Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος (Δήμαρχος 3Β): Παίρνω 70 ευρώ λιγότερα μισθό από τον οδηγό μου

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος (Δήμαρχος 3Β): Παίρνω 70 ευρώ λιγότερα μισθό από τον οδηγό μου

Κωνσταντέλλος: Δεν πρέπει καμία κυβέρνηση και κανένα κράτος να μας κάνει οικονομικά κουρέλια

Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη αποκάλυψε πως ο μισθός του είναι 70 ευρώ λιγότερα από τον οδηγό του και 325 ευρώ λιγότερα από τον νομικό σύμβουλο του Δήμου.
Συνεχίζοντας ο κ. Κωνσταντέλλος επισήμανε: «Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εκεί έχουμε καταταγεί. Οι αμοιβές και οι απολαβές είναι αυτές που σε προσδιορίζουν μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι, εκτός φυσικά από τα θέματα του βιοπορισμού. Τρόπος να αλλάξει υπάρχει. Είναι ο τρόπος με τον οποίο αποκαταστάθηκαν οι αμοιβές των βουλευτών πριν από λίγα χρόνια. Αυτοί ανέβηκαν ορόφους εμείς μείναμε στο ισόγειο.
Μεθοδολογικά είναι ο ίδιος τρόπος που αποσυνδέθηκαν ένα βράδυ-από την προηγούμενη κυβέρνηση φυσικά-αλλά και την τωρινή κυβέρνηση που τότε ήταν αντιπολίτευση δεν την είδα να κινητοποιείται δραστικά, όταν ξέχασαν τους δημάρχους στο ισόγειο, να μην πω στο υπόγειο, όταν απέμπλεξαν τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων ανεβάζοντας τους στο ρετιρέ.
Αποτέλεσμα οι εξαίρετοι και το εννοώ γενικοί γραμματείς των δήμων να παίρνουν διπλάσιες απολαβές από ότι ένας δήμαρχος που εργάζεται τουλάχιστον 100 ώρες την εβδομάδα και παράγει πολύ πιο ουσιαστικά, έναντι ανθρώπων που δεν έχουν κανενός είδους πολιτική νομιμοποίηση.
Όλοι εμείς οι δήμαρχοι έχουμε ισχυρότατη πολιτική νομιμοποίηση. Δεν πρέπει καμία κυβέρνηση και κανένα κράτος να μας κάνει οικονομικά κουρέλια. Αυτή είναι η πραγματικότητα.»
Στη συνέχεια ο δήμαρχος έθιξε και το θέμα της καταστατικής θέσης των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης με εμφατικό τρόπο: «Ασυλία.
Εγώ είμαι δήμαρχος 7 χρόνια και έχω κάτσει στον πάγκο των ποινικών δικαστηρίων 8 φορές. Δεν έχω δει κανέναν βουλευτή στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων του να έχει κάτσει έστω και μια.
Εγώ γιατί να μην προστατεύομαι για το θέμα του σκυλιού που δάγκωσε κάποιον και θα πάω εγώ υπόλογος διότι δεν υπάρχει κανένα σύστημα και η μελέτη που έγινε επιβλήθηκε πολιτικά από τις φιλοζωικές οργανώσεις και όχι από τους χειριστές του θέματος που είμαστε όλοι εμείς οι δήμαρχοι.
Για το θέμα των αδέσποτων κάναμε μια εξαιρετική προσέγγιση και υιοθετήθηκε κάτω από το 10 τις εκατό»
Συνεχίζοντας δήλωσε: «Δεν θεωρώ πως είναι αναβαθμισμένος ο ρόλος της αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα. Μόνο στις μπόρες, στις καταστροφές και στις κρίσεις μόνο τότε καλείται η τοπική αυτοδιοίκηση. Στις δεξιώσεις δεν καλείται η τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι μόνο για τα δύσκολα. Καθημερινά εμείς ξέρουμε τον κάθε πολίτη ξεχωριστά, είμαστε ο εγγύτερος θεσμός προς τον πολίτη.»

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης