Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης για πυροσβέστες: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με αυταρχισμό τους ήρωες του καλοκαιριού

Σπίρτζης για πυροσβέστες: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με αυταρχισμό τους ήρωες του καλοκαιριού

Σκληρή κριτική ασκεί στην κυβέρνηση ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή το «αυταρχικό πρόσωπο» που έδειξε στους εποχικούς πυροσβέστες, η κινητοποίηση των οποίων, νωρίτερα σήμερα, αντιμετωπίστηκε με «χημικά, νερό και δακρυγόνα», όπως καταγγέλλει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «την ώρα που συζητούσαμε έξω από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με το προεδρείο των εποχικών Πυροσβεστών στο πλαίσιο απολύτως ειρηνικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας, το Επιτελικό Κράτος Μητσοτάκη, συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό του κατήφορο, έδειξε για μία ακόμη φορά το ακραία αυταρχικό του πρόσωπο».

«Είδα με τα μάτια μου», πρόσθεσε, «να χτυπούν με δακρυγόνα, αύρες και χημικά τα παιδιά που με αυτοθυσία έδωσαν το καλοκαίρι τη μάχη στις φωτιές όλης της χώρας. Τα παιδιά στα οποία ο κ. Μητσοτάκης έδινε συγχαρητήρια και υποσχόταν προκηρύξεις θέσεων. Τα παιδιά που κινδυνεύουν, για να μη χαθούν ζωές συμπολιτών μας».

Ο κ. Σπίρτζης κοινοποιεί μάλιστα «βίντεο από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στα δίκαια αιτήματα των εποχικών πυροσβεστών και των εργαζόμενων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το Επιτελικό Κράτος Μητσοτάκη»:

«Στην παραδοξότητα η Κυβέρνηση να αντιμετωπίζει με χημικά, νερό και δακρυγόνα τους συγκεντρωμένους στην ειρηνικότατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η αντίδραση των εποχικών πυροσβεστών ήταν να αντιμετωπίσει με πολιτισμό και χειροκροτήματα την επίθεση των δυνάμεων καταστολής, οι οποίες προχώρησαν στην προσαγωγή τεσσάρων εξ αυτών», σημειώνει ακόμα στη δήλωσή του Χρήστος Σπίρτζης, διαβεβαιώνοντας πως «είμαστε στο πλευρό των εποχικών πυροσβεστών και στο δίκαιο αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους».

Με χωριστή ανακοίνωσή του, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ εύχεται «περαστικά στον τραυματισμένο πυροσβέστη και σε όσους έχουν προβλήματα ακοής μετά από την κατ’ εντολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επίθεση των δυνάμεων καταστολής της ΕΛΑΣ στους πυροσβέστες», υποστηρίζοντας πως «ήταν αναμενόμενο κάποιος πυροσβέστης να τραυματισθεί», λόγω της στάσης της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.

Υπενθυμίζεται πως τον τραυματισμό πυροσβέστη κατήγγειλαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, βάλλοντας κατά της ΕΛ.ΑΣ..

Η ΓΑΔΑ από την πλευρά της, μιλά για επεισόδια που προκλήθηκαν εξαιτίας της κίνησης μέρους των συγκεντρωμένων στη λεωφόρο Κηφισίας πυροσβεστών να διακόψουν την κυκλοφορία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης