Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ψυχογιός (ΣΥΡΙΖΑ): Η παραδοχή Μητσοτάκη για pushbacks εκθέτει τον ίδιο και την Ελλάδα

Ψυχογιός (ΣΥΡΙΖΑ): Η παραδοχή Μητσοτάκη για pushbacks εκθέτει τον ίδιο και την Ελλάδα
Δεν έχει συνηθίσει σε δύσκολες ερωτήσεις, έχασε εύκολα την ψυχραιμία του είπε ο κ.Ψυχογιός
Σχετικά Άρθρα

Επίθεση στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου με τον Ολλανδό ομόλογό του, Mark Rutte παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα προχωρά σε pushbacks των μεταναστών που θέλουν να μπουν στην χώρα εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ψυχογιός.
Ο κ.Ψυχογιός αναφέρεται στην αντιπαράθεση που είχε ο κ.Μητσοτάκης με Ολλανδή δημοσιογράφο και ιδιαίτερα στην τοποθέτηση του ότι: «Σώζουμε ανθρώπους στη θάλασσα ενώ ταυτόχρονα, ναι, δεν επιτρέπουμε στα σκάφη που έρχονται από την Τουρκία να εισέλθουν στα χωρικά μας ύδατα, όπως είναι δικαίωμά μας βάσει των ευρωπαϊκών κανονισμών, και περιμένουμε από την Ακτοφυλακή της Τουρκίας να έρθει για να παραλάβει τους ανθρώπους αυτούς και να τους επιστρέψει στην Τουρκία».
«Είναι γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει συνηθίσει σε δύσκολες ερωτήσεις στις συνεντεύξεις του στην Ελλάδα και γι’ αυτό έχασε εύκολα την ψυχραιμία του και βγήκε εκτός εαυτού σε μια δύσκολη ερώτηση που έθεσε Ολλανδή δημοσιογράφος κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον Ολλανδό πρωθυπουργό.
Δεν μπορεί όμως να εγκαλεί πειστικά έναν ξένο δημοσιογράφο ότι δημιουργεί ψευδή εικόνα για την Κυβέρνησή του, όταν ο ίδιος παραδέχεται ευθαρσώς ότι η Ελλάδα αναχαιτίζει βάρκες προσφύγων και μεταναστών διενεργώντας pushbacks στο Αιγαίο.
Όταν αντί να πιέζει την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της, για μετεγκαταστάσεις προσφύγων αναλογικά σε όλα τα κράτη μέλη, για την εργαλειοποίηση από την Τουρκία και για την καταπολέμηση των αιτιών της μετανάστευσης, την καθησυχάζει ότι η Ελλάδα αποτελεί "ευρωπαϊκή ασπίδα".
Επικαλείται μάλιστα τη νέα κλειστή δομή χιλιάδων ανθρώπων στη Σάμο και στη συνέχεια και τα άλλα νησιά, που καθιστούν τη χώρα de facto αποθήκη ψυχών και δεσμοφύλακα της Ευρώπης.
Ελπίζουμε να έχει επίγνωση της σοβαρότητας όσων είπε και ότι η παραδοχή του φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση και εκθέτει τόσο τον ίδιο όσο και τη χώρα, καθώς τα pushbacks είναι παράνομα σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και θέτουν σε συνεχή κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ.Ψυχογιός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης