Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δυσαρέσκεια ΝΔ για Θεοδωρικάκο και «ανθρώπους» Χρυσοχοΐδη στην Ελληνική Αστυνομία - Επίκεινται αλλαγές στο Σώμα

Δυσαρέσκεια ΝΔ για Θεοδωρικάκο και «ανθρώπους» Χρυσοχοΐδη στην Ελληνική Αστυνομία - Επίκεινται αλλαγές στο Σώμα
Αυτός που βρίσκεται στο στόχαστρο του γραφείου του Τάκη Θεοδωρικάκου είναι ο επικεφαλής της Άμεσης Δράσης
Σχετικά Άρθρα

Αλλαγές επίκεινται στην Ελληνική Αστυνομία μετά το περιστατικό με την καταδίωξη των Ρομά στο Πέραμα.
Την Παρασκευή θα παραδοθεί στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο το πόρισμα της επιχειρησιακής αξιολόγησης της επιχείρησης στο Πέραμα με τον θάνατο του 18χρονου ρομά.
Ο πειθαρχικός έλεγχος θα συναρτηθεί με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και ενδεχομένως να πάρει λίγο χρόνο, αλλά κάποιες αποφάσεις έχουν παρθεί.

Ποιος είναι ο Διευθυντής της Άμεσης Δράσης;

Αυτός που βρίσκεται στο στόχαστρο του γραφείου του Τάκη Θεοδωρικάκου είναι ο επικεφαλής της Άμεσης Δράσης, ο Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κουτσιβίτης ο οποίος ως Α-100 βρίσκεται και στις επίμαχες συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μεταξύ των αστυνομικών της ΔΙΑΣ και του κέντρου επιχειρήσεων.
Είναι χαρακτηριστική η δυσαρέσκεια στο πρόσωπό του τόσο υψηλόβαθμων αστυνομικών όσο και των συνεργατών του κ. Θεοδωρικάκου επειδή φαίνεται στους επίμαχους διαλόγους να ζητάει να απεμπλακούν οι αστυνομικοί ενώ έχουν διαπραχθεί σοβαρά αδικήματα από τους ποινικούς Ρομά.

Έσπασαν τα τηλέφωνα στο γραφείο Θεοδωρικάκου

Η ατιμωρησία που φέρεται να προτείνει ο Διευθυντής της Άμεσης Δράσης δεν συνάδει με την γραμμή Θεοδωρικάκου. Ή τουλάχιστον έτσι θέλει να τονίζει το γραφείο του.
Πρέπει να πούμε ότι και οι δύο βρίσκονται στο επίκεντρο δεξιών βουλευτών αλλά και άλλων υπουργών που θεωρούν ότι ο «Τάκης από την εμμονή του στην επικοινωνία πήγε με το μέρος των Ρομά» και πλέον όλο το παραδοσιακό κοινό απομακρύνεται και άλλο από τη ΝΔ.
Και είναι αλήθεια, αυτές τις ημέρες στο twitter που αποδεικνύεται βαρόμετρο για την μέτρηση της κοινής γνώμης, οι επιθέσεις και οι επικρίσεις στο πρόσωπο του Τάκη Θεοδωρικάκου τρένταραν για μέρες.

Δυσαρέσκεια και στο Μαξίμου αλλά και στη ΝΔ

Οι εντολές για σταμάτημα της καταδίωξης φέρεται να έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια και του Μεγάρου Μαξίμου.
Η ατζέντα της ασφάλειας και του τέλους της ανομίας σε πανεπιστήμια, σε γκέτο και αλλού ήταν από τα στοιχεία που μεγάλο δεξιό κοινό ψήφισε τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2019.
Και εκτός αυτού σε δημοσκοπήσεις η πίστη και εμπιστοσύνη των πολιτών στην Ελληνική Αστυνομία και στον Στρατό είναι πολύ μεγάλη.
Δεν θα ήθελε να κλονιστεί αυτή η εμπιστοσύνη, με εικόνες που ειλικρινά σόκαραν όπως αυτές των 7 αστυνομικών να πηγαίνουν με χειροπέδες στον εισαγγελέα.

Άνθρωπος του Χρυσοχοΐδη ή της Παπακώστα ο Α-100;

Το θέμα, ωστόσο, περιπλέκεται καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως έχει ξεκινήσει ένας υπόγειος πόλεμος στο νέο υπουργό, από το εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ.
Οι ίδιοι θεωρούν ότι ο «Α-100 της Άμεσης Δράσης θεωρείται «άνθρωπος του Χρυσοχοΐδη», καθώς υπήρξε στο παρελθόν επιτελάρχης του και επικεφαλής της φρουράς του παρόλο που μπήκε στη θέση αυτή το 2018 επί υπουργίας Γεροβασίλη-Παπακώστα…
Θα μάθουμε σε λίγες μέρες την τύχη του και πως θα χειριστεί το Μαξίμου το ζήτημα Θεοδωρικάκου.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης