Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης για νέα μέτρα κορωνοϊού: Η εκκλησία δεν εξισώνεται με το εμπόριο - Να μην γκρινιάζουμε

Άδωνις Γεωργιάδης για νέα μέτρα κορωνοϊού: Η εκκλησία δεν εξισώνεται με το εμπόριο - Να μην γκρινιάζουμε
Γεωργιάδης: Είναι αποτέλεσμα της γνωστής θέσης του ΣΥΡΙΖΑ κατά του χριστιανισμού και της εκκλησίας και είναι βαθιά υποκριτική

Για τα νέα μέτρα αναφορικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν χθες (02.11.2021) και τις αντιδράσεις στο χώρο του εμπορίου, μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο MEGA.
«Το να κάνεις ένα σκανάρισμα το free pass ή το rapid test δεν είναι τίποτα τρομερό, δεν είναι σπουδαία επιβάρυνση», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καλώντας μάλιστα τους εμπόρους να σταματήσουν να «γκρινιάζουν».
«Αν θέλουν να έχουμε πάλι γιορτές με click away να μην πάρουμε κανένα μέτρο. Αν δεν το θέλουν, και φαντάζομαι δεν το θέλει κανείς, πρέπει να πάρουμε μέτρα. Λιγότερη γκρίνια και καλύτερη διάθεση».
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι στην αρχή που θεσμοθετήθηκε το click away οι έμποροι «έλεγαν ότι θα τους καταστρέψει», τα στοιχεία έδειξαν ότι όλος ο κλάδος του εμπορίου κινήθηκε κανονικά.
«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα μέτρα, δε θα έχουν καμία επίπτωση στο εμπόριο. Το λιανικό εμπόριο τους τελευταίους μήνες πάει από το καλό στο καλύτερο. Όποιος έμπορος δεν το παραδεχτείτε, λέει ψέματα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε «καλή διάθεση» από τους καταστηματάρχες.
«Να σταματήσει η γκρίνια. Όλη μέρα δουλεύουμε για να λύσουμε τα προβλήματα. Η περισσότερη γκρίνια βλάπτει περισσότερα το εμπόριο από τα μέτρα αυτά καθαυτά».

Η εκκλησία δεν εξισώνεται με το εμπόριο

Μεγάλο πεδίο αντιπαράθεσης σχετικά με τα νέα μέτρα, έχουν αποτελέσει και οι εκκλησίες οι οποίες εξαιρούνται από αυτά.
«Είναι το ίδιο πράγμα η εκκλησία με τον έμπορο; Είναι ίσης ηθικής αξίας ο χώρος του εμπορίου και ο χώρος της λατρείας; Εγώ ο ίδιος δεν το θεωρώ ίδιο. Όπως λέμε ότι δε βάζουμε όρους στα σουπερμάρκετ, έτσι λέμε ότι δε θα τους στερήσουμε και την πνευματική τους τροφή. Απορώ ακόμα που το συζητάμε, εκτός και αν έχουμε γίνει όλοι άπιστοι», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για την ερώτηση που έφερε στη Βουλή.
«Είναι αποτέλεσμα της γνωστής θέσης του ΣΥΡΙΖΑ κατά του χριστιανισμού και της εκκλησίας και είναι βαθιά υποκριτική. Ο Τσίπρας δεν είναι σοβαρός». Η πίστη είναι εξέχουσα έκφραση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν είναι το ίδιο με την εμπορική δραστηριότητα, δεν μπορεί να γίνεται η εξίσωση, είναι βλάσφημη».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης