Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Παράθυρο» Γεραπετρίτη για επιστροφή Μπογδάνου στη ΝΔ - Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

«Παράθυρο» Γεραπετρίτη για επιστροφή Μπογδάνου στη ΝΔ - Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ
Ο Γ. Γεραπετρίτης δεν απέκλεισε τη μελλοντική επιστροφή του Κ. Μπογδάνου στην ΚΟ της ΝΔ
Σχετικά Άρθρα

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει μελλοντικά ο διαγραφείς βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.
Μάλιστα, η αναφορά του υπουργού σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Το πολιτικό σκηνικό είναι πολύ δυναμικό, εδώ υπάρχουν πολύπλευρες μετεγγραφές μεταξύ ετερόκλητων πολιτικών σχηματισμών, βλέπουμε συμμαχίες μεταξύ συνδυασμών που δεν θα το περίμενε κανείς. Μέσα στο πλαίσιο ενός δυναμικού πολιτικού παιχνιδιού, οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ερωτώμενος σχετικά.
Ερωτηθείς για το εάν το κυβερνών κόμμα θα ζητήσει την έδρα από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, απάντησε: «Αυτή τη στιγμή θα περιοριστούμε στη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, το τι θα πράξουν τα όργανα του κόμματος είναι ένα ζήτημα που αφορά εκείνα. Είναι πάντοτε λεπτά τα όρια μεταξύ της ελευθερίας του κοινοβουλευτικού λόγου ενός βουλευτή, που ούτως ή άλλως έχει και μια συνταγματική κατοχύρωση, σε σχέση με το τι συμβαίνει για τη διατήρηση της έδρας ή όχι».

Κανένα πρόβλημα για τη ΝΔ

Όπως είπε ο κ.Γεραπετρίτης, η διαγραφή του κ. Μπογδάνου δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα στη ΝΔ, η οποία λειτουργεί με αυστηρούς κανόνες κοινοβουλευτικής δεοντολογίας περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο πολιτικό φορέα στη χώρα.
«Η διαγραφή του δεν προέκυψε από τον μεμονωμένο λόγο του βουλευτή, αλλά ήταν το σωρευτικό αποτέλεσμα άτυχων δράσεων του το τελευταίο διάστημα.
Αντιθέτως με ό,τι ισχύει στον χώρο της κυβέρνησης, η αντιπολίτευση είναι εκείνη, η οποία είναι η επιτομή του πολιτικού αμοραλισμού.
Η ΝΔ αντέδρασε με γρήγορα αντανακλαστικά.
Υποδείξεις κοινοβουλευτικής ηθικής είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε από εκείνους που έχουν παίξει έναν ρόλο εξαιρετικά μισαλλόδοξο» είπε ο κ.Γεραπετρίτης.

Απόφαση Μητσοτάκη

Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια από το βήμα της Βουλής ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε ότι ο κ. Δένδιας αντέδρασε με τον απολύτως προφανή τρόπο.
«Όταν στη Βουλή ακούγεται κάτι το οποίο υπερβαίνει τα όρια της κοινοβουλευτικής δεοντολογίας, τότε θα πρέπει από τα κυβερνητικά έδρανα να υπάρχει μια αποκατάσταση.
Και για τον λόγο αυτό ήταν και πολύ γρήγορη η αντίδραση του πρωθυπουργού, ο οποίος προσωπικά ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα στη Βουλή» υπογραμμίζοντας ότι η ήταν αποκλειστικά απόφαση του πρωθυπουργού να διαγράψει τον κ. Μπογδάνο.
Ερωτηθείς αν η διαγραφή του κ. Μπογδάνου είναι ένα μήνυμα και σε άλλους βουλευτές, ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε ότι κάθε περίπτωση εξετάζεται εξατομικευμένα.
«Οι βουλευτές μπορούν να εκφράζουν απόψεις που κατά τι μπορεί να παρεκκλίνουν από τη γενική γραμμή ενός κόμματος, αλλά υπάρχουν όρια που δεν μπορεί να υπάρξει υπέρβαση» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Ο κ. Γεραπετρίτης επιβεβαίωσε την υποκριτική και προσχηματική διαγραφή Μπογδάνου

'Αμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στις δηλώσεις Γεραπετρίτη.
«Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι της διαγραφής Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ, ο κ. Γεραπετρίτης διευκρινίζει ότι παραμένει μέλος του κόμματος και αφήνει μάλιστα παράθυρο επιστροφής του», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Δεν περιμέναμε τόση ειλικρίνεια από τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού για την υποκριτική και προσχηματική διαγραφή Μπογδάνου, που αναγκάστηκε ο κ. Μητσοτάκης να ανακοινώσει, μετά τη τοποθέτηση του κ. Δένδια», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας πως «άλλωστε η αιτία της διαγραφής, η παρουσία δηλαδή του κ. Μπογδάνου στην εμφυλιοπολεμική φιέστα του μίσους στο Βίτσι, μαζί με τη Χρυσή Αυγή, αφορά και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη που εκπροσωπήθηκε από τη διευθύντρια του γραφείου του στη Βόρεια Ελλάδα».
«Όσο ο κ. Μητσοτάκης θα τρέμει τους ακροδεξιούς που έχουν πάρει κεφάλι στη ΝΔ, τόσο θα παραμένει έρμαιό τους, θα τους υπουργοποιεί και δεν θα τολμά να φέρει προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία», καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης