Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 10,1% για ΝΔ - Προηγείται με 35% έναντι 24,9% του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 10,1% για ΝΔ -  Προηγείται με 35% έναντι 24,9% του ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση Alco: Μεγάλη αποδοχή της ελληνογαλλικής συμφωνίας, ανησυχία για οικονομία

Σημαντικό προβάδισμα 10,1% διατηρεί η Νέα Δημοκρατία στην πρόβλεψη ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, που έγινε για λογαριασμό του OPEN.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 35% και ακολουθει ο ΣΥΡΙΖΑ με 24,9%.
Το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στο 6,4%, το ΚΚΕ στο 5,3%, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στο 4,4% και το ΜέΡΑ στο 4,1%.
14_1.webp
14a.webp
Στην ερώτηση αναφορικά με το πώς κρίνουν την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, οι πολίτες απαντούν θετικά σε ποσοστό 64% ενώ αρνητική άποψη έχει μόλις το 24% των ερωτηθέντων. Παράλληλα, οι πολίτες εκφράζουν σχεδόν βεβαιότητα ότι η Γαλλία αν χρειαστεί θα στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ελλάδα αν αυτή δεχθεί επίθεση από την Τουρκία. Στη σχετική ερώτηση 40% απαντά «σίγουρα ναι» ενώ 32% απαντά «μάλλον ναι» και μόλις 24% απαντά σίγουρα ή μάλλον όχι.

01_.webp


Αρνητικοί για συμμετοχή Ελλάδας στο Σαχέλ

Ενδιαφέρον, παράλληλα, παρουσιάζει το γεγονός ότι 43% των ερωτηθέντων απαντά ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να δεχτεί τον όρο σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να βοηθήσει στρατιωτικά τη Γαλλία στη ζώνη του Σαχέλ στην Αφρική ενώ 33% λέει ότι σωστά εντάχθηκε στη συμφωνία ο συγκεκριμένος όρος.
Οι μισοί θεωρούν πιθανή την πολεμική σύρραξη με Τουρκία
Σε ό,τι αφορά την περίπτωση να υπάρξει πολεμική σύγκρουση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, οι πολίτες παρουσιάζονται διχασμένοι καθώς το 45% απαντά ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι απίθανο ενώ 43% το θεωρεί πιθανό.

Μεγάλη ανησυχία για την οικονομία

Στη δημοσκόπηση της ALCO καταγράφεται, παράλληλα, η ανησυχία των πολιτών αναφορικά με την εξέλιξη της οικονομίας στη χώρα.
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν θα μπορέσουν αν ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις τον χειμώνα, 68% απαντά «δύσκολα«, 13 λέει ότι «δεν θα μπορέσει« και μόλις 15% υποστηρίζει ότι θα ανταποκριθεί «εύκολα».
Επιπλέον, 43% υποστηρίζει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών στη ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο είναι «σωστά αλλά δεν επαρκούν», 34% τα θεωρούν «λανθασμένα» και μόλις 12% τα κρίνει σωστά και επαρκή.

01__1.webp


www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης