Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκληρή κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την παραίτηση Kurz για διαφθορά και «κάλπικες» δημοσκοπήσεις

Σκληρή κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την παραίτηση Kurz για διαφθορά και «κάλπικες» δημοσκοπήσεις
Βαρύτατες κατηγορίες εκτόξευσαν εκατέρωθεν ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ με αφορμή την παραίτηση του Αυστριακού καγκελάριου Kurz
Σχετικά Άρθρα
Σκληρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την παραίτηση Sebastian Kurz λόγω έρευνας που ξεκίνησαν οι εισαγγελικές αρχές της Αυστρίας σε μια υπόθεση διαφθοράς στην οποία φέρεται να εμπλέκεται.
Η αρχή έγινε όταν το κόμμα τη αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε σε ανακοίνωσή του πως ο κ. Μητσοτάκης δεν θα καταφέρει να αποφύγει τον έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές όπως δεν τα κατάφερε και ο επιστήθιος φίλος του, κ. Kurz» και πως καλύπτει την Opinion poll.
Σε απάντηση η Νέα Δημοκρατία πέρασε στην αντεπίθεση δηλώνοντας πως τα πεπραγμένα Kurz θυμίζουν τις ημέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την αξωματική αντιπολίτευση για χειραγώγηση των δημοσκοπήσεων.
Αναλυτικότερα...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Kurz παραιτήθηκε για στημένες δημοσκοπήσεις, ο Μητσοτάκης καλύπτει την Opinion poll

«Ό,τι και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης δεν θα καταφέρει να αποφύγει τον έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές.
Όπως δεν τα κατάφερε και ο επιστήθιος φίλος του, κ. Kurz», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σε ανακοίνωση του, υπό τον τίτλο: «Ο Kurz παραιτήθηκε για στημένες δημοσκοπήσεις, ο Μητσοτάκης καλύπτει την Opion Poll».
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει ότι «ο ακροδεξιός και προσωπικός φίλος του κ. Μητσοτάκη, Sebastian Kurz, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από καγκελάριος επειδή έδωσε 1 εκατ. κρατικό χρήμα σε στημένες δημοσκοπήσεις και δημοσιεύματα».
Προσθέτει πως «στην Ελλάδα ο κ. Μητσοτάκης έχει μοιράσει πάνω από 50 εκατ. κρατικό χρήμα με τις γνωστές λίστες και απευθείας αναθέσεις και μπλοκάρει τον όποιο έλεγχο. Δεν επιτρέπει ακόμα και την σύγκλιση της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής να εξετάσει τα στοιχεία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, παραβιάζοντας τον νόμο».
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν, ο ιδιοκτήτης της Opinion Poll, μέσω άλλης εταιρίας του, συνδεδεμένης με τη δημοσκοπική, έλαβε με απευθείας ανάθεση 270.000 ευρώ από το Δημόσιο, για έργο αμφιβόλου σκοπιμότητας. Και η περίπτωση αυτή δεν είναι η μοναδική».
«Ό,τι και να κάνει ο κ.Μητσοτακης δεν θα καταφέρει να αποφύγει τον έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές.
Όπως δεν τα κατάφερε και ο επιστήθιος φίλος του, κ. Kurz», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του έγραψε σε ανάρτησή του ιστοσελίδα του στο Facebook πως «η Ελλάδα είναι μια μικρή Αυστρία του Κurz:

1_129.JPG


ΝΔ για την ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ περί Kurz: Θύμισε τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησής του

"Το μόνο που κάνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Kurz είναι να θυμίζει σε όλους τα έργα και τις ημέρες του την εποχή που κυβερνούσε.
Τότε που προσπαθούσε με στημένους διαγωνισμούς να φτιάξει ελεγχόμενο από τον ίδιο, σύστημα στα ΜΜΕ και δημοσίευε κατά κόρον "δημοσκοπήσεις μαϊμού"", τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
"Ποιός δεν θυμάται μετρήσεις από ανύπαρκτες εταιρείες, που δημοσιεύονταν στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ που εμφάνιζαν τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 2-2,5 μονάδες και το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής στο 8-10% μέχρι και λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές.
Κι ύστερα ήρθαν τα αποτελέσματα! Αποτελέσματα που επιβεβαίωσαν τα ευρήματα όλων των αναγνωρισμένων εταιρειών.
Αλλά ακόμη και σήμερα συνεχίζει το ίδιο βιολί.
Αλήθεια πώς γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητεί τα αποτελέσματα και των τωρινών δημοσκοπήσεων, όταν ακόμη και στις μετρήσεις που δημοσιεύει στην Αυγή, δεν εμφανίζει ποτέ την πρόθεση ψήφου; Και δεν ήταν μόνο οι δημοσκοπήσεις "μαϊμού".
Πρόσφατα στη βουλή αποκαλύφθηκαν όλες οι μεθοδεύσεις για τους στημένους διαγωνισμούς με τα βοσκοτόπια, προκειμένου να φτιαχτεί ελεγχόμενο σύστημα από τον ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ και για τα 3 εκατομμύρια που μέσα από "υπόγειες" διαδρομές δόθηκαν για να εκδοθεί το "Documento"" προσθέτει.
"Χρειάζεται μεγάλο θράσος λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ, να προσπαθεί να βγει και τιμητής" καταλήγει η ΝΔ.

Οικονόμου σε Τσίπρα:  Ας συμβουλευτεί τους «δημοσιογραφικούς» του βραχίονες και μετά τα εκλογικά αποτελέσματα

«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να αναφέρεται στην Ελλάδα ως «μικρή». Υποτιμά την πατρίδα, προσπαθώντας απεγνωσμένα να τη φέρει στα δικά του, μικρά πολιτικά μέτρα. Όσον αφορά στα περί «στημένων» δημοσκοπήσεων για να φρεσκάρει τη μνήμη του ας συμβουλευτεί τους «δημοσιογραφικούς» του βραχίονες και μετά τα εκλογικά αποτελέσματα» αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, απαντώντας στην ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Οικονόμου σημειώνει ότι «το μόνο αντίστοιχο χειραγώγησης που έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα είναι μια υπόθεση με βοσκοτόπια και υπόγειες διαδρομές ποσού 3 εκατομμυρίων ευρώ για το στήσιμο -εκτός και εντός εισαγωγικών- καναλιών και εφημερίδων» και προσθέτει σε υστερόγραφο «για να διευκολύνουμε τον κ. Τσίπρα επισυνάπτουμε πρωτοσέλιδα εφημερίδας», τα οποία και παραθέτει.
oik1.JPG
oik2.JPG

oik3.JPG

oik4.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης