Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κρίσιμη συνάντηση – Τι θα ζητήσουν εκπρόσωποι της εστίασης και του λιανεμπορίου από τον πρωθυπουργό στις 8/11

Κρίσιμη συνάντηση – Τι θα ζητήσουν εκπρόσωποι της εστίασης και του λιανεμπορίου από τον πρωθυπουργό στις 8/11
Έχουν κληθεί οι εκπρόσωποι της Εστίασης αλλά και του Λιανεμπορίου και η συζήτηση θα γίνει παρουσία των αρμόδιων υπουργών από το υπουργικό συμβούλιo
Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να έχουν τη Δευτέρα (8/11/2021) εκπρόσωποι της Εστίασης, προκειμένου για να συζητήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού.
Έχουν κληθεί οι εκπρόσωποι της Εστίασης αλλά και του Λιανεμπορίου και η συζήτηση θα γίνει παρουσία των αρμόδιων υπουργών από το υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open.
Οι εκπρόσωποι που θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, αναμένεται να τον ενημερώσουν για την πτώση στον τζίρο και θα του προτείνουν κάποια μέτρα.
Ένα από αυτά, είναι η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε όσους απασχολούνται στον κλάδο της Εστίασης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Κάτι, που έτσι κι αλλιώς υπάρχει σαν σκέψη στην κυβέρνηση.
Επίσης, θα ζητήσουν να επιτραπεί η είσοδος σε μη εμβολιασμένους με rapid test, στους κλειστούς χώρους εστίασης.
Όσο για τους εκπροσώπους του Λιανεμπορίου, αναμένεται να ζητήσουν να είναι οριζόντια τα μέτρα στο λιανεμπόριο και να μην υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως π.χ. τα σούπερ μάρκετ.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Δεν αποτελεί μία από τις επιλογές αυτή τη στιγμή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επανέλαβε ότι, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή μια από τις επιλογές.
«Σε καμία χώρα δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα στον ιδιωτικό τομέα.
Τα ποσοστά εμβολιασμού στους χώρους που κατά καιρούς κουβεντιάζουμε είναι τέτοια που δεν επιτρέπουν να πει κανείς ότι με την υποχρεωτικότητα θα άλλαζα πολύ τα πράγματα. Ιδιαίτερα για την εστίαση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέραν της σύστασης για εμβολιασμό, υπάρχει ένα πάρα πολύ αυστηρό πλαίσιο για τους εργαζόμενους που δεν είναι εμβολιασμένοι που προβλέπει συνεχή εργαστηριακό έλεγχο με rapid και μοριακά test» ανέφερε.

Οικονομική στήριξη πολιτών

Μιλώντας για την οικονομική στήριξη των πολιτών είπε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει πίσω, όχι μόνο στη μεσαία τάξη, αλλά σε όλη την κοινωνία πολλά από τα αυτά που της είχε πάρει με τα βάρη που είχε φορτώσει συνειδητά στις πλάτες της η προηγούμενη κυβέρνηση.
«Γι' αυτό άλλωστε και το εισόδημα, όπως αναφέρει η ΕΛΣΤΑΤ, το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο του 2021 αυξήθηκε για όλους τους Έλληνες πολίτες εξαιτίας της πολιτικής των μειώσεων στους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές.
Στο τέλος της ημέρας όλοι οι Έλληνες πολίτες, προφανώς και η μεσαία τάξη που το εισόδημα της κατακρεουργήθηκε το προηγούμενο διάστημα, από την προηγούμενη κυβέρνηση, βλέπουν περισσότερα χρήματα στην τσέπη τους, περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα από αυτό που είχε περασμένες χρονιές» τόνισε.
Επίσης σημείωσε ότι «αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας κυβερνητικής πολιτικής η οποία παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε πολλαπλές κρίσεις, δημιούργησε τις προϋποθέσεις να έχουμε αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης που επέτρεψαν να γυρίσουμε πίσω στους πολίτες όσα τους αφαιρέθηκαν με φόρους και ασφαλιστικές εισφορές» και συμπλήρωσε «συνεχίζουμε με αυτή την πολιτική που φέρνει επενδύσεις, που δημιουργεί θέσεις εργασίας, που κάνει μεγάλους επενδυτές να κοιτάζουν προς την Ελλάδα, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις να επιστρέφουν Έλληνες από το εξωτερικό και να δουλεύουν εδώ.
Όσο πετυχαίνουμε τους στόχους μας, τόσο πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητες της ελληνικής πολιτείας να επιστρέφει πίσω μέρισμα στην ελληνική κοινωνία και αυτό είναι το σημαντικό για τους οικονομικά πιο αδύναμους».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης