Τελευταία Νέα
Πολιτική

Opinion Poll: Λοβέρδος για αρχηγός ΚΙΝΑΛ – Ακολουθεί ο Ν. Ανδρουλάκης, τρίτος ο Γ. Παπανδρέου

Opinion Poll: Λοβέρδος για αρχηγός ΚΙΝΑΛ – Ακολουθεί ο Ν. Ανδρουλάκης, τρίτος ο Γ. Παπανδρέου
Σε όλα τα σενάρια ο Ανδρέας Λοβέρδος προβάλλει ως το φαβορί για την ανάληψη της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ
Σχετικά Άρθρα
Φαβορί για την ανάληψη της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής ενόψει των εκλογών της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου εμφανίζεται ο Ανδρέας Λοβέρδος σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll που διενεργήθηκε για το tomanifesto.gr.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Ανδρέας Λοβέρδος διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος ακολουθεί ο Γ. Παπανδρέου.
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι – Χάρης Καστανίδης, Παύλος Χρηστίδης και Παύλος Γερουλάνος – ακολουθούν σε μεγάλη απόσταση.

Η έρευνα

Η έρευνα μέτρησε τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων σε δύο πεδία, το πρώτο αφορά στο σύνολο των ερωτηθέντων, που ανεξαρτήτως τι κόμμα ψηφίζουν, δηλώνουν ότι θα πάνε στις κάλπες για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ και το δεύτερο, αφορά αποκλειστικά στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ το 2019, που λένε ότι θα πάνε στις εσωκομματικές εκλογές.
Στον πρώτο γύρο, στο σύνολο των ερωτηθέντων, που θέλουν να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές, ο κ. Λοβέρδος έχει 31,7% ο κ. Ανδρουλάκης 20,9%, ο κ. Παπανδρέου 18,8%.
Ακολουθούν ο Χάρης Καστανίδης με 6,4%, ο Παύλος Γερουλάνος με 5,3% και ο Παύλος Χρηστίδης με 3,4%.
1_159.JPG

2_144.JPG
Τα ίδια ποσοστά προκύπτουν πάνω κάτω και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, καθώς το 31,6% δηλώνει ότι θα ψηφίσει Λοβέρδο, το 28,6% τον Ανδρουλάκη, το 21,6% το Γ. Παπανδρέου, το 7% τον Χ. Καστανίδη, το 3,5% τον Π. Χρηστίδη και το 2,8% τον Π. Γερουλάνο.

Νικητής ο Λοβέρδος σε όλα τα σενάρια

Στο ενδεχόμενο να υπάρξει δεύτερος γύρος, ο Ανδρέας Λοβέρδος επικρατεί σε όλα τα σενάρια.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης επικρατεί, μόνο εάν βρεθεί απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου.
Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Λοβέρδος επικρατεί του Νίκου Ανδρουλάκη με 47,8% έναντι 37,1% και του Γιώργου Παπανδρέου με 55,9% έναντι 29,3% στο σύνολο των ψηφοφόρων.
Στον χώρο του ΚΙΝΑΛ ο Λοβέρδος επικρατεί με 46,6% έναντι 39,7% του Ανδρουλάκη, ενώ υπερισχύει με 57,6% έναντι 32, 2% του Γιώργου Παπανδρέου.
Σε πιθανό δίδυμο Νίκου Ανδρουλάκη - Γιώργου Παπανδρέου στο δεύτερο γύρο ο πρώτος δείχνει να επικρατεί με 58,8% έναντι 30,2% στο σύνολο των ψηφοφόρων και 63,8% έναντι 29,3% στον χώρο των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ.

Μεγάλη συμμετοχή

Η έρευνα καταγράφει και σημαντική διάθεση για συμμετοχή στις κάλπες, καθώς στο σύνολο των ερωτηθέντων το ποσοστό φτάνει στο 23,9%.
Το ποσοστό διαμορφώνεται στο 73,4% στους πρώην ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ.
Παράλληλα, εκφράζεται υψηλή προσδοκία για την διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς το 51,8% εκτιμά ότι αυτές οι εκλογές μπορεί να σηματοδοτήσουν μια νέα αρχή για το ΚΙΝΑΛ.
3_101.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης