Πολιτική

Οικονόμου (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Κάναμε ότι έπρεπε να γίνει για να αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία

Οικονόμου (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Κάναμε ότι έπρεπε να γίνει για να αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία
Σε κανέναν δεν αρέσουν οι εικόνες με το πλημμυρισμένο λεωφορείο και το σχολείο στη Ν. Φιλαδέλφεια είπε ο κ.Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η κυβέρνηση έκανε ότι έπρεπε να γίνει για να αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, ο οποίος υποστήριξε πως σε κανέναν δεν αρέσουν οι εικόνες με το πλημμυρισμένο λεωφορείο στη Λεωφόρο Ποσειδώνος και με τους μαθητές του σχολείου στη Νέα Φιλαδέλφεια που έστησαν γέφυρα από θρανία για να φύγουν από τις πλημμυρισμένες τάξεις τους.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha και ερωτηθείς για την περίπτωση με το πλημμυρισμένο λεωφορείο στη Λ. Ποσειδώνος, ο κ.Οικονόμου είπε πως «και αυτή η εικόνα και όσες είδαν το φως τη δημοσιότητας με συμπολίτες μας να ταλαιπωρούνται, προφανώς και πρέπει να μας προβληματίζουν γιατί είναι σημεία που κάθε φορά που έχουμε νεροποντή προκαλούν προβλήματα».
Ερωτηθείς για το εάν το υπουργείο Εσωτερικών φρόντισε να ελέγξει τους δήμους για τον καθαρισμό των φρεατίων, ο κ.Οικονόμου υποστήριξε πως το υπουργείο είχε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό την ανάγκη να καθαριστούν όλα γρήγορα και έγκαιρα κι έχει εξασφαλίσει τους διαθέσιμους πόρους.
«Ο έλεγχος γίνεται και από το υπουργείο Εσωτερικών και από την Πολιτική Προστασία, για να έχουν τα αποτελέσματα που πρέπει να έχουν» τόνισε ο κ.Οικονόμου.

Κάναμε ό,τι έπρεπε να γίνει

«Τα βασικά αντιπλημμυρικά έργα της Αττικής χθες λειτούργησαν με επάρκεια.
Και το γεγονός ότι και εμείς και η αυτοδιοίκηση, προφανώς υπήρξαν και εξαιρέσεις, όλο το προηγούμενο διάστημα κάναμε ό,τι έπρεπε να γίνει και συνεχίζεται αυτή η μάχη με τον χρόνο για να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα» σημείωσε ο κ.Οικονόμου, υποστηρίζοντας πως ο κρατικός μηχανισμός έκανε ότι έπρεπε να γίνει για να αντιμετωπιστεί η κακοκαιρία.
«Είναι άλλο πράγμα να λέμε ότι υπάρχουν διαχρονικές αδυναμίες και άλλο να λέμε ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν έκανε αυτά που έπρεπε» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος τόνισε ότι «αυτό που συνέβη χθες στην Αττική ήταν μία κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού απέναντι σε ένα σφοδρό φαινόμενο, που είχε τα αποτελέσματα που είχε για να μην έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα».
«Αν η ερώτηση είναι, απέναντι σε ένα τέτοιο φαινόμενο, αν υπήρχε περίπτωση να μην είχαμε καμία γωνία της Ελλάδας που να μην έχει πλημμυρίσει, με ειλικρίνεια σας λέω ότι η απάντηση είναι όχι, δεν θα μπορούσαμε.
Δεν με ικανοποιεί αυτό σαν Έλληνα πολίτη και πολιτικό, αλλά επειδή είπαμε να μιλάμε για αλήθειες σας το λέω.
Όταν πέφτουν 30 εκατ. τόνοι νερού και η ερώτηση είναι «θα υπάρχουν περιπτώσεις όπως ένα σχολείο που πλημμύρισε ή μια γέφυρα"», η απάντηση είναι, δυστυχώς θα υπάρχουν και τέτοιες εικόνες» υπογράμμισε ο κ.Οικονόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης