Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Ως εδώ με τον Μητσοτάκη – Μας οδηγεί σε τραγικό αδιέξοδο

Τσίπρας: Ως εδώ με τον Μητσοτάκη – Μας οδηγεί σε τραγικό αδιέξοδο
Την ώρα που εμείς μετράμε κρούσματα και θανάτους, ο κ.Μητσοτάκης ενδιαφέρεται μόνο να μετρά ψήφους είπε ο κ.Τσίπρας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως για κάθε θάνατο και για κάθε διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ, η ευθύνη θα έχει ονοματεπώνυμο διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε παντελώς αναξιόπιστο τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πραγματικά εξαιρετικά δυσχερή θέση, καθώς τους τελευταίους τρεις μήνες βρίσκεται ξανά σε μια δυσχερέστατη θέση και στις χειρότερες θέσεις σε όλη την Ευρώπη στις απώλειες ανθρώπων ανά εκατομμύριο πληθυσμού.
Το ποσοστό εμβολιασμού είναι εξαιρετικά χαμηλό και τα κρούσματα σε δυσθεώρητα ύψη.
Δεδομένου ότι η πανδημία υπάρχει εδώ και δύο χρόνια δεν τίθεται ζήτημα αιφνιδιασμού.
Η επί μήνες κεντρικά σχεδιασμένη ρητορική της κυβέρνησης από τον Μάιο και μετά ήταν ότι τελειώσαμε με την πανδημία και ήταν η δεύτερη φορά σε έναν χρόνο που ο κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι τελειώσαμε και μάλιστα με μια απόλυτη βεβαιότητα ότι όποιος εμβολιάζεται ξεμπέρδεψε.
Τι μήνυμα έδωσε αυτή η επιπόλαιη στρατηγική της κυβέρνησης στους πολίτες, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους» διερωτήθηκε ο κ.Τσίπρας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Παρατηρητής 94.0» της Κομοτηνής, την οποία επισκέπτεται αύριο.
«Ήταν ένα μήνυμα χαλαρότητας, ότι ξεμπερδέψαμε, ότι μπορούμε να ζούμε όπως ζούσαμε πριν.
Ποιος δεν θα το ήθελε αυτό;
Όμως ήταν λάθος μήνυμα στη λάθος στιγμή» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Έλλειμμα εμπιστοσύνης

Ο κ.Τσίπρας απέδωσε τον χαμηλό αριθμό εμβολιασμένων, στο έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
«Η πιο σημαντική ασπίδα απέναντι στην πανδημία είναι η εμπιστοσύνη.
Δεν εκπέμπει εμπιστοσύνη, δεν έχει αξιοπιστία η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης, δεν μπόρεσε να πείσει τους πολίτες.
Δεν ενίσχυσε και δεν ενισχύει το ΕΣΥ.
Γιατροί σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση για ακόμη μια φορά να επιλέγουν ποιοι ασθενείς θα εισάγουν στις κλίνες ΜΕΘ.
Αυτό αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, είχε δύο χρόνια να ενισχύσει το ΕΣΥ, να φτιάξει ΜΕΘ και να προσλάβει εξειδικευμένο προσωπικό, δεν έκανε τίποτα.
Για κάθε πολίτη που από εδώ και στο εξής θα χάνει τη ζωή του έξω από ΜΕΘ, που θα διασωληνώνεται εκτός, η ευθύνη θα έχει ονοματεπώνυμο, δεν θα είναι γενικά και αόριστα μια ευθύνη» τόνισε ο κ.Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι «την ώρα που εμείς μετράμε κρούσματα και θανάτους, ενδιαφέρεται μονάχα να μετράει ψήφους».

Ως εδώ με τον Μητσοτάκη – Μας οδηγεί σε τραγικό αδιέξοδο

«Αντί να σκύψει πάνω από τον ανθρώπινο πόνο και να αναμετρηθεί με τις ευθύνες του, προσπαθεί να ανακαλύψει δήθεν υγειονομικούς και εθνικούς σαμποτέρ.
Αντί να επιδιώκει σε μια κρίσιμη στιγμή αγωνίας και φόβου την ενότητα της κοινωνίας και τη στοιχειώδη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων καταφεύγει στο τελευταίο καταφύγιο των ενόχων, τον διχασμό.
Αντί να ακούσει, έχει καταληφθεί από το επικίνδυνο αίσθημα της καταδίωξης.
Αποδείχθηκε με την αλαζονική και αλλοπρόσαλλη στάση του στις συνθήκες της πανδημίας ότι δεν διαθέτει στοιχειώδη ευαισθησία και αποδείχθηκε με το διχαστικό παραλήρημα του χθες ότι δεν διαθέτει ούτε το στοιχειώδες αίσθημα ευθύνης.
Ως εδώ.
Οδηγεί τη χώρα σε τραγικό αδιέξοδο.
Είναι καιρός η πλειοψηφία της δημοκρατικής λογικής και της κοινωνικής ευθύνης να του δείξει την έξοδο» είπε ο κ.Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως ο πρωθυπουργός «έχει ευθύνες, οφείλει να τις αναλάβει, οφείλει να πάρει δύσκολες αποφάσεις, αν δεν μπορεί ας το αφήσει να τις πάρουμε εμείς».

Κοροϊδία τα μέτρα για την ακρίβεια

Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα της ακρίβειας ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο κόσμος βλέπει τους λογαριασμούς να φουσκώνουν, το εισόδημα του να μην αυξάνεται και τον πρωθυπουργό να εξαγγέλλει αύξηση του κατώτατου μισθού 2% για το 2022 «μια κοροϊδία δηλαδή».
«Ναι μεν η ενεργειακή κρίση είναι παγκόσμια, αλλά, πάλι, εδώ είμαστε πρωταθλητές ως χώρα.
Τον Οκτώβριο η χώρα έκλεισε με την υψηλότερη τιμή στη χρονική πώληση του ρεύματος σε όλη την Ευρώπη.
Υπάρχουν προβλήματα σε σχέση με τη διαχείριση της κυβέρνησης, με το γεγονός ότι η ΔΕΗ σταμάτησε εδώ και δυο χρόνια να λειτουργεί με κριτήριο το κοινωνικό όφελος και παίζει και η ίδια σε αυτόν τον ανταγωνισμό για την αύξηση της τιμής του ρεύματος αντί να τον συγκρατεί προς τα κάτω» είπε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος έκανε αναφορά και στα μέτρα της κυβέρνησης.
«Το να εξαγγέλλει ο πρωθυπουργός κάθε δυο μήνες υποτίθεται ενισχύσεις επιδοματικές στο τιμολόγιο του ρεύματος δείχνει την ανεπάρκεια και την αδυναμία κατανόησης και την προχειρότητα.
Αυτά τα 9 ευρώ στην αρχή, που τα έκανε 18 και τώρα τα κάνει 30, μπροστά σε αυξήσεις της τάξης των 150, των 200, των 250 ευρώ στα νοικοκυριά ανάλογα με την κατανάλωση, είναι ψίχουλα, και δεν θα τα καταλάβει καν ο καταναλωτής.
Μιλάμε για αυξήσεις στον Δεκέμβρη που θα είναι της τάξης του 80 έως 150%» υποστήριξε ο κ.Τσίπρας.

Μέτρα ασπιρίνη

«Σε περίοδο οικονομικής κρίσης που το εισόδημα μειώνεται οι επιχειρήσεις θα βρεθούν σε δεινή θέση το επόμενο διάστημα», είπε, σημειώνοντας ότι «οι ενισχύσεις τύπου 9, 20, 30, ευρώ που δίνει ο κ. Μητσοτάκης είναι ενισχύσεις που δίνουν ασπιρίνη σε έναν βαριά άρρωστο».
Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν προχωρά «σε ριζικές τομές, όπως αυτές που προτείναμε, τη ριζική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, την αύξηση του κατώτατου μισθού, ουσιαστικές επιδοτήσεις, γιατί δεν παρεμβαίνει στην πηγή των ανατιμήσεων με την ΡΑΕ και την Επιτροπή Ανταγωνισμού ώστε να σπάσει αυτό το καρτέλ και απλά επιδοτεί την αισχροκέρδεια».
«Το πιο κρίσιμο είναι να σταματήσει να μας κοροϊδεύει, γιατί βγήκε σε συνέντευξη την προηγούμενη εβδομάδα και μας είπε ότι αν δεν έδινε αυτά τα 19 ευρώ θα ήταν δέκα φορές μεγαλύτερος ο λογαριασμός.
Είναι ντροπή να λέει τέτοια ασύστολα ψεύδη.
Και είναι ανίκανος να αντιμετωπίσει την κρίση που μαστίζει τα νοικοκυριά και λειτουργεί με απίστευτη προχειρότητα και μας φορτώνει με ψέματα» υποστήριξε ο κ.Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης