Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Συρίγος θέλει να ξεπλύνει την Χρυσή Αυγή – Διεκδικεί ακροδεξιές ψήφους μαζί με Μπογδάνο

Φίλης (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Συρίγος θέλει να ξεπλύνει την Χρυσή Αυγή – Διεκδικεί ακροδεξιές ψήφους μαζί με Μπογδάνο
Κατ’ εξακολούθηση ο υφυπουργός Παιδείας εκτίθεται με δηλώσεις που δημιουργούν εικόνα ρατσισμού είπε ο κ.Φίλης
Σχετικά Άρθρα
Δριμεία επίθεση στον υφυπουργό Παιδείας, Άγγελο Συρίγο για τις δηλώσεις του σχετικά με τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέλει να ξεπλύνει τη Χρυσή Αυγή».

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha και απαντώντας στην τοποθέτηση του κ.Συρίγου ότι διαστρεβλώθηκαν οι θέσεις του, ο κ.Φίλης τον κάλεσε να δει και πάλι το βίντεο με τις δηλώσεις του στην ΕΡΤ.
«Είναι προφανές ότι διαστρέφει την πραγματικότητα.
Θέλει να ξεπλύνει τη Χρυσή Αυγή.
Τα γεγονότα είναι σαφή.
Οι ακροδεξιές συμμορίες, τις οποίες δημοσίως συνεχάρη η Χρυσή Αυγή, δημιούργησαν επεισόδια στο σχολείο στη Σταυρούπολη εναντίον μαθητών και φοιτητών που μοίραζαν αντιφασιστικές προκηρύξεις, με καδρόνια, με μαχαίρια και με αεροβόλα.
Εγκληματική ενέργεια δηλαδή.
Είναι προφανές ότι όταν δέχεσαι τέτοιες πράξεις βίας εναντίον σου, μπορεί να αντιδράσεις και να πετάξεις κι εσύ μια πέτρα.
Αλλά επαναλαμβάνω.
Άλλο πράγμα είναι η βία μιας οργανωμένης φασιστικής συμμορίας κι άλλο πράγμα είναι η αντίδραση που μπορεί να υπάρξει εκείνη τη στιγμή σε μια συμπλοκή» είπε ο κ.Φίλης.

Να προσέχει τι λέει ο Συρίγος

«Ο κ.Συρίγος είναι υφυπουργός Παιδείας, αυτό κάτι σημαίνει ως εκπροσώπηση του κράτους.
Όταν μιλάει πρέπει να προσέχει τι λέει.
Δεν είναι ένας απλός πανεπιστημιακός...
Δεν μπορεί να δίνει την εντύπωση ότι εξισώνει τη φασιστική βία με άλλες μορφές κοινωνικής βίας» επεσήμανε ο κ.Φίλης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ν. Δένδια ότι «εγκληματικές συμμορίες που προπαγανδίζουν νεοναζιστικές ιδέες δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία», έκανε λόγο για εξαιρετική δήλωση.
«Άλλο Δένδιας όμως κι άλλο Συρίγος.
Ο Συρίγος πάει με τον Μπογδάνο μαζί, διεκδικούν ψήφους ακροδεξιάς στην Α΄Αθηνών, για αυτό έχουν κάνει σημεία και τέρατα.
Ο Μπογδάνος με τη λίστα των νηπίων και ο Συρίγος είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα σχολεία στην Αθήνα, γιατί έχουμε πολλά ξένα παιδάκια, και μάλιστα είπε ότι είναι 90%.
Δηλαδή, στοιχεία δεν έχει, τα λέει από το μυαλό του.
Κατ' εξακολούθηση ο κ. Συρίγος εκτίθεται με δηλώσεις οι οποίες δημιουργούν δυστυχώς μία εικόνα ρατσισμού και ξενοφοβίας» επεσήμανε ο κ.Φίλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης