Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κάτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Kurz επί 40 ο Μητσοτάκης – Δόθηκαν χρήματα σε ΜΜΕ επειδή ήταν του κουμπάρου του Γεωργιάδη

Κάτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Kurz επί 40 ο Μητσοτάκης – Δόθηκαν χρήματα σε ΜΜΕ επειδή ήταν του κουμπάρου του Γεωργιάδη
Ο Πέτσας έδωσε λεφτά όπου ήθελε και όσα ήθελε υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
Επίθεση στην κυβέρνηση και στον Κ. Μητσοτάκη με αφορμή την υπόθεση της λίστας Πέτσα εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Κάτσης.
«Ήρθε η ώρα να ελεγχθεί επιτέλους αυτό που βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια στα χείλη κάθε πολίτη αυτής της χώρας, ανεξάρτητα από τι ψηφίζει, ότι δεν έχει ξαναϋπάρξει κυβέρνηση σε αυτόν τον τόπο με τόσο σκανδαλώδη ευνοϊκή μεταχείριση από τα ΜΜΕ» υπογράμμισε ο κ.Κάτσης, ο οποίος αναφέρθηκε στην παραίτηση του καγκελάριου της Αυστρίας, Sebastian Kurz επειδή ερευνάται για τη χρηματοδότηση 1 εκατομμυρίου ευρώ.
«Η κυβέρνηση έχει δώσει πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ με τις λίστες Πέτσα, την καμπάνια εμβολιασμού και την Enterprise Greece.
O κ. Μητσοτάκης είναι Kurz επί σαράντα», ανέφερε χααρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε για την περίπτωση της Enterprise Greece, πως «αντί να προωθεί την εξωστρέφεια της επιχειρηματικότητας, έκανε εξαγωγή του πρωθυπουργού Μωϋσή, σε ξένα έντυπα».

Χωρίς κριτήρια μοίρασαν 20 εκατ. ευρώ

«Η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία μοίρασε με τη λίστα Πέτσα1, 20 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς κριτήρια», είπε ο κ. Κάτσης, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Πέτσα ότι για 5 μήνες έκανε πως δεν ακούει και δεν δημοσιοποιούσε τη λίστα με τα ΜΜΕ και τα χρήματα που πήραν.
«Έδωσε λεφτά όπου ήθελε και όσα ήθελε.
Με αυτόν τον τρόπο μπουκώθηκαν με δημόσιο χρήμα, φίλοι με ανύπαρκτα sites ή ακόμα Μέσα που δεν ήταν σε λειτουργία» είπε ο κ.Κάτσης, ο οποίος απαντώντας σε αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ, είπε:
«Το Βεργίνα TV του κουμπάρου του Άδωνι Γεωργιάδη που πήρε χρήματα δεν είναι αντιεμβολιστικό κανάλι;
Δεν πήρε χρήματα που κουνάτε και το δάχτυλο;
Τι ψέματα λέτε εσείς;
Αντί κάποια μηνύματα δημόσιας υγείας να είναι δωρεάν και άλλα μηνύματα ευαισθητοποίησης να πληρωθούν, δόθηκαν χρήματα χωρίς κριτήρια με καταφανή προσπάθεια χειραγώγησης» είπε ο κ.Κάτσης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση και τα για 20.000.000 ευρώ για τον εμβολιασμό, λέγοντας ότι δεν έχει δώσει τα στοιχεία που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ για το πώς κατανεμήθηκαν τα χρήματα στην «αποτυχημένη καμπάνια εμβολιασμού».

Opinion Poll

Αναφερόμενος τέλος στο ζήτημα της Opinion Poll, ο κ. Κάτσης υπογράμμισε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να έρθει το θέμα στην Επιτροπή Θεσμών για τη δημοσκόπηση που ερχόταν σε αντίθεση με την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι ο ιδιοκτήτης της Opinion Poll έχει και την εταιρεία Reposition Strategy η οποία έλαβε απευθείας ανάθεση από φορέα εποπτευόμενο από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την τηλεπικοινωνιακή υποστήριξη του travel.com.gr.
Ειδικά για την ανάθεση στην Reposition Strategy, ο Μάριος Κάτσης είπε ότι πρέπει να ερευνηθεί γιατί έγινε απευθείας ανάθεση, πώς κοστολογήθηκε το έργο, αν τηρήθηκαν όλα όσα έλεγε η σύμβαση, αν υπήρξε σκοπιμότητα, αν η απευθείας ανάθεση συνέβαλε στο ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού και γιατί υπογράφηκε η σύμβαση αυτή όταν τελείωνε η τουριστική περίοδος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης