Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Κρήτη η Σακελλαροπούλου - Επίσκεψη στις σεισμόπληκτες περιοχές του Ηρακλείου

Στην Κρήτη η Σακελλαροπούλου - Επίσκεψη στις σεισμόπληκτες περιοχές του Ηρακλείου
Η Κ. Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε περιοχές που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό στην Κρήτη

Τις πληγείσες από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης, επισκέφτηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου, η οποία ενημερώθηκε για τις συνέπειες των σεισμικών δονήσεων και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κάτοικοι.
Πρώτος σταθμός της κα Σακελλαροπούλου ήταν οι Αγίες Παρασκιές του Δήμου Αρχάνων-Αστερουσίων, όπου την υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης, ο δήμαρχος της περιοχής Μ. Κοκοσάλης και άλλοι τοπικοί φορείς.
Η κα Σακελλαροπούλου είδε τα σημεία του χωριού που έχουν υποστεί καταστροφές, σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ οι πολίτες της εξέφρασαν την ανάγκη στήριξής τους από την Πολιτεία, ζητώντας να υπάρξει μέριμνα και για τα παιδιά που έχουν περάσει στα πανεπιστήμια.
Ακόμη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είδε από κοντά τις ζημιές στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ενώ επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο του χωριού, όπου ο δάσκαλος είχε οργανώσει αιμοδοσία για ένα παιδί που χρειάζεται αίμα και τους έδωσε συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία αυτή.
Περαιτέρω, επισκέφθηκε τις Μελέσσες, όπου και συνομίλησε με πολίτες που φιλοξενούνται στο Κλειστό Γυμναστήριο της περιοχής, ζητώντας τους υπομονή ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες και να επιστρέψουν στην κανονικότητα, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή της ότι θα υπάρξει συνδρομή και από πλευράς ιδιωτών για την ενίσχυση των σεισμοπλήκτων. Συμφώνησε με το αίτημα των κατοίκων να στηριχθούν οι σεισμόπληκτες οικογένειες που τα παιδιά τους σπουδάζουν σε άλλη πόλη, τόσο οικονομικά όσο και για το ζήτημα της στέγασης τους.
Στις δράσεις για τον έλεγχο των κτιρίων που έχουν πληγεί και τις ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών αναφέρθηκαν ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος αλλά και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, οι οποίοι και ενημέρωσαν την κα Σακελλαρόπουλου για τις ανάγκες των κατοίκους των πληγέντων περιοχών.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης