Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου για lockdown σε ανεμβολίαστους: Καταβάλλουμε προσπάθειες να μην ξανακλείσουμε - «Παράθυρο» για μέτρα και στα σούπερ μάρκετ

Οικονόμου για lockdown σε ανεμβολίαστους: Καταβάλλουμε προσπάθειες να μην ξανακλείσουμε - «Παράθυρο» για μέτρα και στα σούπερ μάρκετ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής μέτρων και για τα σούπερ μάρκετ

Σχετικά Άρθρα

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων και στα σούπερ μάρκετ, εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τους επιχειρηματίες της εστίασης για τα μέτρα που έχουν επιβληθεί όσον αφορά τους ανεμβολίαστους.
Ειδικότερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως εάν απαιτηθεί η προσαρμογή του πλαισίου μέτρων, η κυβέρνηση θα την εξετάσει. Ωστόσο, ο ίδιος υπογράμμισε πως πρόκειται για μια ιδιαίτερη συνθήκη, καθώς οι άνθρωποι προμηθεύονται από εκεί τρόφιμα.

Το σενάριο lockdown σε ανεμβολίαστους

Την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για lockdown σε ανεμβολίαστους. Ειδικότερα, ερωτηθείς αν η κυβέρνηση εξετάζει αυτό το σενάριο, ο κ. Οικονόμου είπε: «Όποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι της κυβέρνησης τα έχει ανακοινώσει. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην ξανακλείσει η κοινωνία».

Ισχυρή πίεση στο Σύστημα Υγείας

Εξάλλου, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας επιμένοντας ωστόσο ότι τα σχολεία δεν θα ξανακλείσουν. «Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθεί να επιδεινώνεται εξαιτίας της εποχικότητας αλλά και της ύπαρξης πληθυσμών χωρίς ανοσία» τόνισε και συμπλήρωσε «συνεπακόλουθα και το Σύστημα Υγείας δέχεται ισχυρή πίεση παρά την εντυπωσιακή του ενίσχυση τους τελευταίους 18 μήνες. Τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο η αύξηση των κρουσμάτων είναι αντιστρόφως ανάλογη με την εμβολιαστική κάλυψη κάθε περιοχής».

Αυξάνονται τα ραντεβού για τον εμβολιασμό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για προοδευτική αύξηση στα ραντεβού για τον εμβολιασμό.
«Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους που τέθηκαν σε εφαρμογή από το περασμένο Σάββατο και τους εκτεταμένους ελέγχους που διενεργούνται υπάρχει προοδευτική αύξηση στον προγραμματισμό των εμβολιασμών από ανθρώπους που μέχρι πρότινος ήταν ανεμβολίαστοι.
Ενδεικτικά την εβδομάδα 1-7 Νοεμβρίου υπήρξαν περίπου 149.000 καινούρια ραντεβού. Έστω και την έσχατη ώρα κάποιοι προβαίνουν στην επιλογή υπέρ της ζωής και της δημόσιας υγείας.
Πρέπει να υπενθυμίσω ότι από την περασμένη Παρασκευή είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα των ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου για τα άτομα άνω των 18 ετών εφόσον έχουν συμπληρωθεί έξι μήνες από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης καθώς επίσης και η πλατφόρμα για τη δεύτερη δόση για όσους έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson εφόσον έχουν συμπληρωθεί δύο μήνες από την πρώτη δόση» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης