Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαθανάσης (αναπληρωτής υπ.Ανάπτυξης): Δεν εξετάζουμε επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

Παπαθανάσης (αναπληρωτής υπ.Ανάπτυξης): Δεν εξετάζουμε επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών
Θα είχαμε αποφύγει το 4ο κύμα, αν είχαν όλοι εμβολιαστεί υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η κυβέρνηση δεν εξετάζει το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανάσης, ο οποίος υποστήριξε ότι θα είχαμε αποφύγει το τέταρτο κύμα, αν είχαν εμβολιαστεί όλοι.
Κληθείς να σχολιάσει τα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας που ισχύουν από το περασμένο Σάββατο, ο κ.Παπαθανάσης μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπενθύμισε ότι στα τρία προηγούμενα κύματα της πανδημίας η κυβέρνηση στήριξε με 42 δις ευρώ εργαζομένους και επιχειρήσεις.
«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο 4ο κύμα της πανδημίας, το οποίο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν όλοι είχαν εμβολιαστεί.
Για αυτό αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα διατηρώντας όμως μια σχετική κανονικότητα και θα πρέπει να τα σεβαστούν όλοι γιατί δεν μπορεί να γίνει νέο lockdown» είπε ο κ.Παπαθανάσης, ο οποίος υπογράμμισε πως η ανακοίνωση των μέτρων έφερε ήδη αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό.

Έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια στα μέσα μεταφοράς

Ερωτηθείς για τις εξαιρέσεις που υπάρχουν ο κ.Παπαθανάσης είπε ότι στα ΜΜΜ δεν είναι δυνατόν να υπάρξει έλεγχος rapid test, αλλά έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια, ενώ για τα super market τόνισε ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα και να αποκλειστούν οι ανεμβολίαστοι από την αγορά τροφίμων.
Όσον αφορά την Εκκλησία, ο κ.Παπαθανάσης είπε ότι έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις και ότι η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε εγκύκλιο καλώντας τους πιστούς να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης