Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χάος στο ΚΙΝΑΛ για την εκλογή προέδρου - Οι καταγγελίες και η απάντηση Χρηστίδη

Χάος στο ΚΙΝΑΛ για την εκλογή προέδρου - Οι καταγγελίες και η απάντηση Χρηστίδη
Κάποιοι αμφισβητούν το πώς θα γίνει η συλλογή υπογραφών επεσήμανε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση για αποκλεισμούς υποψηφίων από τις εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής του κόμματος μέσω των εσωκομματικών εκλογών που έχουν οριστεί για τις 5 και 12 Δεκεμβρίου του 2021 διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Π. Χρηστίδης.
Αναφερόμενος στις σκηνές χάους που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ όπου εν μέσω εντάσεων και διαφωνιών, εγκρίθηκε η τελική πρόταση για την εκλογή ηγεσίας στο κόμμα, ο κ.Χρηστίδης συνέστησε ψυχραιμία.
«Όλα είναι υπό έλεγχο, συνιστώ ψυχραιμία.
Όλα θα γίνουν όπως πρέπει να γίνουν» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Χρηστίδης, ο οποίος σημείωσε ότι το καταστατικό του κόμματος προβλέπει τη συλλογή 5.000 υπογραφών από μέλη του κινήματος προκειμένου κάποιος υποψήφιος να διεκδικήσει την προεδρία.
«Κάποιοι αμφισβητούν το πώς θα γίνει η συλλογή των υπογραφών» είπε ο κ.Χρηστίδης, ο οποίος διεμήνυσε πως δεν υπάρχει πρόθεση για αποκλεισμούς.
Επιπλέον, υπογράμμισε πως έχουν γίνει διευκολύνσεις για να συμμετέχουν όλοι στην διαδικασία χωρίς προσβολή του καταστατικού.

Διαφωνίες για τα μέλη

Αιτία της έντασης ήταν το αν οι απαιτούμενες 5.000 υπογραφές μελών ή φίλων, που προβλέπει το Καταστατικό, θα ανταποκρίνονται στην πρόβλεψη αυτή ή θα μπορούσαν να μην προέρχονται από μέλη ή φίλους.
Το καταστατικό του ΚΙΝΑΛ προβλέπει ότι ανακηρύσσεται υποψήφιος όποιος συγκεντρώσει 5.000 υπογραφές μελών του κόμματος ή, εναλλακτικά, υπογραφές από το 15% της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.
Η πλευρά Γεννήματα επέμεινε αρχικά στην τήρηση του άρθρου του καταστατικού, ζητώντας να εγγραφούν ως μέλη όσοι υπογράψουν υπέρ κάποιου υποψηφίου, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, οπότε και θα ανακηρυχθούν επίσημα οι υποψήφιοι.
Η πλευρά του Χάρη Καστανίδη, όπως και του Ανδρέα Λοβέρδου αμφισβητούσαν την ισχύ του σημερινού μητρώου μελών, το οποίο, όπως υποστήριξαν, δεν είναι ενήμερο και οικονομικώς τακτοποιημένο και ζητούσαν να γίνουν δεκτές οι υπογραφές και μη μελών του κόμματος ή να ανακηρυχθούν πολιτικά οι υποψήφιοι από την Κεντρική Επιτροπή.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν αρχικά και οι υποστηρικτές του Νίκου Ανδρουλάκη.
Ο Χάρης Καστανίδης επέμεινε τελικά να ληφθεί πολιτική απόφαση της Κ.Ε ώστε όλα να θεωρηθούν καταστατικά σωστά ή όσοι δεν θα είναι μέλη ή φίλοι να θεωρηθούν ότι πράγματι είναι.

Ένταση

Η πρόταση Καστανίδη θεωρήθηκε αντικαταστατική από τον προεδρεύοντα, Γιάννη Κουτσούκο που δεν την έθεσε σε ψηφοφορία με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες αντεγκλήσεις και ένταση.
Στη συνέχεια, μπήκε σε ψηφοφορία και εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία η τροποποιημένη πρόταση της Επιτροπής Δεοντολογίας Κατασταστικού και Πιστοποίησης, στην οποία συμπεριελήφθησαν οι ενστάσεις που διατύπωσαν μέλη που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη.
Οι ενστάσεις - που έγιναν δεκτές από την πλευρά Γεννηματά - αφορούσαν:

- Τη συμπλήρωση της σύνθεσης της Επιτροπής, λόγω του ότι έχει αποβιώσει ένα μέλος της, με στέλεχος προσκείμενο στον κ. Ανδρουλάκη,
- Να μην πληρώνουν εκ νέου στον Β’ γύρο όσοι ψηφίσουν, πέραν των τριών ευρώ για το Α’ γύρο και
- Να μην συμμετέχει στην Εφορευτική Επιτροπή ο αναπληρωτής γραμματέας της νομαρχιακής Επιτροπής σε κάθε περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης