Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η διαμόρφωση ενός μαζικού, λαϊκού, προοδευτικού κόμματος της Αριστεράς, στόχος του συνεδρίου

Τζανακόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Η διαμόρφωση ενός μαζικού, λαϊκού, προοδευτικού κόμματος της Αριστεράς, στόχος του συνεδρίου
Προτείνουμε μία μεγάλη πολιτική εξόρμηση, όπου ο πρόεδρος και τα στελέχη θα επισκεφθούν όλες τις Περιφέρειες της χώρας, οργανώνοντας εκδηλώσεις και συζητήσεις, ώστε να τρέξουν οι δύο καμπάνιες να ενταθεί η αντιπολίτευση απέναντι στον Μητσοτάκη, δηλώνει ο κ. Τζανακόπουλος

Την ύπαρξη ενός ισχυρού μαζικού κόμματος που θα μπορεί να παρεμβαίνει σαν πολιτική δύναμη, υπογράμμισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Υπογράμμισε την στρατηγική σύλληψη που είναι ο μετασχηματισμός του κόμματος για την αντιστοίχιση του πολιτικού ΣΥΡΙΖΑ, που απέσπασε τα μεγάλα ποσοστά στις προηγούμενες εκλογές με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ.
Σημείωσε ότι από τις εκλογές και μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τις πόρτες του, διευρύνθηκε και ισχυροποιήθηκε, αύξησε τα μέλη του.

Στόχος, είπε, είναι η συγκρότηση ενός μαζικού λαϊκού προοδευτικού κόμματος της Αριστεράς.

«Έχουν γίνει σημαντικά βήματα, αλλά ακόμη δεν το έχουμε πετύχει.
Αυτός είναι ο στόχος του συνεδρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Συνεχίζοντας σημείωσε ότι μέχρι το συνέδριο στις 24-27 Φεβρουαρίου, θα «τρέξουν δύο μεγάλες πολιτικές καμπάνιες: η πρώτη για την ακρίβεια που θα κλιμακώνεται με την πρόταση για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.
Η δεύτερη θα είναι καμπάνια για την εγγραφή νέων μελών.
Έχουμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε κινητικότητα και ενδιαφέρον και να το μαζικοποιήσουμε».
Επίσης, ανέφερε ότι προτείνουμε «μία μεγάλη πολιτική εξόρμηση, όπου ο πρόεδρος και τα στελέχη θα επισκεφθούν όλες τις Περιφέρειες της χώρας, οργανώνοντας εκδηλώσεις και συζητήσεις, ώστε να τρέξουν οι δύο καμπάνιες να ενταθεί η αντιπολίτευση απέναντι στον Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος στα οργανωτικά, είπε ότι στο συνέδριο θα μετέχουν 5.000 αντιπρόσωποι.

Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, εφόσον εκλεγούν, «θα τραβάνε άλλον ένα σύνεδρο, με στόχο να μην στερήσουν αντίστοιχες θέσεις».
Επίσης το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε να υπάρχουν 100-150 προσκεκλημένοι, που θα προέρχονται δίχως εκλογή, από την κοινωνία.
Οι λίστες εγγραφής των μελών κλείνουν στις 15 Ιανουαρίου.
Η καμπάνια εγγραφής δεν θα σταματήσει, αλλά όσοι εγγραφούν μετά τις 15 Ιανουαρίου, δεν θα συμμετέχουν στις διαδικασίες για την ανάδειξη των συνέδρων.
Ο προσυνεδριακός διάλογος θα αρχίσει στις 15 Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης