Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καταγγελία της Ενότητας για πρόσληψη υπαλλήλου με 5.800 τον μήνα

Καταγγελία της Ενότητας για πρόσληψη υπαλλήλου με 5.800 τον μήνα
Τι αναφέρει η καταγγελία

Καταγγελία για πρόσληψη στην ΓΣΕΕ υπαλλήλου με μισθό 5.800 ευρώ μηνιαίως κάνει η συνδικαλιστική παράταξη Ενότητα (Γκιάτης).
Η καταγγελία αναφέρει ότι «την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, μετά από πολλούς μήνες απουσίας, συγκάλεσε τα όργανα της ΓΣΕΕ σε τακτική συνεδρίαση.
Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΕΝΟΤΗΤΑ «θα περίμενε κανείς, μετά την απουσία μηνών, ότι ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ θα ζητούσε να ληφθούν αποφάσεις για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους (ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, ανατιμήσεις, ακρίβεια, μέτρα στήριξης εργαζομένων κλπ)».
«Προς έκπληξη όλων τα μόνα θέματα που απασχόλησαν την Ολομέλεια ήταν η τακτοποίηση ημετέρων σε αμειβόμενες θέσεις στα διάφορα όργανα της ΓΣΕΕ», αναφέρει η ΕΝΟΤΗΤΑ.
Ένα από αυτό και ίσως το πλέον προκλητικό, είναι όπως σημειώνει η ΕΝΟΤΗΤΑ ότι «στην ίδια συνεδρίαση ο Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΕ αποκάλυψε ότι ο Πρόεδρος με δική του απόφαση προσέλαβε στη ΓΣΕΕ υπάλληλο του ΣΕΒ με μηνιαίες αποδοχές 5.800€!!».
Προφανώς όπως χαρακτηριστικά τονίζει η ΕΝΟΤΗΤΑ «ο πήχης διεκδικήσεων της ΓΣΕΕ για τον κατώτατο μισθό θα ανέλθει από 750€ σε 5.800€!!».
Ένα άλλο σοβαρό θέμα που κινήθηκε στην ίδια λογική, που όπως σημειώνει η ΕΝΟΤΗΤΑ, «είναι το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και ΚΕΚ-ΙΝΕ/ΓΣΕΕ το οποίο διοικείται από 11μελές Διοικητικό συμβούλιο και η θητεία του λήγει στις 27/12/2021.
Το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ είναι από τους κορυφαίους θεσμούς της ΓΣΕΕ, με αξιοπιστία και σπουδαία συνεισφορά στην επιστημονική προσέγγιση της προοπτικής της εργασίας.
Aπό πηγές της ΓΣΕΕ, πάντως διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και δεν πρόκειται για πρόσληψη αλλά για τοποθέτηση προέδρου σε Ινστιτούτο, η οποία μάλιστα πληρώνεται τα παραπάνω χρήματα από τον ΣΕΒ.

Α. Βασιλόπουλος

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης