Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανάκης: Πάμε για 8.000 κρούσματα – Είμαστε στην χειρότερη φάση της πανδημίας

Τζανάκης: Πάμε για 8.000 κρούσματα – Είμαστε στην χειρότερη φάση της πανδημίας
Χάρη στον εμβολιασμό είμαστε στο 50% των νοσηλειών σε σχέση με τις αιχμές των προηγουμένων κυμάτων είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως πηγαίνουμε σε 7.000 με 8.000 κρούσματα ημερησίως στους κινητούς μέσους όρους διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Ν. Τζανάκης.
«Αυτό που βλέπουμε σε αυτό το κύμα με την αύξηση στα κρούσματα, δεν έχει παρατηρηθεί σε κανένα άλλο στην έναρξη του.
Δεν βρισκόμαστε ακόμα στη χειρότερη φάση της πανδημίας, ωστόσο από πλευράς διαγνώσεων βρισκόμαστε στους μεγαλύτερους αριθμούς.
Αυτό οφείλεται στα πάρα πολλά τεστ που κάνουμε» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης, επισημαίνοντας ότι στους σκληρούς πανδημικούς δείκτες, «είμαστε στο 50% των νοσηλειών σε σχέση με τις αιχμές των προηγούμενων κυμάτων και 30% - 40% κάτω σε θανάτους από ότι στις αιχμές των θανάτων των προηγούμενων κυμάτων».
Όπως είπε, αυτό οφείλεται στον εμβολιασμό.
«Είμαστε σε μια περίπου ελεγχόμενη φάση από πλευράς πίεσης του υγειονομικού συστήματος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ανεκτό να έχουμε 30-40 θανάτους καθημερινά» υπογράμμισε ο κ.Τζανάκης, τονίζοντας ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και θα ισχύσουν από αύριο Σάββατο 6/11 δεν μπορούν να ανακόψουν την αυξανόμενη τάση των κρουσμάτων αλλά να την επιβραδύνουν.
«Οι ανεμβολίαστοι μας είναι μια Δανία και περιμένουμε κρούσματα σε αυτούς.
Καθώς η πανδημία προχωράει και τους μολύνει αποκτιέται ανοσία.
Είναι σαν την πυρκαγιά που καίει ολόκληρο το δάσος και δεν έχει τι να κάψει και σβήνει μόνη της» υποστήριξε ο κ.Τζανάκης, τονίζοντας ότι «αν ο επίνοσος πληθυσμός το επόμενο τρίμηνο, τετράμηνο ως συναδυασμός τεχνιτής ανοσοποίησης μέσω των εμβολιασμών και φυσικής νόσησης, τότε θα μπορούμε να φτάσουμε σε μια ενδημική μορφή της όπως στην Πορτογαλία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης