Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΜεΡΑ25: Να καταργηθούν εδώ και τώρα ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ

ΜεΡΑ25: Να καταργηθούν εδώ και τώρα ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ
Να στελεχωθεί η ΕΛΑΣ αποκλειστικά με αποφοίτους των σχολών της ζητά το ΜεΡΑ25
Σχετικά Άρθρα

Να καταργηθούν εδώ και τώρα οι ομάδες ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ και η Ελληνική Αστυνομία να στελεχωθεί με αποφοίτους των σχολών της ζητά το ΜεΡΑ25
«Συνεχίζονται οι βίαιες επιθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος άοπλων και ανυποψίαστων πολιτών, μετά την δολοφονία 18 χρόνου Ρομά στο Πέραμα από αστυνομικούς, με επιθέσεις σε πορείες διαμαρτυρίας, σε βουλευτές, σε δικηγόρους, σε καταστηματάρχες, σε πολίτες που κάθε μέρα έρχονται αντιμέτωποι με μία αστυνομία και συγκεκριμένες ομάδες της που λειτουργούν με όρους συμμοριών.
Και ενώ η κλιμάκωση της βίας και της άγριας καταστολής συνεχίζεται, στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέα ηχητικά ντοκουμέντα που καταδεικνύουν μια σειρά από τερατώδη ψέματα από την πλευρά του Υπουργείου «Προστασίας» του Πολίτη και της ίδιας της ΕΛ.ΑΣ.
Φαίνεται λοιπόν, πως πέραν όλων των άλλων οι δράστες αστυνομικοί είχαν και ρατσιστικό κίνητρο κατά την τέλεση των εγκληματικών τους πράξεων.
Συνεπώς, όχι μόνο δεν υπάρχει καμία απολύτως μεταστροφή στον τρόπο δράσης της ΕΛ.ΑΣ. με την αλλαγή της ηγεσίας του Υπουργείου «Προστασίας» του Πολίτη, αλλά αντιθέτως είναι σαφές πως πρόκειται για κεντρική πολιτική επιλογή του ίδιου του Πρωθυπουργού η στρατικοποιήση και συμμοριοποίηση ομάδων της ΕΛ.ΑΣ., τη στιγμή κιόλας που ακροδεξιοί και χρυσαυγήτικοι θύλακες εντός αυτής, καλά κρατούν δυστυχώς» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΜεΡΑ25.

Μηδενική ανοχή

«Το περιβόητο δόγμα της «μηδενικής ανοχής», συνεχίζεται και εντείνεται λοιπόν –μαζί με την κλιμάκωση του αυταρχισμού και της καταστολής– σε έναν ταξικό πόλεμο ενόψει και των επερχόμενων επετείων του Πολυτεχνείου και της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Η κοινωνία όμως ήδη μαζικά και ηχηρά αντεπιτίθεται και το ΜέΡΑ25 θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις στο δρόμο, αλλά και στη Βουλή τους δημοκρατικούς πολίτες.
Η εξέλιξη αυτή της ΕΛ.ΑΣ. διαχρονικά ακολουθεί τη διεθνή τάση –που ξεκίνησε βέβαια από τις ΗΠΑ.
Η μορφή και ο εξοπλισμός των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. «εκσυγχρονίστηκε», με τους αστυνομικούς να φορούν πλέον πανοπλία –ενώ δεν είναι καν αστυνομικοί, αλλά στην πλειοψηφία τους ειδικοί φρουροί– άλλη μία καινοτομία του κ. Χρυσοχοΐδη από το παλιό του πολιτικό παρελθόν» αναφέρει το ΜεΡΑ25.

Συμμορία

«Το σώμα Ειδικών Φρουρών που ιδρύθηκε το 1999 με σκοπό τη «φύλαξη και προστασία σημαντικών εγκαταστάσεων, υψηλών προσώπων και ευπαθών στόχων», ως φρουροί δηλαδή που θα έκαναν απλή σκοπιά, αποδείχτηκε στην πορεία ότι ήταν το παραθυράκι για την περαιτέρω φασιστικοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. και για την μετατροπή των αστυνομικών σε πραίτορες της ολιγαρχίας και του πολιτικού της προσωπικού.
Οφείλουμε να αναρωτηθούμε τον λόγο της στρατικοποίησης και συμμοριοποίησης της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ποιος είναι ακριβώς ο εχθρός της πολιτείας;
Η απάντηση προκύπτει – δυστυχώς – αβίαστα από την 11ετη πια εμπειρία των μνημονίων: ο λαός είναι ο εχθρός της νέας αυτής, στρατικοποιημένης αστυνομίας.
Απαιτείται λοιπόν εδώ και τώρα κατάργηση των ομάδων ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ (να σημειώσουμε πως η κατάργηση των ΜΑΤ αποτελούσε δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 που μετά την συνθηκολόγηση προμηθευόταν «Αύρες», και του Α. Παπανδρέου το ’81 που ποτέ δεν πραγματώθηκε) και στελέχωση της ΕΛΑΣ αποκλειστικά με αποφοίτους των σχολών της, τουλάχιστον διετούς πραγματικής, δημοκρατικής εκπαίδευσης» καταλήγει το ΜεΡΑ25.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης