Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Να πάει σπίτι της η κυβέρνηση εάν δεν μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα με την πανδημία

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Να πάει σπίτι της η κυβέρνηση εάν δεν μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα με την πανδημία
Έχουμε μια κυβέρνηση που διαρκώς καλλιεργεί την ψευδαίσθηση ότι η πανδημία τελειώνει είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

Να πάει στο σπίτι της αν δεν μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα σχετικά με την πανδημία καλεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος, ο οποίος της απέδωσε ευθύνες για το γεγονός ότι η πανδημία βγαίνει για μια ακόμη φορά εκτός ελέγχου.
«Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι το περσινό δεύτερο κύμα άφησε μια τεράστια πληγή, ειδικά για τη βόρεια Ελλάδα στην οποία η πλειονότητα των απωλειών ήταν εκτός ΜΕΘ.
Είναι τραγικό ότι ένα χρόνο μετά οι δείκτες της πανδημίας είναι σε χειρότερη θέση: αυτή τη στιγμή για παράδειγμα έχουμε 477 διασωληνωμένους, ενώ πέρσι την αντίστοιχη μέρα είχαμε 228».
Ταυτόχρονα, έχουμε μία κυβέρνηση που διαρκώς καλλιεργεί την ψευδαίσθηση ότι η πανδημία τελειώνει.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπατάει μόνος του “το τελευταίο μίλι” από το Φλεβάρη, ένα τελευταίο μίλι που για όλη την υπόλοιπη κοινωνία αποδείχθηκε ένας ατέλειωτος Γολγοθάς» είπε μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 FM» ο κ.Ηλιόπουλος.

Να επιστρέψει η τηλεργασία

Αναφερθείς στις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης για τη σημερινή κατάσταση, επισήμανε ότι «δεν μπορεί σε συνθήκες πανδημίας να συγχωνεύονται 1.000 σχολικά τμήματα πανελλαδικά και να δημιουργούνται τάξεις με 29 μαθητές και μαθήτριες».
«Δεν γίνεται όταν βρέθηκε θετικός ο κ. Καραμανλής στη Βουλή – και του ευχόμαστε περαστικά - η διαδικασία της ολομέλειας να διακόπτεται, ενώ μία σχολική τάξη – όταν βρίσκεται ένα παιδί θετικό - να συνεχίζει να λειτουργεί μέχρι να νοσήσει το 50%+1 των μαθητών.
Δεν γίνεται με περίπου 7.000 κρούσματα την ημέρα, που σίγουρα ορισμένα από αυτά έχουν έρθει σε επαφή και με εμβολιασμένους εργαζόμενους, αυτοί οι εργαζόμενοι το επόμενο πρωί να πρέπει να πάνε κανονικά στη δουλειά τους.
Χρειάζεται να επιστρέψει η τηλεργασία, σε μία σειρά από χώρους που μπορεί να εφαρμοστεί.
Όπως δεν γίνεται ο δημόσιος προϋπολογισμός του ‘22 για την υγεία να είναι μειωμένος κατά 900 εκ. – κάτι που φαίνεται να συνοδεύει η δήλωση του κ. Σκέρτσου ότι δεν χρειαζόμαστε ένα “πολυτελές” σύστημα υγείας» υποστήριξε ο κ.Ηλιόπουλος.

Ξεκάθαρη ευθύνη της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς

Όσον αφορά τον εμβολιασμό, ο κ.Ηλιόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη «να εμβολιαστούν άμεσα όλοι οι πολίτες», δηλώνοντας όμως παράλληλα πως «υπάρχει συγκεκριμένη ευθύνη για την αποτυχία στο πρόγραμμα εμβολιασμού και ανήκει στην κυβέρνηση».
«Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που πίστεψε ότι μπορούσε να προχωρήσει τον εμβολιασμό χωρίς να ενισχύσει την πρωτοβάθμια φροντίδα, χωρίς να έχουμε τον οικογενειακό γιατρό να μιλά με τον ασθενή του που έχει επιφυλάξεις και να τον πείθει.
Τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν πως το ποσοστό των συνειδητών αντιεμβολιαστών δεν ξεπερνά το 15%.
Από το 15% μέχρι το 40% λοιπόν υπάρχει η ξεκάθαρη ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Μιας κυβέρνησης που έχει υπουργό Υγείας έναν άνθρωπο ο οποίος, λίγους μήνες πριν, δήλωνε ότι δεν είναι δική τους ευθύνη να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν.
Αν δεν είναι δική τους ευθύνη, να πάνε σπίτι τους» είπε ο κ.Ηλιόπουλος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν μαζικά δωρεάν τεστ για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, να εφαρμοστούν μέτρα αραίωσης στα σχολεία αλλά και στα μέσα μεταφοράς και να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας στην υγεία, πρώτα απ’ όλα στις «κόκκινες περιοχές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης