Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Ιστορική στιγμή η επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη - Bourla: Συνεισφορά 600 εκατ. ευρώ

Μητσοτάκης: Ιστορική στιγμή η επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη - Bourla: Συνεισφορά 600 εκατ. ευρώ
Στα δύο κέντρα της Pfizer θα απασχοληθούν περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι είπε ο κ.Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα

Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα χαρακτήρισε την επένδυση της Pfizer ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, οποίος έδωσε το παρών στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer.
Ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε πως στα δύο κέντρα αυτά θα απασχοληθούν περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι, ενώ αναφέρθηκε και στην πανδημία και στη σημασία του εμβολιασμού, υποστηρίζοντας πως είναι δραματικό να χάνονται καθημερινά 30 με 40 άνθρωποι στην Ελλάδα, εκ των οποίων η πλειονότητα είναι ανεμβολίαστοι.
Από την πλευρά του ο CEO της Pfizer, Albert Bourla υπογράμμισε πως «οι επενδύσεις της Pfizer συμβάλλουν στην τοπική και εθνική οικονομία», υποστηρίζοντας πως η χώρα μας έχει το ανθρώπινο δυναμικό να δημιουργήσει μία οικονομία βασισμένη στην γνώση και τώρα είναι η ώρα να απελευθερώσει αυτή την δυναμική.

Μητσοτάκης: Περισσότεροι από 700 οι εργαζόμενοι

«Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα στην Θεσσαλονίκη για την ξεχωριστή στιγμή για την Pfizer, την πόλη, αλλά και για τον Άλμπερτ, που διέπρεψε εκτός Ελλάδος.
Η ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού φέρει την δική του σφραγίδα.
Σήμερα ο Άλμπερτ επιστρέφει στο σπίτι του και δίνει το δικό του ξεχωριστό στίγμα σε μία επένδυση σταθμό για την Θεσσαλονίκη και την χώρα γενικότερα.
Θα απασχοληθούν εντός του επομένου έτους περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι πολύ υψηλών προδιαγραφών σε πολλές διαφορετικές ειδικότητες.
Πιστεύω πως ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέξατε να έρθετε εδώ στην Θεσσαλονίκη είναι το άξιο έμψυχο δυναμικό της πόλης.
Πρόκειται για τα ελληνόπουλα, που έχουν φύγει στο εξωτερικό και τώρα επιστρέφουν στην πόλη τους» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης.

Έδρα της εξωστρέφειας η Θεσσαλονίκη

«Ταυτόχρονα όμως πηγή του ανθρωπίνου δυναμικού των δύο κέντρων της Pfizer είναι τα δημόσια πανεπιστήμια της πόλης.
Η Θεσσαλονίκη γίνεται έδρα της εξωστρέφειας, αυτό μεταφράζεται σε αυξημένο δημόσιο πλούτο και ευημερία.
Το αποτύπωμα αυτό πηγαίνει πέρα και πάνω από την απασχόληση, το ΙΟΒΕ υπολόγισε ότι το συνολικό όφελος για την Θεσσαλονίκη θα ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος 10ετίας.
Μέρος αυτού θα επιστρέψει στην πόλη ως καλύτεροι μισθοί» υπογράμμισε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τους εργασιακούς χώρους που επισκέφθηκε.
«Πρόκειται για ένα εργασιακό περιβάλλον που έρχεται από το μέλλον, προάγει τη συνεργασία, δίνει έμφαση στην ισορροπία ανάμεσα στην δουλειά και τον ελεύθερο χρόνο.
Εδώ δεν μιλάμε για καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, αλλά και για την ποιότητα της εργασίας και αυτό είναι εξ ίσου σημαντικό με τις απολαβές που παίρνει κανείς από την δουλειά του. Και εμείς θα δρομολογήσουμε σε μία 5ετία τη μετεγκατάσταση πολλών Υπουργείων σε έναν χώρο στην ΠΥΡΚΑΛ και έτσι θέλουμε να είναι και οι χώροι, όπου θα εργάζονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι, αυτό είναι το όραμα μας.
Η κυβέρνηση μας στηρίζει εμπράκτως την καινοτομία.
Ο κόμβος καινοτομεί και στο εργασιακό περιβάλλον απασχολώντας περισσότερες γυναίκες από το μέσο όρο» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Να τιμήσει η Θεσσαλονίκη τη Pfizer

Ο κ.Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στα ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα, λέγοντας ότι «η Θεσσαλονίκη οφείλει να τιμήσει με τη σειρά της την Pfizer, έναν πρωτοπόρο στη μάχη κατά του covid, με το να βελτιώσει το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης».
«Οι ανεμβολίαστοι είναι σήμερα οι πρώτοι στόχοι του κορωνοϊού.
Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, ας κάνουμε βίωμα μας αυτό που είπε πριν ο Άλμπερτ, ας ακούσουμε την επιστήμη.
Δυστυχώς στην χώρα μας πεθαίνουν καθημερινά 20,30,40 άνθρωποι η συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών ανεμβολίαστοι.
Εγώ προσωπικά θα πάω να κάνω τώρα την τρίτη δόση του εμβολίου, όπως μου έχουν υπαγορεύσει οι ιατροί.
Ας μην αφήσουμε αναξιοποίητο αυτό το δώρο της επιστήμης» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Bourla: Η Ελλάδα επιτάχυνε τις δομικές μεταρρυθμίσεις σε σημαντικούς τομείς

Από την πλευρά του ο CEO της Pfizer, Albert Bourla υποστήριξε ότι «η Ελλάδα επιτάχυνε τις δομικές μεταρρυθμίσεις σε σημαντικούς τομείς, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ανάκαμψη και ανάπτυξη της χώρας».
Όπως είπε, ήδη υπάρχουν πάνω από 500 εργαζόμενοι στο Κέντρο της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, οι περισσότεροι επιστήμονες με μεταπτυχιακούς τίτλους, και μάλιστα 15% εξ αυτών Έλληνες του εξωτερικού που επέλεξαν να γυρίσουν στη χώρα.
«Η επένδυση θα συνεισφέρει 600 εκατ. ευρώ ετησίως σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ.
Η επένδυση αναδεικνύει ολοένα τον πιο σημαντικό το ρολό της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης ως κέντρο επιστήμης και τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο.
Ο πρέσβης των ΗΠΑ κ.Pyatt δήλωσε ότι η φήμη της Θεσσαλονίκης αλλάζει δραστικά, καθώς εδραιώνεται διεθνώς ως έδρα μεγάλων αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας.
Είμαστε πολύ υπερήφανοι που η Pfizer έχει συμβάλει σε αυτή την αλλαγή με την επένδυσή της» τόνισε ο Bourla.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης