Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας στην Κρήτη: Κρίσιμο να μην ερημώσει η περιοχή – Να σταθεί δίπλα στους σεισμόπληκτους η κυβέρνηση

Τσίπρας στην Κρήτη: Κρίσιμο να μην ερημώσει η περιοχή – Να σταθεί δίπλα στους σεισμόπληκτους η κυβέρνηση
Επιχειρηματίες ενημέρωσαν ότι μόνο ένα μικρό μέρος των επιχειρήσεων μπορεί να μπει στην πλατφόρμα arogi.gov.gr για την αποζημίωση
Σχετικά Άρθρα

Να δοθεί μάχη για να μην ερημωθεί η περιοχή ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί από νωρίς σήμερα Τετάρτη 13/10 το πρωί επίσκεψη στις σεισμόπληκτες από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ περιοχές της Κρήτης.
Ο κ.Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε το Αρκαλοχώρι και άλλα χωριά που «χτυπήθηκαν» από το σεισμό, κάλεσε την κυβέρνηση να σταθεί στο πλευρά των σεισμόπληκτων και να δώσει άμεσα τις αποζημιώσεις.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες που απαιτούνται, προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα των πληγέντων από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, ενώ ζήτησε να αποσυρθεί το νέο ΦΕΚ, που, όπως ενημερώθηκε από τους πολίτες, επί της ουσίας αναιρεί το περιεχόμενο των αποζημιώσεων για τις οποίες είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση.
Ο κ. Τσίπρας, βλέποντας από κοντά την έκταση των καταστροφών είπε ότι το κρίσιμο είναι να μην ερημώσει η περιοχή, αναφερόμενος στο πλέγμα το προτεραιοτήτων που πρέπει να τεθούν.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, Μανώλη Φραγκάκη και άλλους τοπικούς φορείς, ανέφερε ότι οι περισσότερες οικίες της περιοχής δεν μπορούν να λειτουργήσουν, ενώ σε ό,τι αφορά την αμεσότητα εφαρμογής των μέτρων υποστήριξε ότι «η γραφειοκρατία, ακόμη και στην ψηφιοποιημένη μορφή, είναι ανίκητη».

Να σκύψουμε στα προβλήματα

«Πρέπει να σκύψουμε στα προβλήματα των πολιτών.
Ήρθα μερικές μέρες μετά τον σεισμό γιατί τις πρώτες μέρες λίγα είναι αυτά που μπορούν να γίνουν.
Ήρθα τώρα και αυτό που θα κάνουμε είναι να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να μην αφήσει την περιοχή στην τύχη της, να μη γίνει το ίδιο με το Δαμάσι που οι αποζημιώσεις δόθηκαν ένα χρόνο μετά», τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε κρίσιμο και το θέμα με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και εργαζόμενους της περιοχής, που δεν έχουν πλέον εισόδημα, και ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για εισόδημα έκτακτης ανάγκης μέχρι να αποκατασταθεί η κανονικότητα.

Ολιστικό σχέδιο

Ο κ.Τσίπρας υπογράμμισε ότι πρέπει να αναπτυχθεί ένα ολιστικό σχέδιο αποκατάστασης των ζημιών, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει και νέα ρυμοτόμηση στην περιοχή και δημιουργία νέων κατοικιών σε άλλους χώρους, ενώ έστειλε το μήνυμα πως η πολιτεία πρέπει να σκύψει, ουσιαστικά, δίπλα στους κατοίκους «και όχι να κάνει ένα πέρασμα για τσικουδιά».
«Θα δώσουμε μάχη για να μην ερημώσει η περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας, ο οποίος ενημερώθηκε από επιχειρηματίες της περιοχής ότι μόνο ένα μικρό μέρος των επιχειρήσεων μπορεί να μπει στην πλατφόρμα arogi.gov.gr για την αποζημίωση.
Μετά το Αρκαλοχώρι, ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στο Χουμέρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, όπου συνάντησε και συνομίλησε με πολίτες που επλήγησαν από τον σεισμό και που ζουν μέσα σε σκηνές από την πρώτη ημέρα μετά τον σεισμό.
Σημειώνεται πως ο κ.Τσίπρας θα έχει σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία του περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη και των δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης