Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο τραπέζι η ημερομηνία λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού - H αποκάλυψη από Γεωργαντά

Στο τραπέζι η ημερομηνία λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού - H αποκάλυψη από Γεωργαντά
Όπως προκύπτει, η χορήγηση της τρίτης δόσης θα αποτελεί μονόδρομο για όσους εμβολιασμένους θέλουν να διατηρήσουν τις ελευθερίες τους
Σχετικά Άρθρα

(upd) Στο τραπέζι φαίνεται πως είναι η... ημερομηνία λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού, σε μια προσπάθεια να μη χαθεί το τείχος ανοσίας που έχει χτιστεί.
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, αποκάλυψε ότι έχει ανοίξει η συζήτηση για την περίοδο προστασίας των εμβολισμένων αλλά και ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσαρμόσει αναλόγως και την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού.
Ειδικότερα, μιλώντας στον Σκάι και ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να τεθεί ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού, ο κ. Γεωργαντάς αποκάλυψε ότι έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα για τον χρόνο, για τον οποίον καλύπτεται ο εμβολιασμένος. «Εμείς είμαστε έτοιμοι για να διαμορφώσουμε αναλόγως την ισχύ του πιστοποιητικού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού, αλλά είναι κατανοητό ότι μετά από έναν χρόνο από τη δεύτερη δόση του, κάποιος δεν μπορεί να έχει την ίδια ασφάλεια που είχε στο εξάμηνο» επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Όπως προκύπτει, λοιπόν, η χορήγηση της τρίτης δόσης θα αποτελεί μονόδρομο για όσους εμβολιασμένους θέλουν να διατηρήσουν τις ελευθερίες τους.

Αυξημένη κινητικότητα για ραντεβού

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα στην πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.
«Περίπου 15.000 πολίτες μπήκαν στην πλατφόρμα τη Δευτέρα και 20.000 χθες, δηλαδή 35.000 πολίτες σε δύο ημέρες έκλεισαν ραντεβού για πρώτη δόση, όταν οι αντίστοιχοι αριθμοί την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 50% χαμηλότεροι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τούντας: Τέλος το «ελευθέρας» στους πλήρως εμβολιασμένους μετά τους 6 μήνες

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Γιάννης Τούντας, καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του να μπει τέλος στο «ελευθέρας» για τους πλήρως εμβολιασμένους μετά την πάροδο των 6 μηνών.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ο κ. Τούντας είπε ότι συμφωνεί και προσυπογράφει τη σχετική πρόταση που κατέθεσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, εξηγώντας ότι ο πλήρης εμβολιασμός προσφέρει μια σημαντικότατη προστασία, η οποία όμως έχει μέση διάρκεια γύρω στους 6 μήνες.
«Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι μπορεί να χάσουν σημαντικό μέρος της ανοσίας τους στους 4 μήνες και άλλοι στους 8 μήνες.
Βλέπουμε να παρουσιάζονται κρούσματα ανάμεσα στους εμβολιασμένους, διότι έχουν παρέλθει 4 ή 6 μήνες από τον πλήρη εμβολιασμό και είναι εκτεθειμένοι στη μόλυνση.
Θα έπρεπε να έχει ανοίξει πολύ νωρίτερα η πλατφόρμα για την τρίτη δόση για όλες τις ηλικίες άνω των 18 ετών.
Να μη χάσει κανείς χρόνο να κάνει την τρίτη δόση.
Είναι σωτήρια σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε και λειτουργεί πολύ προστατευτικά» είπε ο κ. Τούντας.

Θεμιστοκλέους: Η γ' δόση έχει επιστημονική ουσία

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, διευκρίνισε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμό δεν λήγει με την παρέλευση του εξαμήνου.
Όπως επεσήμανε μιλώντας στον Σκάι 100,3, η τρίτη δόση εμβολιασμού έχει επιστημονική ουσία και όχι διοικητική.
Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι σήμερα και τις δυο προηγούμενες μέρες υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία όσον αφορά τον εμβολιασμό αφού προχθές κλείστηκαν 20.000 ραντεβού. Σύμφωνα με τον ίδιο, χθες κλείστηκαν 15.000 και σήμερα θα κινηθούν περίπου στα ίδια επίπεδα. Παράλληλα έχουν κλειστεί τις δυο τελευταίες μέρες πάνω από 65.000 ραντεβού για τρίτη δόση ένα και τα σημερινά ραντεβού πηγαίνουν πολύ καλά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης