Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ παραμένει και σήμερα η δύναμη του λαού

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ παραμένει και σήμερα η δύναμη του λαού

Στο Νεστόριο Καστοριάς ο Δ. Κουτσούμπας

«Το ΚΚΕ παραμένει και σήμερα η δύναμη του λαού, γιατί δεν μπαίνει στο μαντρί της κάλπικης "εθνικής συνεννόησης", δεν υπακούει στον εχθρικό για τον λαό αστικό σχεδιασμό», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του Μουσείου- Μνημείου ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ στο Νεστόριο Καστοριάς.
Όπως ανέφερε, «το σημερινό μας κάλεσμα για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ έρχεται από μακριά, πατά στην ιστορική εμπειρία και στη γνώση πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής».
Ο κ. Κουτσούμπας ευχαριστώντας τον Χαρίση Τουτούνη για την προσφορά του ώστε να δημιουργηθεί το μουσείο «στη μνήμη των αγωνιστών γονιών του» και «για να τιμηθεί ο αγώνας του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, στον οποίο ο λαός της περιοχής είχε πρωτοπόρα συμβολή», αλλά και «όσους συνέβαλαν με την οικονομική στήριξη, την προσφορά υλικών και την εξειδικευμένη εργασία», τόνισε ότι «η ανιδιοτελής και αθόρυβη προσφορά, δείχνει πώς ο αγώνας του ΚΚΕ για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες, εμπνέει πολύ περισσότερους, πέρα από τον κύκλο των μελών και των φίλων του» και «αποδεικνύει πως ο αγώνας της ΕΑΜικής αντίστασης και του ΔΣΕ, έχει αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού».
Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα πιο έντονα με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων του κόμματός μας, αναδείξαμε την παρουσία του ΚΚΕ ως φορέα καινοτόμων ιδεών, ως πρωτοπόρας οργανωμένης δύναμης, που εμπνέεται από την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για αυτό με αυταπάρνηση και αυτοθυσία μπαίνει μπροστά σε όλες τις συνθήκες, για να υπερασπιστεί τη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των ανθρώπων του μόχθου της πόλης και της υπαίθρου. Με μνημεία, μουσεία, εκδόσεις, αναδεικνύουμε τους ηρωικούς αγώνες, τη δράση ανθρώπων του λαού που εμπνεύστηκαν από το ΚΚΕ και πήραν τις τύχες τους στα χέρια τους. Αυτούς τους χιλιάδες αγωνιστές, θέλουμε να τιμήσουμε με ένα δίκτυο τόπων μνήμης, τιμής, μα και γνώσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης