Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Πέτσα, τα μεγάλα ερωτήματα για τα ΜΜΕ και η ξεκάθαρη θέση του ΒΝ

Εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Πέτσα, τα μεγάλα ερωτήματα για τα ΜΜΕ και η ξεκάθαρη θέση του ΒΝ
Η ΝΔ ζητάει να διερευνηθεί και η σχέση ΣΥΡΙΖΑ-ΜΜΕ από το 2015 και μετά – Συμφωνεί το ΚΚΕ
Σχετικά Άρθρα

Προς συγκρότηση φαίνεται πως βαίνει η Εξεταστική Επιτροπή για τις λίστες Πέτσα, τις δημοσκοπήσεις της Opinion Poll και γενικότερα την λειτουργία των δημοσκοπήσεων μετά το αίτημα που έκανε επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνταγματική αναθεώρηση δίνει τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση για 2 εξεταστικές

Θυμίζουμε ότι μετά τη συνταγματική αναθεώρηση, δίνεται η δυνατότητα στην αντιπολίτευση να συγκροτήσει 2 εξεταστικές επιτροπές κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής θητείας (4 έτη) με μειωμένη πλειοψηφία 120 βουλευτών ή το 2/5 του συνόλου των παρόντων βουλευτών. Οπότε η πρώτη θα είναι η εξεταστική επιτροπή για τη χρηματοδότηση των ελληνικών ΜΜΕ.
Στήριξη όλων των κομμάτων για εξεταστική για τη λίστα Πέτσα και δημοσκοπήσεις
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν στηρίξει την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση της επιτροπής και την εξέταση των όρων και των προϋποθέσεων που διακινήθηκαν τα ποσά χρηματοδότησης των ελληνικών ΜΜΕ, των περιπτώσεων χειραγώγησης της κοινής γνώμης με κατασπατάληση δημοσίου χρήματος καθώς και τις αδιαφανείς δημοσκοπήσεις με δημοσκοπικές εταιρείες να λαμβάνουν χρήμα από το Δημόσιο.

Η ΝΔ ζητάει να διερευνηθεί και η σχέση ΣΥΡΙΖΑ-ΜΜΕ από το 2015 και μετά – Συμφωνεί το ΚΚΕ

Η Νέα Δημοκρατία είναι αναγκασμένη να πάρει μέρος σε αυτή την επιτροπή έχοντας την πλειοψηφία αλλά θέλει να διευρύνει το αντικείμενο της επιτροπής και να διερευνηθεί η περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να αναδειχθούν τα κακώς κείμενα με τα βοσκοτόπια, τις τηλεοπτικές άδειες, τα χρήματα που πήγαν σε εκδοτικά εγχειρήματα κ.α. Στην άποψη αυτή είναι υπέρ και το ΚΚΕ.

Θα φτάσει η Εξεταστική Επιτροπή στην ουσία της υπόθεσης; Μάλλον όχι

Στην ουσία της υπόθεσης, ωστόσο, δεν θα φτάσουμε. Θα απολαύσουμε ένα απίστευτο επικοινωνιακό παιχνίδι από τα δύο κόμματα. Και βεβαίως, μην τρέφει κανένας ελπίδες ότι θα δούμε παραιτήσεις τύπου Kurz στην ελληνική σκηνη. Είτε γιατί είναι διαχρονικό το φλερτ της εξουσίας με τα ΜΜΕ και όλοι έχουν σκελετούς στην ντουλάπα τους, είτε γιατί δεν θα εξεταστούν σε βάθος οι χρηματοδοτήσεις, είτε γιατί τα ίδια τα ΜΜΕ ενδεχομένως να θάψουν την υπόθεση.
Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τα 40 εκατ. ευρώ – ποσό ρεκόρ για καμπάνια- που μοιράστηκαν σε πάνω από 1200 ΜΜΕ της χώρας (ιστοσελίδες, κανάλια, εφημερίδα, ΜΜΕ επαρχίας) α) για την παραμονή στο σπίτι κατά το πρώτο lockdown και β) για την σημασία του εμβολιασμού δημιουργούνται οι εύλογες απορίες:

Εύλογες απορίες που πρέπει να απαντηθούν για την λίστα Πέτσα

• Πως ΜΜΕ της ίδιας αναγνωσιμότητας έλαβαν διαφορετικά ποσά χρηματοδότησης;
• Πως θυγατρικές ιστοσελίδες ομίλων με πολύ μικρή αναγνωσιμότητα/επισκεψιμότητα ελάμβαναν περισσότερα χρήματα απ’ ότι μητρικές ιστοσελίδες ομίλων;
• Γιατί εφημερίδες που πήραν χρηματοδότηση έκλεισαν αμέσως μετά τη καμπάνια απολύοντας κόσμο αλλά παρέμεινε ανοικτή η ιστοσελίδα του ομίλου;
• Με τι κριτήριο δόθηκαν χρήματα σε ανύπαρκτα ΜΜΕ και blog που για πολύ καιρό ήταν ανενημέρωτα;
• Γιατί δόθηκαν χρήματα σε εκδότες ΜΜΕ που επανειλημμένα χρωστάνε στα δημόσια ταμεία και είναι κακοπληρωτές;

Το BN έχει εδώ και καιρό στηλιτεύσει την προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης της πανδημίας από τα ελληνικά ΜΜΕ.
Το BN δεν συμμετείχε σε καμία καμπάνια και δεν χρωστάει ούτε ευρώ σε δημόσια ταμεία ενώ όλοι οι εργαζόμενοι του πληρώνονται με απόλυτη συνέπεια εδώ και 11 χρόνια.

Το ΒΝ πήρε ξεκάθαρη θέση κατά των lockdown και της υποχρεωτικότητας και δικαιώθηκε

Είναι από τα λίγα μέσα που διατύπωσε από νωρίς τις αντιρρήσεις του για τα πολύμηνα lockdown, για το άδικο κλείσιμο των νέων και των φοιτητών μέσα στα σπίτια τους από τις 9 το βράδυ, για το παράλογο κλείσιμο της αγοράς που έφερε οικονομική κρίση, νέα λουκέτα, απολύσεις και για το φαινόμενο των επιχειρήσεων-ζόμπι που δεν μπορούν, πλέον, να επιβιώσουν χωρίς τη κρατική στήριξη.
Κυρίως, ανέδειξε πρώτο με επιχειρήματα από δημοσιεύματα της παγκόσμιας ειδησεογραφίας ότι υπήρχαν και άλλοι δρόμοι, όπως αυτός της φυσικής ανοσίας που ακολούθησε η Σουηδία και είναι πλέον σε καλύτερη μοίρα από εμάς.
Πήρε ξεκάθαρη θέση για τους εμβολιασμούς και αντιτάχθηκε στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, στον διαχωρισμό της κοινωνίας, σε κοινωνικούς ρατσισμούς και παράλογες λογικές που έφερναν το άνθρωπο απέναντι στον συνάνθρωπό του.

Πρώτο το ΒΝ ανέδειξε τα τρωτά σημεία της κυβέρνησης

Παράλληλα, ανέδειξε μία σειρά από τρωτά ζητήματα αυτής της κυβέρνησης.
Πρώτο το ΒΝ ανέδειξε ήδη από το χειμώνα του 2020 το ζήτημα της E-food, ξεσκέπασε εν εκτάσει το φαινόμενο Φουρθιώτης όταν γνωστοί πολιτικοί και κυβερνητικοί παράγοντες έστηναν στασίδι στην εκπομπή του. Το ΒΝ με επιχειρήματα ανέδειξε τα στραβά των αυξήσεων κεφαλαίου των τραπεζών και της ζημίας του ελληνικού δημοσίου, αποκάλυψε την μεγάλη τρύπα στην Attica Bank με τις ευθύνες των διοικήσεων του και διατύπωσε τις επιφυλάξεις του για την λογιστική τύπου ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, όταν όλοι σαν πολύχρωμα παπαγαλάκια μιλούσαν για success story και εκτίναξη του ΧΑΑ.

Το ΒΝ άσκησε και ασκεί ακομμάτιστη και αμερόληπτη δημοσιογραφία

Συγχρόνως, πήρε θέση σε ζητήματα που άπτονται της κυβερνητικής θητείας όπως πρόσφατα π.χ η ελληνογαλλική συμφωνία – ίσως το μόνο μέσο που με επιχειρήματα και ρεαλισμό διαμόρφωσε μία επιφυλακτική στάση για την πραγματική σημασία της παρά τους πανηγυρισμούς και τα χειροκροτήματα.
Το ΒΝ, όπου έπρεπε εξήρε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες όπως π.χ την πραγματική μείωση των ΝPES των τραπεζών λόγω Ηρακλή 1&2 αλλά επέκρινε την διπλωματία της ανοχής την κρίσιμη περίοδο των τουρκικών προκλήσεων στη Μεσόγειο.
Δεν είχε και δεν έχει πρόβλημα να αναδείξει και τις θετικές πολιτικές και τις αρνητικές.
Με άλλα λόγια όταν οι άλλοι «τσέπωναν» κρατικό χρήμα για τον «Μωυσή», το ΒΝ ασκούσε πραγματική δημοσιογραφία, αμερόληπτη και ακομμάτιστη αρθρογραφία.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης