Τελευταία Νέα
Πολιτική

H ΝΔ του Μητσοτάκη συρρικνώνεται – Αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας, πλήγμα στην μεσαία τάξη…χωρίς φως στο τούνελ

H ΝΔ του Μητσοτάκη συρρικνώνεται – Αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας, πλήγμα στην μεσαία τάξη…χωρίς φως στο τούνελ
Στην Ελλάδα εφαρμόζονται ίσως από τα πιο απροσδόκητα σκληρά και συγχρόνως αναποτελεσματικά μέτρα διεθνώς... και αυτά έχουν πολιτικό κόστος
Σχετικά Άρθρα

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη συρρικνώνεται σε ποσοστά κάτω από 30% απόρροια προφανώς της συνεχιζόμενης και επιδεινούμενης κατάστασης με την πανδημία όπου η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο, πλέον η Ελλάδα έχει τους χειρότερους επιδημιολογικούς δείκτες στην Ευρώπη και μέσα στους 12 χειρότερους διεθνώς.
Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη συρρικνώνεται καθώς η μέσα αστική τάξη μετά την καταστροφή που υπέστη από την κακοδιαχείριση ΣΥΡΙΖΑ… ξανά βρίσκεται υπό πίεση χωρίς να βλέπει φως στο τούνελ όπως και όλη η κοινωνία... βλέπει αδιέξοδο.
Π.χ. λόγω της επιδεινούμενης επιδημιολογικής εικόνας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί μια στρατηγική, παρασυρόμενη και από τους επιδημιολόγους πρωτοφανή και εντυπωσιακά αναποτελεσματική σε βαθμό... που διερωτώνται πολλοί μα δεν καταλαβαίνουν το λάθος....
Διαχώρισε την κοινωνία σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
Στους εμβολιασμένους επετράπη η δήθεν ελευθερία, χωρίς όμως κανείς από τους εμβολιασμένους να κάνει rapid tests… οι εμβολιασμένοι είναι φορείς υπερμετάδοσης του covid 19.
Αυτός ο διαχωρισμός είναι πρωτοφανής, προσβλητικός για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, μειωτικός για κάθε πολίτη που έχει ίσα δικαιώματα απέναντι στο Σύνταγμα και στον νόμο.
Η αποτυχία αυτού του μέτρου αποδεικνύεται… με τον χειρότερο τρόπο.
Π.χ. στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός το 38% των βαριά νοσούντων από covid 19 είναι εμβολιασμένοι ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις σε ορισμένες μέρες όπου οι βαριά νοσούντες εμβολιασμένοι ήταν περισσότεροι από τους ανεμβολίαστους…
Η κυβέρνηση χωρίζοντας την κοινωνία και επιβάλλοντας τιμωρητικά μέτρα στους ανεμβολίαστους… ουσιαστικά τιμωρεί την ίδια την κοινωνία.
Ο κλάδος εστίασης π.χ. δέχθηκε με το μέτρο μεγάλο πλήγμα, τα περισσότερα μαγαζιά υποστηρίζουν ότι έχουν πτώση τζίρου έως και 50% με 60% και ζήτησαν πρόσθετη βοήθεια… αλλά ο υπουργός Ανάπτυξης Ά. Γεωργιάδης του αποκάλεσε αχάριστους.

Και δεν είναι μόνο αυτά…

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη… και η κυβέρνηση του φέρουν ευθύνη για το πώς εξαγόρασαν την σιωπή των μέσων ενημέρωσης με τις λίστες Πέτσα των 40 εκατ.
Δεν έχουν διαδαχθεί ότι οι εξαγορασμένες αγάπες δεν κρατούν πολύ ή κατά το ορθότερο διαρκούν όσο διαρκεί και η ροή του χρήματος που εξαγοράζει συνειδήσεις.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη έχει πληγώσει το κόμμα της ΝΔ από τα Δεξιά του.
Ο δεξιός πυρήνας της ΝΔ είναι πραγματικά απογοητευμένος.
Αγανακτεί και ασφυκτικά μέσα στην ΝΔ που έκανε σημαία την αμφισβήτηση στις παραδοσιακές αξίες της Δεξιάς και λόγω έχουν τα ΛΟΑΤΚΙ και όλοι αυτοί που χλευάζουν τις παραδόσεις μας.
Εκ του κέντρου… το μεγαλύτερο μέρος είναι πρώην ΠΑΣΟΚ το οποίο θα φύγει εκ νέου εάν το ΚΙΝΑΛ καταφέρει να συσπειρώσει τα ποσοστά του.
Οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ θα αποδειχθούν μείζονος σημασίας για τις πολιτικές ισορροπίες…
Με Παπανδρέου είναι πιο πιθανή μια κεντροαριστερή διακυβέρνηση με Λοβέρδο είναι πιο πιθανή μια κεντροδεξιά διακυβέρνηση…
O Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ξεκίνησε με υψηλές προσδοκίες… εσχάτως τα έχει κάνει μαντάρα.
Ήταν προσωπικό του πολιτικό φάουλ να κατηγορήσει τους ανεμβολίαστους ως ψεκασμένους.
Ήταν προσωπικό του πολιτικό φάουλ να επιχειρήσει την σιωπή των μέσων ενημέρωσης δια της εξαγοράς… είναι βέβαιο ότι θα τον πουλήσουν οι περισσότεροι.
Ήταν προσωπικό του πολιτικό φάουλ να υιοθετήσει τα πιο σκληρά μέτρα για την πανδημία τα οποία ήταν επιεικώς αποτυχημένα.
Ήταν προσωπικό του πολιτικό φάουλ να απομονώσει την Δεξιά για ένα κέντρο αριστεριστών, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΛΟΑΤΚΙ και ένα αχταρμά… ιδεών που εναντιώνονται στις βασικές παραδόσεις της κοινωνίας.

Ποια τα δεδομένα;

1)Η Ελλάδα με 16.686 νεκρούς από covid 19 και 1.338 νεκρούς σε διάρκεια 28 ημερών και 135.835 κρούσματα πάλι σε διάρκεια 28 ημερών έχει μια από τις χειρότερες επιδόσεις διεθνώς.
Η Ιταλία μια χώρα 6,4 φορές μεγαλύτερη πληθυσμιακά από την Ελλάδα έχει 1.222 νεκρούς από covid 19 σε διάστημα 28 ημερών.
Πλέον βρίσκεται στην θέση 22 της παγκόσμιας κατάταξης και με βάση τον πληθυσμό της Ελλάδος όντως η εικόνα της χώρας με επιδημιολογικούς όρους είναι τραγική.

2)Στην Ελλάδα εφαρμόζονται ίσως από τα πιο απροσδόκητα σκληρά και συγχρόνως αναποτελεσματικά μέτρα διεθνώς.
Τα 3 lockdowns απέτυχαν παταγωδώς, ενώ και τα μέτρα διαχωρισμού εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων έχουν αποτύχει.
Τα κρούσματα και οι θάνατοι αποδεικνύουν ότι έχει χαθεί ο έλεγχος.

3)Στην οικονομία όπου αποτελεί τον προνομιακό χώρο της κυβέρνησης της ΝΔ η Ελλάδα δεν έχει επιδείξει καμία πρόοδο.
Όταν έχεις δημόσιο χρέος κοντά στα 400 δισεκ. η κατάσταση μπορεί ανά πάσα στιγμή να τιναχθεί στον αέρα.
Όσο το ΑΕΠ αυξάνεται με υψηλούς ρυθμούς, τα έσοδα του κράτους μπορεί να καλύψουν τόκους και εξυπηρέτηση χρέους.
Όσο τα ονομαστικά επιτόκια παραμένουν ακόμη χαμηλά… ο κίνδυνος εμπλοκής στο χρέος θα παραμείνει χαμηλός.
Όμως νομοτελειακά τα επιτόκια παρεμβατικά και ομολόγων θα αυξηθούν… ότι και να γίνει… θα αυξηθούν και χώρες όπως η Ελλάδα θα υποφέρουν οικονομικά με χρέος στα 400 δισεκ.

4)Η Ελλάδα σήμερα έχει 400 δισεκ. δημόσιο χρέος, 100 δισεκ. προβληματικά δάνεια που αποτελούν σοβαρό πρόβλημα και αφορά και την μεσαία τάξη, 110 δισεκ. οι οφειλές προς το δημόσιο και εφορίες και 36 δισεκ. οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Άθροισμα όλων αυτών περίπου 640 με 650 δισεκ. ευρώ δηλαδή 3,5 φορές υψηλότερα τα χρέη από το ΑΕΠ της Ελλάδος.
Κανείς δεν είδε και δεν κατάλαβε ότι αυτό αποτελεί συνταγή της καταστροφής.

5)Στην Ελλάδα του 2021 οι μισοί έλληνες, η μισή Ελλάδα, οι περισσότεροι της μεσαίας τάξης δεν είναι επιλέξιμοι για δανεισμό.
Τα 100 δισεκ. προβληματικά δάνεια βγήκαν από τους ισολογισμούς των τραπεζών αλλά δεν επιλύθηκε το πρόβλημα, οι οφειλές συνεχίζονται και το πρόβλημα παραμένει για την μισή Ελλάδα.
Η μισή Ελλάδα δεν είναι επιλέξιμη για δανεισμό και για τον λόγο αυτό τα 31 δισεκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης θα αποτύχουν να επιτελέσουν τον σκοπό τους.

6)Η Ελλάδα σήμερα συνεχίζει να βρίσκεται στον βούρκο, στάσιμη και μη επενδύσιμη.
Δυστυχώς η εικόνα που δείχνει προς τα έξω η χώρα είναι ότι κάνει deals με περίεργο τρόπο και μόνο εκεί… που υπάρχει χρήμα… και η φαντασία οργιάζει…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης