Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος: Να αυξηθεί ο βασικός μισθός, να διαγραφεί το ιδιωτικό χρέος των επιχειρήσεων

Ηλιόπουλος: Να αυξηθεί ο βασικός μισθός, να διαγραφεί το ιδιωτικό χρέος των επιχειρήσεων
Εντελώς ανεπαρκές το κονδύλι των 150 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στο ρεύμα είπε ο κ.Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Να αυξηθεί ο βασικός μισθός, να ρυθμιστεί και να διαγραφεί μέρος του χρέους που συσσώρευσαν οι επιχειρήσεις μέσα στην πανδημία και να υπάρξει παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ ζητά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια που πλήττει την κοινωνία.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Ηλιόπουλος χαρακτήρισε τελείως ανεπαρκές «το κονδύλι των 150 εκ. ευρώ που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στο ρεύμα», τη στιγμή που, όπως είπε, οι αναλυτές της αγοράς κάνουν λόγο για μια επιβάρυνση στα ελληνικά νοικοκυριά που μπορεί συνολικά να φτάσει το 1 δις».
«Αντί η κυβέρνηση να παρέμβει στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, αντί να «σπάσει» τις ολιγοπωλιακές πρακτικές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη αγορά ενέργειας – μέσω και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας -, αυτό που κάνει είναι να επιδοτεί ουσιαστικά τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας.
Και ακόμα χειρότερα, σε μια συγκυρία ενεργειακής κρίσης, η ΝΔ αποφασίζει να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ, να στερηθεί η χώρα και η κοινωνία το κεντρικό εργαλείο ενεργειακής πολιτικής» υπογράμμισε ο κ.Ηλιόπουλος.

Λευκή πετσέτα στον εμβολιασμό

Στο πεδίο του εμβολιασμού ο κ.Ηλιόπουλος τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει πετάξει πλέον λευκή πετσέτα», σημειώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή στη χώρα στην ηλικιακή ομάδα άνω των 80, έχουμε 26% ανεμβολίαστους».
«Και αυτό γιατί ποτέ δεν ενισχύθηκε η πρωτοβάθμια φροντίδα και ποτέ δεν λειτούργησε πραγματικά το πρόγραμμα των κινητών μονάδων εμβολιασμού», ανέφερε ο κ.Ηλιόπουλος.
Σχετικά με την πίεση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, τόνισε ότι «βρίσκεται πάλι σε ανησυχητικά επίπεδα, όπως δήλωνε σήμερα διευθυντής σε ΜΕΘ σε κεντρικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, μέσα στο Σαββατοκύριακο αναγκάστηκαν να στείλουν περιστατικά σε γειτονικές πόλεις».
«Η κυβέρνηση, αντί –για άλλη μια φορά - να συζητά μόνο για περιοριστικά μέτρα, πρέπει εδώ και τώρα να πάρει μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, να προχωρήσει στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών σε περιοχές που είναι “στο κόκκινο” και να πάρει σοβαρά μέτρα δημόσιας υγείας για τα μέσα μεταφοράς και τους χώρους εργασίας» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπέρογκες δαπάνες

Αναφερθείς στη συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας, επανέλαβε ότι «με τα μπρος-πίσω της κυβέρνησης στο σχεδιασμό των εξοπλιστικών, αθροιστικά η χώρα φορτώνεται με υπέρογκες δαπάνες της τάξης των 10 δις».
Ο κ.Ηλιόπουλος διευκρίνισε που έγκειται η διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική.
«Πρώτα από όλα το άρθρο 18ι, με βάση το οποίο υπάρχει η δυνατότητα να σταλούν Έλληνες στρατιώτες σε γαλλικές επιχειρήσεις στην Αφρική εναντίον τζιχαντιστών.
Νομίζω ότι καμία ελληνική οικογένεια δεν θα ήταν χαρούμενη με το να συμμετέχει το παιδί της σε ξένες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Αφρική.
Αυτό συνιστά ανατροπή του αμυντικού δόγματος της χώρας, στο πλαίσιο του οποίου η Ελλάδα ανέκαθεν έμενε εκτός των αντιπαραθέσεων με τον αραβικό κόσμο.
Η αλλαγή αυτή θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της κοινωνίας», ανέφερε ο κ.Ηλιόπουλος, ο οποίος επεσήμανε ακόμα τη διαφωνία με το άρθρο 2 «το οποίο δεν εξασφαλίζει ότι θα υπάρξει γαλλική συνδρομή, σε περίπτωση που προκύψει εμπλοκή σε χώρο ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας».
«Εφόσον δεν υπάρξει αλλαγή σε αυτά τα δύο άρθρα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα καταψηφίσει τη συμφωνία στη Βουλή» τόνισε ο κ.Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης