Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διήμερη επίσκεψη Φραγκογιάννη στη Λιβύη – Οι επαφές στην Τρίπολη

Διήμερη επίσκεψη Φραγκογιάννη στη Λιβύη – Οι επαφές στην Τρίπολη
Στην Τρίπολη της Λιβύης την Κυριακή 3/10 και τη Δευτέρα 4/10  ο  Κ. Φραγκογιάννης

Στη Λιβύη μεταβαίνει σήμερα, Κυριακή 3/10, ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, ως επικεφαλής πολυμελούς επιχειρηματικής αποστολής, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και πρόεδρο του Enterprise Greece Γ. Σμυρλή και τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού Γ. Χρυσουλάκη, με στόχο την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας.
Ο κ. Φραγκογιάννης κατά τη διήμερη επίσημη επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Λιβύης, στην Τρίπολη, θα έχει σειρά επαφών.
Η Ελλάδα, μετά την ομαλοποίηση της πολιτικής κατάστασης στη Λιβύη και στη σκιά της προεκλογικής της περιόδου με τις προγραμματισμένες εκλογές στις 24/12, επιδιώκει να συμμετάσχει στην προσπάθεια ανοικοδόμησης και ανασυγκρότησης στη χώρα αυτή και να κεφαλαιοποιήσει την πρόοδο στις διμερείς σχέσεις που έχει δρομολογηθεί μετά τις επισκέψεις του πρωθυπουργού, του υπουργού Εξωτερικών και του υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, οι οποίες συνδυάστηκαν με το άνοιγμα εκ νέου της πρεσβείας στην Τρίπολη και του προξενείου στη Βεγγάζη.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Το μεσημέρι της Κυριακής 3/10 στην Τρίπολη ο κ. Φραγκογιάννης θα έχει στο υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης συνάντηση με τον Λίβυο υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για πολιτικά θέματα, M. Khalil Issa.
Στη συνέχεια, η ελληνική αποστολή θα συμμετάσχει στην εναρκτήρια εκδήλωση του επιχειρηματικού Φόρουμ Ελλάδας - Λιβύης, στο πλαίσιο της οποίας θα υπογραφεί μνημόνιο κατανόησης μεταξύ της Enterprise Greece και του Οργανισμού Επενδύσεων της Λιβύης (Libyan Investment Authority).
Η πρώτη ημέρα θα ολοκληρωθεί με την εκδήλωση με οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες της Λιβύης.
Το πρωί της Δευτέρας 4/10, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση τον υπουργό Μεταφορών της Λιβύης Mohammed Elsh'houbi και στη συνέχεια, με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τη διεθνή συνεργασία O. El Ketty, στο υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης.
Το μεσημέρι της Δευτέρας 4/10 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην ελληνική πρεσβεία στην Τρίπολη με μέλη της ελληνικής ομογένειας στη Λιβύη, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνουν τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στη διεθνή εξαγωγική και επενδυτική έκθεση «11h Libya Build».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης