Τελευταία Νέα
Πολιτική

H ελληνική κυβέρνηση έτοιμη για το επόμενο λάθος… lockdown σε ανεμβολίαστους – Ισραήλ: Η 3η δόση αντέχει 6 με 10 μήνες

H ελληνική κυβέρνηση έτοιμη για το επόμενο λάθος… lockdown σε ανεμβολίαστους – Ισραήλ: Η 3η δόση αντέχει 6 με 10 μήνες
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν τολμούν να επιβάλλουν lockdowns στους εμβολιασμένους γιατί θα χάσουν κάθε αξιοπιστία.
Σχετικά Άρθρα

Η Αυστρία είναι η πρώτη χώρα που προέβη σε μια αποτρόπαια πράξη, επανέφερε το lockdown μόνο για τους ανεμβολίαστους εξέλιξη απαράδεκτη, αντιεπιστημονική και κυρίως προσβλητική για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Η απόφαση της Αυστρίας δεν είχε επιστημονικό υπόβαθρο αλλά πολιτικό.
Καταγράφεται επιδείνωση της πανδημίας covid 19 στην Αυστρία… καθώς οι ίδιοι ρίχνουν την ευθύνη αποκλειστικά στους ανεμβολίαστους που είναι το 35% του πληθυσμού καθώς το 65% έχει εμβολιαστεί.
Ωστόσο τα κριτήρια για το lockdown είναι πολιτικά.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν τολμούν να επιβάλλουν lockdowns στους εμβολιασμένους γιατί θα χάσουν κάθε αξιοπιστία.
Οι εμβολιασμένοι και μεταδίδουν – μάλιστα είναι φορείς υπερμετάδοσης – και νοσούν και καταλήγουν βαριά ασθενείς στα νοσοκομεία καθώς μετά από 4 με 6 μήνες η ανοσολογική απόκριση των εμβολίων τύπου mRNA, μειώνεται δραστικά.
Η απόφαση της Αυστρίας ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας για να διαδηλώσουν κατά του lockdown των ανεμβολίαστων…
Το μέτρο αυτό που αποτελεί πολιτική παράνοια έρχεται σε σύγκρουση με τα δεδομένα, καθώς στο Ισραήλ… υποστηρίζουν ότι η 3η δόση των εμβολίων διαρκεί από 6 έως 10 μήνες… οπότε επί της ουσίας η διαδικασία ανοσοποίησης και απόκτησης ανοσίας είναι ουτοπία…
Επειδή το Ισραήλ έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αξιόπιστο στις μελέτες και στις αναλύσεις για τον covid 19 και τα εμβόλια… οι αναφορές περί αποτελεσματικότητας της 3ης δόσης μόνο για 6 με 10 μήνες σημαίνει… ότι δεν θα ξεμπερδέψουμε με τον κορωνοιό…

H ελληνική κυβέρνηση έτοιμη για το επόμενο μεγάλο λάθος… lockdown σε ανεμβολίαστους

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά… στην ελληνική κυβέρνηση, η ιδέα να επιβάλλει lockdown στους ανεμβολίαστους για 14 ημέρες εξετάζεται… και θα αποτελέσει ένα ακόμη λάθος, στην πλειάδα των λαθών που έχει κάνει ως τώρα στην διαχείριση της πανδημικής κρίσης.
Η δραματική επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της Ελλάδος, έχει πανικοβάλλει κυβέρνηση και τηλεπιστήμονες.
Αντί να αναγνωρίσουν τις λάθος πολιτικές και να επιδιώξουν να καινοτομήσουν ακολουθώντας το Σουηδικό μοντέλο ή ακόμη και άλλων χωρών της Ευρώπης… είναι πολύ πιθανό να εισηγηθούν lockdown για τους ανεμβολίαστους δηλαδή για 3,1 εκατ πολίτες της Ελλάδος.
Ήδη η Αυστρία υιοθέτησε αυτή την απαράδεκτη πολιτική, επαναφέροντας το καταστροφικό lockdown εκ νέου στο προσκήνιο.
Η ιστορία έχει αποδείξει ότι τα lockdowns επιδείνωσαν την επιδημιολογική εικόνα πολλών χωρών και βεβαίως και της Ελλάδος και αυτή η αποδεδειγμένα λανθασμένη και συνάμα καταστροφική συνταγή… συνεχίζεται… στην Αυστρία… όπου οι πολίτες διαμαρτύρονται έντονα για αυτό τον απαράδεκτο κοινωνικό αποκλεισμό.

Σε lockdown ανεμβολίαστων η Αυστρία

Ο Αυστριακός καγκελάριος Alexander Schallenberg ανακοίνωσε στις 14 Νοεμβρίου 2021 ότι η Αυστρία θέτει εκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως για τον COVID-19 σε lockdown από τις 15 Νοεμβρίου 2021.
Περίπου το 65% του πληθυσμού της Αυστρίας είναι εμβολιασμένο.
Οι μη εμβολιασμένοι καλούνται να παραμείνουν στα σπίτια τους ενώ θα μπορούν να βγουν για συγκεκριμένους λόγους… όπως και στα προηγούμενα lockdowns.
H κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι χιλιάδες αστυνομικοί επιστρατεύονται για ελέγχους, στους δρόμους.
Θα υπάρξουν ενδελεχείς αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα έως και 1.450 ευρώ για παραβάσεις και έλεγχο εμβολιασμού των ανθρώπων.
Τα μη εμβολιασμένα άτομα αποκλείονται ήδη από χώρους διασκέδασης, μπαρ, εστιατόρια και παρόμοιους χώρους και επιχειρήσεις.
Τα μη εμβολιασμένα άτομα θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους μόνο για περιορισμένο αριθμό λόγων, όπως να πάνε στη δουλειά ή να ψωνίσουν για τα απαραίτητα.
Το lockdown της Αυστρίας δεν ισχύει για τα άτομα κάτω των 12 ετών, για άτομα που έχουν αναρρώσει πρόσφατα από τον COVID-19 και θα διαρκέσει 10 ημέρες.
Δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων διαδήλωσαν ενάντια στα νέα μέτρα στην πρωτεύουσα και σε άλλες αυστριακές πόλεις, επικρίνοντας τα «ψεύτικα μέσα ενημέρωσης».

Ισραήλ: Η 3η δόση των εμβολίων μπορεί να διαρκεί από 6 έως 10 μήνες

Ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι το 3ο εμβόλιο δυνητικά μπορεί να διαρκεί από 6 έως 10 μήνες… εξέλιξη που γεννά πολλά ερωτηματικά καθώς μετά την πάροδο αυτού του χρονικού διαστήματος, θα απαιτηθεί και 4η δόση… και μια φαύλη κατάσταση εμβολιασμού θα συνεχιστεί… για απροσδιόριστο χρόνο.
Επίσης με βάση νέα έρευνα που διεξήχθη από το Institute of Biological Research του Ισραήλ έδειξε ότι το εμβόλιο του Ισραήλ το BriLife είναι αποτελεσματικό κατά της παραλλαγής Delta, με βάση την Jerusalem Post.
Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων mRNA που έχουν χορηγηθεί σε μεγάλο βαθμό στο Ισραήλ μέχρι σήμερα αποδείχθηκε ότι μειώνεται μετά από περίπου τέσσερις έως έξι μήνες ενώ αποδείχθηκαν λιγότερο αποτελεσματικά έναντι της εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής Delta.
Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 4 εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν εμβολιαστεί με τρίτο εμβόλιο.
Δεν υπάρχει ακόμη νέα έρευνα για το πόσο καιρό θα είναι αποτελεσματική η 3η δόση το αναμνηστικό, αλλά αξιωματούχοι υγείας προσδιορίζουν το διάστημα δράσης της 3ης δόσης μεταξύ 6 και 10 μηνών.
Το εμβόλιο Brilife, στηρίζεται στο ιό της φυσαλιδώδους στοματίτιδας (VSV) και τον αντιγράφει γενετικά έτσι ώστε να εμφανίζει την πρωτεΐνη ακίδας του νέου κορωνοϊού στο περίβλημά του.
Μόλις χορηγηθεί το εμβόλιο, δεν προκαλεί από μόνο του ασθένεια. Το VSV δεν βλάπτει τον άνθρωπο.
Αντίθετα, το σώμα αναγνωρίζει την πρωτεΐνη ακίδας που εμφανίζεται στο περίβλημα και αρχίζει να αναπτύσσει μια ανοσολογική απόκριση.
Το Ισραηλινό εμβόλιο είναι ζωντανού ιού στο οποίο η πρωτεΐνη ακίδας του εμβολίου φαίνεται να εξελίσσεται με τρόπο σύμφωνο με την εξέλιξη του ιού SARS-CoV-2 στη φύση.
Περίπου 450 άτομα έλαβαν υψηλή δόση του εμβολίου, η οποία φαίνεται να είναι η βέλτιστη και αποτελεσματική.
Οι υπόλοιποι από τους περίπου 900 συμμετέχοντες έλαβαν δόσεις που ήταν πολύ χαμηλές και τους συνέστησαν να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer.
Με βάση τα πρώτα αποτελέσματα μόνο πέντε από τους περίπου 250 ασθενείς που μπορούσαν να αξιολογηθούν εκείνη τη στιγμή είχαν προσβληθεί από τον ιό - τέσσερις από αυτούς είχαν λάβει εικονικό φάρμακο.
Ορισμένοι αξιωματούχοι της δημόσιας Υγείας του Ισραήλ υποστηρίζουν ότι «υπάρχει ένας σημαντικό μέρος του πληθυσμού στο Ισραήλ που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν με εμβόλια mRNA και ίσως επαναξιολογήσουν την στάση τους με το νέο εμβόλιο...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης