Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Συνολικά 3.000 λιγότερα κρούσματα στις ηλικίες 4 - 18 ετών με ανοιχτά σχολεία

Κεραμέως: Συνολικά 3.000 λιγότερα κρούσματα στις ηλικίες 4 - 18 ετών με ανοιχτά σχολεία
Είμαστε σε πάρα πολύ μεγάλη επιφυλακή υποστήριξε η υπουργός Παιδείας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως έχουν καταγραφεί συνολικά 3.000 λιγότερα κρούσματα στις ηλικίες 4 έως 18 ετών τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο διατύπωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία έδωσε το παρών στα εγκαίνια του 11ου τετραθέσιου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς.
«Είμαστε πάντοτε σε πάρα πολύ μεγάλη επιφυλακή, παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά την εξέλιξη της πανδημίας καθώς η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επενδύσει παρά πολύ στη δια ζώσης εκπαίδευση.
Έχουμε όμως ήδη κλείσει τον μήνα Σεπτέμβριο και έχουμε ήδη συγκεντρωτικά στοιχεία για τον Σεπτέμβριο.
Το ενδιαφέρον και ελπιδοφόρο, το οποίο δεν είναι τυχαίο αλλά πιστώνεται στους εκπαιδευτικούς μας, πιστώνεται στα στελέχη της εκπαίδευσης, στους μαθητές και τους γονείς, είναι το γεγονός ότι όταν δει κανείς τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου είχαμε 3.000 λιγότερα κρούσματα σε παιδιά 4 έως 18 ετών τον Σεπτέμβριο, που τα σχολεία μας ήταν ανοιχτά και γίνονταν εκατομμύρια τεστ, σε σχέση με τον Αύγουστο που θα σχολεία ήταν κλειστά και γινόντουσαν πολύ λιγότερα τεστ. Είναι το πρώτο στοιχείο που έχει σημασία.
Το δεύτερο στοιχείο , που επίσης έχει σημασία είναι ότι μειώθηκαν δραστικά τα κρούσματα στις ηλικίες 15-18.
Έχουμε περίπου 2,5 φορές λιγότερα κρούσματα τον Σεπτέμβριο σε αυτές τις ηλικίες και αυτό νομίζω οφείλεται αφενός στον εμβολιασμό και αφετέρου στην πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων» υποστήριξε η κα.Κεραμέως.
Παρά τα θετικά αυτά μηνύματα η υπουργός υπογράμμισε πως «εφησυχάζουμε καθόλου», αναφέροντας πως ως παράδειγμα ότι σε περίπτωση κρούσματος «προβλέπονται έως και επτά τεστ, δωρεάν τεστ στα παιδιά, τα οποία ενδεχομένως ήταν στενές επαφές του κρούσματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης