Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έτοιμο το Μαξίμου να ακούσει τα «γαλάζια παράπονα» – Κρίσιμη συνεδρίαση Κ.Ο. στις 9/11 μετά από καιρό

Έτοιμο το Μαξίμου να ακούσει τα «γαλάζια παράπονα» – Κρίσιμη συνεδρίαση Κ.Ο. στις 9/11 μετά από καιρό
Κρίσιμη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ την ερχόμενη Τρίτη
Σχετικά Άρθρα

Η πιο κρίσιμη κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα συνεδριάσει την Τρίτη στις 9 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.
Είναι κρίσιμη διότι έχουν μεσολαβήσει πολλοί μήνες από την προηγούμενη και κυρίως έχουν συμβεί πολλά δυσάρεστα γεγονότα από τότε. Θα είναι η πρώτη φορά μετά από καιρό που θα γίνει δια ζώσης και όχι με τηλεδιάσκεψη, στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής…

Τι έχουν συμβεί από την τελευταία συνεδρίαση;

Ενδεικτικά να αναφέρουμε, ότι η Κ.Ο συνεδριάζει μετά από την διαγραφή Μπογδάνου, μετά τον ανασχηματισμό που έγινε – και σχεδόν κανένας βουλευτής δεν αξιοποιήθηκε στο νέο σχήμα-, μετά τις πυρκαγιές, τις πλημύρες και τους σεισμούς, μετά την πτώση του Ζaev στα Σκόπια και την αμφίβολη στάση της γείτονος για τη Συμφωνία των Πρεσπών και βεβαίως μετά από την έξαρση δύο σημαντικών κοινωνικών ζητημάτων όπως είναι η ακρίβεια/ενεργειακή κρίση και η πανδημία. Επίσης, έχουν πραγματοποιηθεί και οι εκλογές στις τοπικές και περιφερειακές οργανώσεις του κόμματος.

Ωστόσο, είναι καθοριστική γιατί θα μιλήσουν σχεδόν όλοι οι βουλευτές, το χρονικό όριο της παρέμβασής του θα είναι 3 λεπτά και αναμένουμε να τα ακούσει για τα καλά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Άλλωστε, το ότι έχει αθετήσει τη συμφωνία του για συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κάθε μήνα είναι γεγονός. Η Νέα Δημοκρατία έχει να κάνει σύγκληση Κ.Ο πριν το καλοκαίρι και τα θέματα είναι πολλά. Τα βουλευτικά γραφεία βρίθουν παραπόνων από πολίτες…

Παρόντες και οι ευρωβουλευτές – Ενδιαφέρον για την παρέμβαση Κύρτσου

Επίσης, είναι κρίσιμη η συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας διότι θα συμμετάσχουν σε αυτή και οι ευρωβουλευτές της παράταξης. Που σημαίνει ότι θα είναι παρών –έστω και με τηλεδιάσκεψη- ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος ο οποίος το τελευταίο διάστημα ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα θέματα πανδημίας, οικονομίας και για τα θέματα της αστυνομίας που ήρθαν στην επικαιρότητα μετά την καταδίωξη του Περάματος.

Ο Πρωθυπουργός θα επιμείνει σε εμβολιασμούς και στα μέτρα ενίσχυσης κατά ακρίβειας

Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι ο Πρωθυπουργός θα κάνει έκκληση στους βουλευτές να βοηθήσουν όσο μπορούν στο ζήτημα των εμβολιασμών, θα απευθυνθεί κυρίως στους βουλευτές της Μακεδονίας και της Θράκης διότι εκεί παρατηρούνται πολύ μικρά ποσοστά εμβολιασμένων. Θα εφιστήσει την προσοχή διότι η πανδημία θα έχει πολλά κρούσματα το επόμενο διάστημα.
Από εκεί και πέρα, στα θέματα της Βόρειας Μακεδονίας και τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών που δεν έχει φέρει στην Βουλή, όπως τόνισε και χθες στην συνέντευξή του, θα περιμένει να δει τι θα κάνουν οι γείτονες και μετά θα τα φέρει για ψήφιση. Έτσι θα ηρεμήσει τους σαμαρικούς βουλευτές που είναι στα κάγκελα.  Για την ακρίβεια, θα υπενθυμίσει τα πακέτα ενισχύσεων για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και φυσικού αερίου ενώ θα ανακοινώσει και τις επόμενες δράσεις του για το νέο πακέτων ενισχύσεων τον Δεκέμβριο (κατώτατος μισθός, επιδόματα, μειώσεις φόρων).
Είναι σίγουρο ότι θα ακούσει πολλά παράπονα για τον ΕΦΚΑ για τα θέματα των συντάξεων, ήδη μαθαίνουμε ότι κάποιοι βουλευτές θα κάνουν ζήτημα στις ομιλίες τους αλλά και για τα χρέη της πανδημίας όπου αναμένεται να μπουν σε μία ρύθμιση με πολλές δόσεις. Οι πληροφορίες μας θέλουν να γίνεται θέμα από βουλευτές για το ζήτημα των ανεξέλεγκτων Ρομά στη Δυτική Αττική. Πιστεύουμε ότι θα δούμε ρεκόρ ομιλιών την ερχόμενη Τρίτη.

Μαξιμιλιανός 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης