Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γραφείο Πρωθυπουργού: Συνεχίζουν να ψεύδονται ασύστολα στον ΣΥΡΙΖΑ

Γραφείο Πρωθυπουργού: Συνεχίζουν να ψεύδονται ασύστολα στον ΣΥΡΙΖΑ
Έντονη αντιπαράθεση για την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για τα rapid test στους πιστούς
Σχετικά Άρθρα

Παραμένει η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εγκύκλιο που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος σχετικά με την προτροπή στους πιστούς να κάνουν rapid test για να εισέρχονται στους ναούς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κ.Τσίπρα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκεί που αυτή δεν τόλμησε, το έπραξε η Εκκλησία.
Σημειώνεται πως από τα μέτρα που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους πολίτες και τα οποία θα ισχύσουν από αύριο Σάββατο 6/11 είχε εξαιρεθεί η Εκκλησία.

Ψεύδονται ασύστολα

«Στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να ψεύδονται ασύστολα, όπως κάνουν εδώ και χρόνια.
Η κυβέρνηση επιδιώκει την ευρύτερη συνεννόηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Αυτό κάνει και με την Εκκλησία από την πρώτη στιγμή, το ίδιο έγινε και τώρα.
Ύστερα από συνεννόηση του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας, εκδόθηκε η χθεσινή εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τα μέτρα που θα ισχύουν στους ναούς.
Ένα σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας αντιμετωπίστηκε με συνεννόηση και κατανόηση κι όχι με μέτρα επιβολής όπως ζητούσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας.
Αυτή είναι η αλήθεια και όποιος την αμφισβητεί δεν έχει παρά να απευθυνθεί και στην Εκκλησία.
Είναι βέβαιο ότι θα την επιβεβαιώσει.
Το μόνο που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά είναι η μικροκομματική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κερδοσκοπήσει πολιτικά πάνω στην πανδημία» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

ΣΥΡΙΖΑ: Να αναλάβει τις ευθύνες της η Πολιτεία

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Όπως αναφέρεται, κατά τη συνομιλία τους ο κ. Τσίπρας του εξέφρασε την αγωνία του για την πορεία της πανδημίας και τον ενημέρωσε για τη νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για επίδειξη τεστ από τους ανεμβολίαστους πιστούς κατά την είσοδό του στις εκκλησίες.
Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου και δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους καθημερινά, η πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου με την οποία προτρέπει τους πιστούς να κάνουν τεστ πριν προσέλθουν στις εκκλησίες είναι στη σωστή και αυτονόητη κατεύθυνση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Με δύο λόγια, η Εκκλησία προτείνει αυτό που δεν τολμά η κυβέρνηση να εφαρμόσει.
Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, η Πολιτεία οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της και να μην τις πετά στην Εκκλησία για συστάσεις προς τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.
Τέλος, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη η Εκκλησία να εντείνει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας για την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης