Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινδυνεύει από... εμβολιασμένους και εστίαση – Τραγικά λάθη στην διαχείριση, μαζική δυσαρέσκεια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινδυνεύει από... εμβολιασμένους και εστίαση – Τραγικά λάθη στην διαχείριση, μαζική δυσαρέσκεια
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πλέον, πλήττεται στο προνομιακό της χώρο
Σχετικά Άρθρα

Οι προβλέψεις πλέον των ειδικών, πλέον, κάνουν λόγο για τη μεγάλη πιθανότητα lockdown παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ.
Τα μοντέλα δείχνουν ότι θα έχουμε αυξημένα κρούσματα που θα αγγίξουν τα 10.000 και ίσως και να τα ξεπεράσουν, μεγαλύτερο ποσοστό νοσηλειών στο ήδη πιεσμένο Ε.Σ.Υ και περισσότερους θανάτους ανά μέρα, στοιχείο που θα μας κρατήσει για καιρό στο τοπ των κρατών της Ε.Ε με τους χειρότερους δείκτες της πανδημίας.


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πλέον, πλήττεται στο προνομιακό της χώρο

Ωστόσο, τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ακόμα χειρότερα. Και αυτό διότι γίνεται πλέον κατανοητό ότι δεν στέκει πλέον η ρητορική του Μαξίμου ότι έχουμε να κάνουμε με «πανδημία των ανεμβολίαστων». Είναι μία γενικευμένη πανδημία που προσβάλει όλους, όλη την κοινωνία και έχει και θα έχει άμεσες συνέπειες και στους εμβολιασμένους αλλά και στη μεσαία τάξη, τους επιχειρηματίες της εστίασης και ψυχαγωγίας που πλήττονται από τα νέα περιοριστικά μέτρα.
Και μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι τους ανεμβολίαστους ποτέ δεν τους είχε με το μέρος τους η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τώρα, όμως, με τις νέες εξελίξεις η κυβέρνηση θα υποστεί μεγάλο πολιτικό κόστος από τον ίδιο το ζωτικό της χώρο. Δηλαδή ένα μεγάλο ποσοστό που έσπευσαν πρώτοι να εμβολιαστούν υπακούοντας τη γραμμή της Πολιτείας και ένα τεράστιο ποσοστό μεσαίας τάξης που στήριξε την κυβέρνηση αλλά πλήττεται ξανά και ξανά από τα νέα περιοριστικά μέτρα, από τη πιθανότητα νέων πιο σκληρών μέτρων (όπως ωράριο στην εστίαση και πλήρη απαγόρευση ανεμβολίαστων) αλλά και εάν και εφόσον επιβληθεί ένα γενικό lockdown. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ενισχύεται η γενικότερη απαισιοδοξία ότι και φέτος δεν θα κάνουμε κανονικά Χριστούγεννα, με ότι σημαίνει αυτό σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.
Γιατί, πλέον, και οι εμβολιασμένοι και οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε φάση αμφισβήτησης του κυβερνητικού αφηγήματος;

1)
Πλέον αυξάνεται διαρκώς το ποσοστό των εμβολιασμένων που εισέρχονται στις ΜΕΘ.

Εχθές το 17,3% των νοσούντων που εισήλθαν σε κλινικές ΜΕΘ ήταν εμβολιασμένοι.
Όπως λέει και ο καθηγητής Παναγιωτόπουλος η πανδημία αφορά όλους και κακώς δόθηκε από την κυβέρνηση η αίσθηση ότι με τον εμβολιασμό ανακτούν την ελευθερία τους οι εμβολιασμένοι.
Κακώς μπαίνουν και συνωστίζονται οι εμβολιασμένοι μέσα σε μαγαζιά χωρίς να κρατούνται οι αποστάσεις.
Μεταδίδουν το ίδιο το ιό. Το θέμα είναι, όμως, ότι πίστεψαν την κυβέρνηση που έλεγε εμβολιαστείτε και θα κερδίσετε την ελευθερία σας, εμβολιαστείτε και τελειώνουμε από τον κορωνοιό…

2)
Ακόμα, όμως, και οι εμβολιασμένοι μετά από το διάστημα των 6 μηνών είναι αναγκασμένοι για να ξαναπεράσουν την διαδικασία του νέου εμβολιασμού προκειμένου να λάβουν εκ νέου το πιστοποιητικό εμβολιασμού και να μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα σε μαγαζιά εστίασης και ψυχαγωγίας και αλλού.
Τι σημαίνει αυτό;
Σημαίνει και νέες ανεπιθύμητες αντιδράσεις σύμφωνα με το CDC των ΗΠΑ, ίσως και περισσότερες από τις παρενέργειες της δεύτερης δόσης.
Είναι σίγουρο, ότι θα υπάρξει τρύπα στην 3η δόση

3)Είναι προφανές, ότι πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει να αντιμετωπίσει, εκτός από το βραχνά των ανεμβολίαστων που επιμένουν, και την δυσαρέσκεια των εμβολιασμένων που όχι μόνο κινδυνεύουν το ίδιο αλλά σιγά σιγά ανεβαίνει το ποσοστό τους στη νόσηση του πληθυσμού.
Το χειρότερο είναι ότι ακόμα και αυτοί υπόκεινται σε ελέγχους, στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας.
Αυτό που λένε ότι «ανακτήσανε» την ελευθερία τους δεν ισχύει.
Η μεγάλη πιθανότητα για lockdown θα αφορά και εκείνους.

4)Οι επαγγελματίες της εστίασης είναι και πάλι σε κατάσταση οριακή.
Στις 16 Νοεμβρίου 2021 θα έχουν απεργία και θα είναι όλα κλειστά ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς τη κυβέρνηση για το άτυπο lockdown.
Τα νέα περιοριστικά μέτρα που απαγορεύουν στους ανεμβολίαστους να εισέλθουν στο εσωτερικό των επιχειρήσεων τους ή να μπαίνουν μόνο με την επίδειξη τεστ στους εξωτερικούς χώρους, έχει ερημώσει πολλά μαγαζιά, έχει ρίξει τους τζίρους.
Δεν μιλάμε για ένα αμελητέο ποσοστό.
Οι ανεμβολίαστοι είναι στην Ελλάδα ένα 40%.
Μιλάμε, όμως, για τους ίδιους ανθρώπους που η κυβέρνηση είχε κλειστούς για μήνες, που έχουν γεμίσει με μία νέα φουρνιά χρεών λόγω κορωνοιού που περιμένουν καλοκαίρι και μαζικές γιορτές όπως τα Χριστούγεννα για να βγάλουν τα σπασμένα μιας πολύ δύσκολης χρονιάς το 2021.

4)Ο καθηγητής Βασιλακόπουλος ισχυρίστηκε ότι στήνονται ΜΕΘ στα νοσοκομεία χωρίς τα απαραίτητα μηχανήματα και το κατάλληλο προσωπικό με συνέπεια να μην μπορούν να γιατρευτούν αποτελεσματικά και έτσι να έχουν μέτρια αποτελέσματα θνητότητας.
Η καθηγήτρια Λινού ισχυρίστηκε ότι τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι έχουν φύγει άδικα επειδή η κυβέρνηση δεν πήρε μέτρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στα οποία παρατηρείται καθημερινά συνωστισμός.
Στην πρώτη περίπτωση, η κυβέρνηση είχε χρόνο και μέσα για να φτιάξει τις κατάλληλες υποδομές στις ΜΕΘ και στη δεύτερη περίπτωση η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα παρά τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης