Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποστάσεις Αποστολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ για ελληνογαλλική συμφωνία: Ιδανικός ο συνδυασμός των φρεγατών με τα αεροσκάφη Rafale

Αποστάσεις Αποστολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ για ελληνογαλλική συμφωνία: Ιδανικός ο συνδυασμός των φρεγατών με τα αεροσκάφη Rafale
«Tο Πολεμικό Ναυτικό μπαίνει σε μία νέα εποχή στον τομέα των αεροναυτικών επιχειρήσεων» δήλωσε ο πρώην υπουργός Άμυνας
Σχετικά Άρθρα

Αδειάζει τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος τάσσεται υπέρ της ελληνογαλλικής συμφωνίας και φαίνεται η διαφοροποίησή του να σχετίζεται με τη μη υπουργοποίησή του στον τελευταίο ανασχηματισμό και την πολεμική που ακολούθησε ανάμεσα στο κυβερνόν κόμμα και την αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο συνδυασμός των φρεγατών με τα αεροσκάφη Rafale είναι ιδανικός και θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα στον έλεγχο της περιοχής και τις επιχειρήσεις, σημείωσε ο πρώην υπουργός Άμυνας σε συνέντευξή του στη «Βραδινή της Κυριακής».

«Η καλύτερη δυνατή επιλογή»

«Η επιλογή είναι η καλύτερη δυνατή.
Το πλοίο είναι εξαιρετικό και αυτό είχε επιλέγει και από εμάς» επισημαίνει τονίζοντας πως «το Πολεμικό Ναυτικό μπαίνει σε μία νέα εποχή στον τομέα των αεροναυτικών επιχειρήσεων».
Ερωτώμενος, δε, για πιθανή υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αποστολάκης.

Η διαφωνία Τσίπρα με τη συμφωνία

Σημειώνεται πως, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε, ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εντόπισε δύο σοβαρά προβλήματα στη συμφωνία.
«Το πρώτο πρόβλημα είναι στο άρθρο 2. Για τη θάλασσα, εκεί που έχουμε την κλιμάκωση των προκλήσεων, προβλέπει ρητά τη στήριξη μόνο στα 6 ναυτικά μίλια.
Η Τουρκία όμως δεν τα αμφισβητεί τα 6 ναυτικά μίλια, η κρίση που είχαμε πρόσφατα οφείλεται στο ότι η Τουρκία αμφισβητεί την ΑΟΖ και το δικαίωμα επέκτασης από τα 6 στα 12 στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αν αύριο έχουμε παραβιάσεις στην ΑΟΖ που πρόσφατα διακηρύξαμε με την Αίγυπτο, η Γαλλία θα είναι υποχρεωμένη να συμβάλει;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να απαντήσει αρνητικά.
Το δεύτερο αρνητικό σημείο, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, είναι το άρθρο 18.
«Το Σαχέλ πρέπει όντως να στηριχθεί. Από ποιους όμως; Από τη μικρή Ελλάδα; Και μάλιστα όχι σε σώματα υποστήριξης αλλά σε σώματα μαχίμων;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης