστατευτικά και όχι τιμωρητικά». «Νοσούν και οι εμβολιασμένοι, ωστόσο η πίεση στο σύστημα υγείας γίνεται από τους ανεμβολίαστους. Όποιο μέτρα χρειαστεί η κυβέρνηση θα το πάρει», επεσήμανε και πρόσθεσε:«Δεν αποκλείουμε καμία περαιτέρω αυστηροποίηση στους ανεμβολίαστους αν το κρίνουν οι ανάγκες».

Υποχρεωτικότητα γ' δόσης

Όσον αφορά το ενδεχόμενο για υποχρεωτικότητα της γ' δόσης σε κάποια ηλικιακή ομάδα, όπως για παράδειγμα στους άνω των 65 ετών, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι «επιστημονικές μελέτες δείχνουν πως η τρίτη δόση δεν είναι αναμνηστική αλλά ενισχυτική. Στην παρούσα φάση επισημαίνουμε την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης στους άνω των 65 και δεν την υποχρεώνουμε», σημείωσε και τόνισε. Για την τρίτη δόση η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη ακόμη και στις ηλικίες άνω των 60 ετών». «Άμα συνεχιστεί αυτή η ανταπόκριση δεν θα χρειαστεί να μιλήσουμε για κάτι παραπάνω, όμως στο τραπέζι είναι όλα», υπογράμμισε.

Επιστράτευση γιατρών εντός της εβδομάδας

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε ότι εντός της εβδομάδας θα γίνει επιστράτευση των γιατρών, εάν δεν καλυφθούν τα κενά. «Είμαστε σε συνεννόηση με τους ιατρικούς συλλόγους. Μας έρχονται ορισμένα ονόματα εθελοντικά αλλά μέσα στην εβδομάδα, αν δεν καλυφθούν τα κενά, θα γίνει επιστράτευση αρχικά από Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα. Επιθυμία μας είναι να καλυφθούν τα κενά σε συνεννόηση με τους γιατρούς αλλά όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσουμε σε αυτό το μέτρο», τόνισε ο υπουργός Υγείας.
«Θα πάμε σε επίταξη υπηρεσιών για τα κενά τα οποία πραγματικά θα υπάρξουν. Είναι μία δυναμική διαδικασία καθώς αυτή τη στιγμή ορισμένα κενά καλύπτονται από εθελοντές γιατρούς. Σε κάθε περίπτωση μέσα στην εβδομάδα τα κενά θα καλυφθούν» επεσήμανε.
«Είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσουμε σε επίταξη αλλά αυτό δεν θα γίνει σήμερα. Σε κάθε περίπτωση από τη στιγμή που θα δοθεί η εντολή χρειάζονται 48 ώρες για να σταλούν τα χαρτιά και να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Υπάρχουν ειδικότητες που είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν όπως για παράδειγμα οι αναισθησιολόγοι, καθώς οι αναισθησιολόγοι βρίσκονται σε κάποιο άλλο νοσοκομείο του ιδιωτικού τομέα», επεσήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης