Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με 1 εκατ. στα μέσα ενημέρωσης ο Kurz στην Αυστρία παραιτήθηκε, στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης με 40 εκατ. απολαμβάνει την ανοχή της 4ης εξουσίας

Με 1 εκατ. στα μέσα ενημέρωσης ο Kurz στην Αυστρία παραιτήθηκε, στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης με 40 εκατ. απολαμβάνει την ανοχή της 4ης εξουσίας

Για 1 εκατ. ευρώ ο Kurz παραιτήθηκε από καγκελάριος, ο Μητσοτάκης για 40 εκατ…;

Σχετικά Άρθρα
Οι εξελίξεις στην Αυστρία μπορεί να αποτέλεσαν κεραυνό εν αιθρία ωστόσο ο πρώην καγκελάριος Sebastian Kurz με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα επανέλθει στην εξουσία καθώς απολαμβάνει μεγάλης δημοτικότητας.

Ο βασικός λόγος που παραιτήθηκε είναι αφενός οι διαφωνίες στην κυβέρνηση συνασπισμού αφετέρου οι κατηγορίες οι οποίες βρέθηκαν στο επίκεντρο της Δικαιοσύνης ότι ο Kurz χρησιμοποίησε 1 εκατ. ευρώ κρατικό χρήμα για να στηρίξει τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης και να κερδίσει την εύνοιά τους.
Αποτελεί πρωτοφανή εξέλιξη για δυτική Δημοκρατία το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη, η οποία όπως γνωρίζουμε στην Ελλάδα είναι όμηρος ή καθοδηγούμενη, από την κάθε κυβέρνηση, πήρε την πρωτοβουλία, έλεγξε τον πρώην καγκελάριο Kurz και διαπίστωσε ότι παραβιάστηκαν κανόνες περί διαφθοράς.
Και όλα αυτά για 1 εκατ. ευρώ, ο Kurz παραιτήθηκε από καγκελάριος, αν και θα παραμείνει επικεφαλής στο κόμμα του.

Η αντιδιαστολή με την Ελλάδα

Στην Ελλάδα έχουν συμβεί τα εξής παράταιρα.
Αποφασίστηκε να στηρίξουν δύο προγράμματα με στόχο τη Δημόσια Υγεία:
1)Μείνε στο σπίτι, που ήταν απόρροια των lockdown που ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης έχει ήδη καταδικάσει
2)Η προβολή της εμβολιαστικής προσπάθειας για τον Covid 19, που ωστόσο έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων χωρίζοντας την κοινωνία σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
Το γεγονός ότι αποφασίστηκε να χρηματοδοτηθούν μέσω διαφημιστικής προβολής σχεδόν 1.200 μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, καθιστά το σχεδιασμό αυτό όχι πρωτοβουλία για τη Δημόσια Υγεία, αλλά προσεταιρισμό των μέσων ενημέρωσης, ώστε να μην ασκούν κριτική.
Τα συνολικά διαφημιστικά προγράμματα ήταν σχεδόν 40 εκατ. που αποτελεί πρωτοφανές ποσό για διαφήμιση από το κράτος στα μέσα ενημέρωσης.
Είναι ξεκάθαρο ότι τα 40 εκατ. δεν δόθηκαν γιατί στην κυβέρνηση διακατέχονταν από ουμανιστικά ιδεώδη αλλά γιατί η κυβέρνηση αναζητούσε ένα τρόπο, μια άριστη αφορμή και αιτία ώστε να έχει όσο το δυνατό περισσότερα μέσα ενημέρωσης να τη στηρίζουν ή να κερδίσει την ανοχή τους.
Η διαφορά λοιπόν είναι ότι στην Αυστρία για 1 εκατ. στοχοποιήθηκε και διασύρθηκε ο καγκελάριος Kurz και στην Ελλάδα με 40 εκατ. η κυβέρνηση απολαμβάνει την ανοχή των μέσων ενημέρωσης, πολλά εξ αυτών περίμεναν ως μάννα εξ’ ουρανού την κριτική διαφήμιση για να διασωθούν.
Αυτά συμβαίνουν στον δυτικό κόσμο, ενώ η Ελλάδα για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται χώρα – «μπανανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης