Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης: Είμαστε κοντά στην επίταξη γιατρών – Ποιοι εμβολιασμένοι φτάνουν στις ΜΕΘ

Πλεύρης: Είμαστε κοντά στην επίταξη γιατρών – Ποιοι εμβολιασμένοι φτάνουν στις ΜΕΘ
Πάρα πολύ μεγάλη η πίεση στη βόρεια Ελλάδα, δεν πιέζεται ακόμα η νότια Ελλάδα είπε ο κ.Πλεύρης
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως είμαστε πολύ κοντά στο να γίνουν και επιτάξεις γιατρών, εάν χρειαστεί και εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση από ιδιώτες γιατρούς διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, ο οποίος είπε πως είναι πάρα πολύ μεγάλη η πίεση στη βόρεια Ελλάδα.
«Είμαστε προ των πυλών να γίνουν και επιτάξεις, αν χρειαστεί, και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση ιδιωτών ιατρών.
Το σύστημα υγείας δοκιμάζεται.
Υπάρχουν όμως αντοχές και κενές κλίνες ΜΕΘ
Στη Βόρεια Ελλάδα η πίεση στις κλίνες Covid είναι πάρα πολύ μεγάλη, καθώς δίνονται και κλίνες non Covid.
Αμέσως, βρίσκεται κρεβάτι σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ για ασθενείς που διασωληνώνονται» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Πλεύρης, ο οποίος σημείωσε πως η νότια Ελλάδα δεν πιέζεται.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 2.000 κενές απλές κλίνες.

Ποιοι εμβολιασμένοι καταλήγουν στις ΜΕΘ

Όσον αφορά τους εμβολιασμένους που καταλήγουν στις ΜΕΘ, ο κ.Πλεύρης είπε ότι η πλειονότητα τους έχει περάσει ή είναι κοντά στο να κλείσουν το εξάμηνο εμβολιασμού.
Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι οδηγίες για την τρίτη δόση και να αρχίσει να χορηγείται νωρίτερα από τους 6 μήνες, καθώς όπως είπε, η αρμόδια επιτροπή εμβολιασμών συνεδριάζει κάθε εβδομάδα.

Τι γίνεται με τα χάπια

Σχετικά με τα άντι COVID φάρμακα, δήλωσε ότι έχει γίνει παραγγελία από τη χώρα μας για 2.000 μονοκλωνικά αντισώματα και ότι αυτά θα έχουν φτάσει προς τα μέσα Νοεμβρίου, οπότε και θα έχει δοθεί η σχετική έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.
Επίσης ανακοίνωσε ότι η χώρα μας έχει ήδη έρθει σε συνεννόηση με την εταιρεία Merck για να κάνει την παραγγελία για το αντιικό χάπι κατά του κορωνοϊού, ενώ το ίδιο γίνεται και για το σκεύασμα της Pfizer.
Ο κ. Πλευρης έκανε γνωστό ότι τα φάρμακα αυτά θα τα πληρώσει το κράτος, ωστόσο σημείωσε ότι δε θα είναι ευρείας χρήσης και ότι θα πρέπει να χορηγούνται τις πρώτες ημέρες προσβολής από τον ιό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης