Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Πολιτική εξαπάτηση άνευ ορίων η αυξηση του κατώτατου μισθού το 2022

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Πολιτική εξαπάτηση άνευ ορίων η αυξηση του κατώτατου μισθού το 2022

Η «κυβέρνηση εξήγγειλε από το 2022 μία αύξηση - κοροϊδία που στην ουσία είναι καθήλωση, ενώ ο πληθωρισμός εκτινάσσεται», λέει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Αχτσιόγλου

Σχετικά Άρθρα

Για «εμπαιγμό και πολιτική εξαπάτηση» κατηγορεί την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, συ δηλώσεις της την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021.
«Για τον κύριο Μητσοτάκη τι να πει κανείς.
Η πολιτική εξαπάτηση έχει πια χάσει το νόημά της, τόσες φορές που αναγκαζόμαστε να την επικαλεστούμε», επισήμανε η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στο ieidiseis.gr.
Όπως τονίζει, «εξελέγη υποσχόμενος αύξηση του κατώτατου μισθού διπλάσια της ανάπτυξης», αλλά «τον κράτησε παγωμένο για τρία χρόνια και εξήγγειλε από το 2022 μία αύξηση κοροϊδία που στην ουσία είναι καθήλωση κι ενώ ο πληθωρισμός εκτινάσσεται, οδηγώντας σε μείωση του πραγματικού εισοδήματος των πολιτών».

Αύξηση στα 800 ευρώ

«Τώρα για να φύγει από τη δύσκολη θέση συνεχίζει τον εμπαιγμό λέγοντας ότι, αν και εφόσον, είναι πιθανό να δοθεί και μία ακόμη αύξηση κοροϊδία σε δεύτερο χρόνο.
Ας βγάλουν οι πολίτες τα συμπεράσματά τους», σημειώνει, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για «αύξηση τώρα του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και επαναφορά του πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων».
Η ακρίβεια έχει επεκταθεί στα είδη πρώτης ανάγκης
«Αυτό που είναι αναγκαίο ώστε να υπάρξει βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, δεδομένου μάλιστα και του εκτεταμένου κύματος ακρίβειας», δηλώνει.

Καμία προστασία από την ακρίβεια

Σχετικά με την ακρίβεια, υπενθυμίζει ότι «ήδη από την άνοιξη» ο ΣΥΡΙΖΑ έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου και «η κυβέρνηση αδιαφορούσε παντελώς για το ζήτημα, με τον κ. Μητσοτάκη να το υποβαθμίζει πλήρως έως και την πρόσφατη ΔΕΘ».
«Τελικά, τρέχοντας πίσω από τις εξελίξεις κι ενώ η ακρίβεια έχει πλέον επεκταθεί στα είδη πρώτης ανάγκης, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επέκταση ενός υφιστάμενου επιδόματος, ένα μέτρο που επ’ ουδενί δεν μπορεί να προστατεύσει τα νοικοκυριά, ενώ καμία πρόνοια δεν υπάρχει για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μάλιστα, αντί για μέτρα ανάσχεσης της ακρίβειας η κυβέρνηση επέλεξε εν μέσω της ενεργειακής κρίσης να εκχωρήσει τη ΔΕΗ σε ιδιώτες και να αφήσει απροστάτευτους τους πολίτες», σχολιάζει.

Όξυνση των ανισοτήτων

Όσον αφορά τις προοπτικές για την ελληνική οικονομία η Ε. Αχτσιόγλου κάνει λόγο για «αναμενόμενη ανάκαμψη» το 2021, τονίζοντας ότι «δυστυχώς όμως εξαιτίας των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης και αυτή η ανάκαμψη αφορά ελαχίστους και συνοδεύεται από σοβαρή όξυνση των ανισοτήτων».

Καμία ασφάλεια στη διαχείριση του χρέους – Το πρόγραμμα Ηρακλής

Κληθείσα να σχολιάσει την αύξηση του χρέους, σημειώνει ότι «το περιβάλλον ακόμη είναι εξαιρετικά αβέβαιο», ενώ προσθέτει ότι «η διαχείριση που έχει κάνει η κυβέρνηση μέχρι στιγμής σίγουρα δεν εμπνέει ασφάλεια».
«Τη μεγαλύτερη ανησυχία όμως προκαλούν οι χειρισμοί που έχει κάνει στο ζήτημα των εγγυήσεων που παρέχει το ελληνικό Δημόσιο μέσω του προγράμματος «Ηρακλής» προς τις συστημικές τράπεζες για τιτλοποιήσεις «κόκκινων» δανείων.
Για τις εγγυήσεις αυτές ως φαίνεται η Eurostat εγείρει ζήτημα εγγραφής τους στο δημόσιο χρέος.
Πρόκειται για ποσό της τάξης των 23 δισ. ευρώ
Αντιλαμβάνεστε ότι αν αυτά προσμετρηθούν στο δημόσιο χρέος θα μιλάμε πλέον για μια νέα δυστοπία υπό την απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ.
Απευχόμαστε ασφαλώς οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη», υπογραμμίζει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταμείο Ανάκαμψης

Η Έφη Αχτσιόγλου ασκεί επίσης κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, κατηγορώντας την ότι «μεθοδεύει ένα είδος φυσικής εκκαθάρισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων: χωρίς ρευστότητα, χωρίς ελάφρυνση από τα χρέη της πανδημίας και με επιβάρυνση του κόστους λειτουργίας τους λόγω της ακρίβειας».

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης