Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Με το 75% των ενήλικων πολιτών εμβολιασμένο, δεν ξανακλείνουν οικονομία και κοινωνία

Οικονόμου: Με το 75% των ενήλικων πολιτών εμβολιασμένο, δεν ξανακλείνουν οικονομία και κοινωνία
Πιέζεται πολύ το ΕΣΥ, αλλά αντέχει – Η πανδημία πλήττει κυρίως τους ανεμβολίαστους είπε ο κ.Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως με εμβολιασμένο το 75% των ενήλικων πολιτών, δεν πρόκειται να ξανακλείσουν η κοινωνία και η οικονομία διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, ο οποίος πάντως παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους να εμβολιαστούν.
«Έχουμε την οικονομία και την κοινωνία σε λειτουργία κάτω από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και ταυτόχρονα έχουμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εμβολιασμού που βλέπουμε να αποδίδει σημαντικά τις τελευταίες ημέρες και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε το ΕΣΥ» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Οικονόμου, ο οποίος υπογράμμισε πως κανείς δεν μιλά για ανοσία της αγέλης.
«Μιλάμε για ανάπτυξη των εμβολιασμών στο μεγαλύτερο δυνατό επίπεδο, γιατί αν είχαν εμβολιαστεί όσοι είναι ανεμβολίαστοι, δεν θα είχαμε αυτή την κατάσταση στα νοσοκομεία.
Και μιλάμε για μία τακτική η οποία ανταποκρίνεται στο γεγονός και στην πραγματικότητα ότι έχουμε κοντά στο 75% των ενηλίκων συμπολιτών μας εμβολιασμένο.
Πουθενά στην Ευρώπη δεν ξανακλείνει η οικονομία και η κοινωνία με παρόμοια ποσοστά εμβολιασμού» είπε ο κ.Οικονόμου, αναφέροντας πως «η πανδημία πλήττει σε αυτή τη φάση κυρίως τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά κι όταν φθάνουν στις Εντατικές, τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα».

Τι γίνεται με τα σχολεία

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία και απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση αναφορικά με τα υπεράριθμα τμήματα ο κ.Οικονόμου είπε ότι «η πραγματικότητα στα σχολεία είναι ότι έχουμε 80.000 τμήματα».
«Από αυτά, με τα πρωτόκολλα που σχεδιάσαμε, σήμερα είναι κλειστά κάποιες δεκάδες τμήματα» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι έχει αποδώσει ο σχεδιασμός και ο τρόπος λειτουργίας της εκπαίδευσης.
Όσον αφορά τον συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς ο κ.Οικονόμου είπε ότι έχουν πράγματα.
«Κυκλοφορούν στην Αθήνα αυτή την περίοδο 1.300 λεωφορεία όταν πριν την πανδημία κυκλοφορούσαν 800.
Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε κάνει τίποτα;
Το πού ορίζεται το επαρκές είναι μία πολύ μεγάλη συζήτηση.
Προφανώς υπάρχουν ώρες που παρατηρείται συνωστισμός και παρά το ότι έχουμε πυκνώσει τα δρομολόγια παντού, τα μέτρα πρέπει να εφαρμόζονται» υποστήριξε ο κ.Οικονόμου.

Αντέχει το ΕΣΥ

Ο κ.Οικονόμου παραδέχθηκε το ΕΣΥ πιέζεται πάρα πολύ σε αυτή τη φάση της πανδημίας, αλλά όπως είπε «αντέχει».
«Εγώ βλέπω όλους τους υπουργούς στο πεδίο των αρμοδιοτήτων τους να κάνουν ό,τι καλύτερο και περισσότερο μπορούν για να αποδώσει η στρατηγική αντιμετώπισης του κορωνοϊού που έχουμε, η οποία είναι δύσκολη.
Η πραγματικότητα είναι ότι θα κοστίσει και σε απώλειες εν πολλοίς, διότι δεν έχουμε καταφέρει να πείσουμε ανθρώπους να εμβολιαστούν, που είναι και πιο επικίνδυνοι να νοσήσουν βαριά», υπογράμμισε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης